Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Stasia i Agatki

Czarne ściany w pokoju dziecka

Polecane posty

Co myslicie o takim pomysle? Własnie pomalowalismy sciany ,ale jest troche za ciemno.Pokój jest duzy ,wiec myslelismy ,ze nie bedzie tak źle.Może dodać jakieś żółte akcenty>?Pasy? Bo meble są żółte i czerwone.

Gość a ja uważam że nieżle
Dla ożywienia można dodać jakieś właśnie kolorowe akcenty - pasy, kropki, obrazki z postaciami z bajek, kolorowe łańcuchy itp.

Gość kto normalny
maluje pokój dziecinny na czarno?

pomalowałaś pokój dziecka na czarno ??? żartujesz tak smutno co z tego że duży pokój dziecko powinno mieć żywe ale i stonowane kolory

Gość bylam w stanach zjednoczonych
i tam są bardzo rozpowszechnione takie pomysly,nowe innowacje... pobudzają wyobraznie dizecka,choc wy,w tej zacofanej polsce mozecie byc innego zdania,ale ja widzialam troche swiata,i powiem wam ze to dobry pomysł

Gość no i zamiast takich dupereli
jak łóżeczko czy mebelki wstawcie gustowną trumienkę z pościelą w trupie czaszki i ze trzy urny na zabawki :)

Dzieciaki nie są już takie małe,wiec moga miec ostrzejsze kolory:)Jedną pomalowalismy na żółto ,ale i tak jest zasłonieta w wiekszosci prze szafe , wiec jest faktycnie troche ponuro:O Ale mysle ,ze jak dodamy wszystkie meble i dodatki to bedzie ok , drzwi szafy mąz pomalował taka farba po której mozna mazac kreda jak po tablicy :) No i maja duże okno z balkonem , wg mnie to fajnie wyglada:)

Gość tez mialam na czarno
Zajrzyjcie do roznych ksiazek,gdzie jest napisane,ze NAUKOWCY (a nie wszechwiedzace matki polki) udowodnili,ze kolorowe zabawki,sciany zle wplywaja na wzrok dziecka.Nie chodzi o to,by malowac na bialo albo czarno,ale ze ciemny pokoj jest dla mniego najlepszy.Ja mialam na czarno pokoj i nigdy nie chcialam innego.I na glupie dziecko nie wyroslam.

Wstawie zdjecia jak tylko maż wróci , bo ja nie umiem niestety :P A musiałabym zgrać z aparatu.Zobaczycie jak to fajnie wyglada , latem dzieciaki i tak siedza na balkonie , maja tam stolik itp. Moze dodac jakies lustra , czytałam ze to rozjasnia pokój?

Gość wszelkie kontrasty bardzo
mecza oko, nadmiernie pobudzaja. Trudno skazywac na to dziecko przez caly czas. Podstawowym bledem w urzadzaniu pokojów dziecinnych jest jazgot barw- a przeciez same zabawki , ksiazki, ubranka sa na tyle kolorowe, ze reszta powinna byc dla nich spokojnym tlem. Inaczej rosna rozdraznione dzieciaki - w dodatku jeszcze komputery, tv ,. Czarne sciany zawsze daja b silny kontrast, mozna je zrobic tam, gdzie krotko sie przebywa i sprawdzic jak dziala - na pewno nie na dziecku. To juz nie kwestia estetyki, tylko oddzialywania barw na psychikę.

Gość lodidodi
pojebana jestes kto to widzial zeby dziecku pomalowac na czarno... dzieci powinny miec kolorowo w pokoju a na czarno to mozesz sobie w piwnicy pomalowac albo na strychu... zenada :O

Gość wow jaki szacuneczek
dla NAUKOWCÓW :D zapewne amerykańskich :D

Gość tez mialam na czarno
Nie,nie amerykanskich tylko holenderskich.

Gość kasjapasja
wstaw te fotki prosze.Sama mam ochote pomalowac pokoj na bardzo ciemny granat i ciekawa jestem jak by to wygladalo.

Gość a ja uważam że nieżle
To chyba gruba przesada, że kolor ścian ma jakiś tam wpływ na psychofizyczny rozwój dziecka :D To może sprawa gustu, bardziej rodziców niż dzieci, ale chyba obejdzie się bez traumy na tym tle, choćby to i była trumienka-łóżeczko (jak i są samochodziki-łóżeczka i to wcale nie znaczy, że dziecko nie odróżnia łóżka jako dekoracji i jego funkcji od prawdziwego samochodu). Nie wiem, w jakim wieku są Twoje dzieci, ale im są młodsze, tym bardziej im wszystko jedno, a im starsze - tym większy wpływ będą chciały same mieć na wystrój pokoju i uważam, że w miarę oczywiście Waszych możliwości finansowych, lokalowych itp. można pozwolić dzieciom na inwencję w tej materii.

duzo zalezy od polozenia pokoju jak ma to byc pokoj z malym oknem na polnoc to ja dziekuje za czern granat braz itd.. ale ejsli pokoj na poludnei czy zachod z wilekim oknem albo cala sciana przeszklona to mozna szalec z kolorem, ja mam sypialnie na bardzo ciemny fiolet i mam sie ze mnie smiala ze jak w zakladzie pogrzebowym aa teraz sie zachwyca jak slonce przyswieci :D ja lubie kolory nie pastelowe i nie przesadnei ciemne ale intensywne :)) co do kontrastow na mnie zle dzialaja :/ i nie lubie bialego koloru to chyba wstret z dziecinstwa gdzie caly dom byl na bialo :/

miałam ciemny brąż u córki w pokoju,pokój spory ok 30 m kw, z pastelowymi dodatkami,byłam zachwycona,ale.....gdy w wieku około lat pięciu pomalowałam pokój na biało,w rózowe ręcznie malowane grochy....to stwierdziłam jak mogłam skazac dziecko na 5 lat życia w gów....ie :D SERIO! Teraz ma ciemnoniebieskie ściany i dużo zielonych (motyw "koński") dodatków. Jest git. A syn ma bezowe przecierane ściany i mebelki tez "obdrapane" i mnóstwo zabawek, jest jasno,ale miło i przytulnie. Takie ekstrawagancje szybko się nudzą,męczą :) Pozdrawiam.

Gość Mamma mija
Rany, te czarne pokoje wyglądają jak pokoje dziecięce z horrorów, gdzie dzieci są bite lub molestowane, np jak w filmie "nieodebrane połączenie" brrrrr :o

Gość Mamma mija
Tak to jednak niestety jest, gdy mamuśka chce mieć pokój dzieicęcy inny od wszystkich, nie myśląc o spokoju, samopoczuciu dziecka... ech, te próżne mamuśki :o

Gość CO SĄDZĘ O ZDJĘCIACH
Te pierwsze pokoje to nie tylko granat ale również jasny fiolet i jasny niebieski. Drugi zestaw (brązowy) - chyba sraczkowaty, będzie się pięknie komponować z wydzieliną z tyłka maluszka :o Ten Twój czarny, to w większości brąz i grafit. Jedno zdjęcie było chyba z czernią, ale to nie była typowa ściana tylko czarna tablica szkolna wielkości ściany. Zauważcie, że jeśli nawet pokoje zawierają ciemniejsze ściany, to zwykle jest to tylko JEDNA ściana, a reszta jest BIAŁA!!! Dzięki temu pokój nie jest przytłaczająco ciemny.

Gość Mątwa mątwa
Ale i tak są z 1000 razy lepsze od tych badziewów z Allegro. Sorry, taka prawda, że was nie stać na nic ponad żółcień, pościel w misie i chmurki i te straszne naklejki na ścianę z karykaturami Kubusiów... I błagam nie piszcie tu, że wy takich nie macie, bo akurat wiem jakie ma gusta 98% Kafeterianek, w tym również wy. Te przynajmniej nie są niejakie w porównaniu z typowym waszym: http://swiderki.blox.pl/resource/pokoik_400x400.jpg Tak, ten ostatni jest cholernie gustownie urządzony. :o Najśmieszniejsze jest to, że 100% z krytykantek na żaden z tych ciemnych nie byłoby nawet stać. I to jest ich problem. Nie kolor.

Gość Mątwa mątwa
A tam wyżej, jak teraz widzę to nie jest tablica tyko czarna farba na ścianie. Można po niej pisać. Na kilku innych też jest to czerń tylko pada na nią światło. Fioletów nigdzie nie widzę. I nie wszędzie są białe ściany w zestawieniu. Najczęściej białe to są listwy i framugi.

Gość Callopie
Ta "tablica" wielkosci sciany to pewnie farba specjalna po ktorej mozna rysowac kreda jak po tablicy (chalkboard paint). Mysle ze to fajny pomysl, pomalowac nawet cala jedna sciane, ale cala sypialnie bym na czarno nie malowala, chyba ze bylyby to dodatki, cos takiego: http://www.lilsugar.com/Black-White-Nursery-Decor-3039992 Mieszkam w Stanach i nie wiedzialam jeszcze u nikogo czarnych pokoi dla dzieci czy nursery. :D Ale jak bylam w ciazy 2 lata temu to pamietam ze byla wielka moda na wyprawki dla dzieci z brazem, szczegolnie rozowo-brazowe dla dziewczynek i niebiesko-brazowe dla chlopcow, cos w tym stylu: http://www.babysupermall.com/main/products/ban/banbrb0101.html?utm_source=nextag&utm_medium=cpc&utm_campaign=ComparativeShopping