Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izuuaa

Jakie tampony oprócz Ob i Tampax są dobre?

Polecane posty

Dziewczyny, jakie są dobre tampony oprócz Ob i Tampax ? Myślałam o tańszych, np tych z biedronki, albo z rossmana? Które z nich są lepsze? A jakich tamponów wy używacie? Można gdzieś kupić taniej np. Ob??

Gość DrMengele
Korek od wina. Tylko koniecznie z markowej winnicy.

Gość z biedronki sa ok

ja sobie chwalę te z Lidla, naprawdę! cena i jakość moim zdaniem bardzo dobre :D

Gość DrMengele
Candida albicans gratis.

Gość ja używałam różnych
i wszystkie były dobre,zresztą jak mogą być niedobre?Podpaski mogą mieć wady,ale tampony chyba nie.Od jakichś 2 lat używam Facelle z Rossmana,za 64 szt płacę 13 zł

Gość Oparta.
Zadne tampony nie sa dobre... Zamiast sie pozbyc ,,bakteri,, wydalanych przez miesiaczke tylko je zatrzymujesz w sobie bo nawet jak uleciec nie ma... Mozna od nich umrzec... Moze i wygodne sa ale ryzykowne :\

Gość sama jesteś bakteria
:O Wydalana jest krew a nie bakterie. Jeśli ktoś się nie myje, to nawet przy podpaskach dostanie wstrząsu toksycznego.

Gość aa i jeszcze z lidla
moge polecic

Gość Velvet2345
Tak z lidla są dobre, z biedronki tez używalam są ok a teraz aktualnie mam z cerfura czy jak to sie pisze :p w kazdym razie porównywalne do lidla, najgorze chyba byly naturella cos mi w nich nie pasowało. A co do tamponów to faktycznie ginekolodzy przestrzegają ze uzywac mozna ale z głową a nie 24h na dobe bo zdrowe to to nie jest :)

Gość ja uzywam tylko ob
inne sa kiepskie, a tampaxy to juz w ogole porazka.

Gość EwA&******************
Najlepsze są OB, czesto uzywam tez tanszych np. carrefour itp jednak zdarza się że te tańsze przeciekają.

Ja od kilku lat uzywam, jedynie tamponów, na dzień i na noc. Jesli się je wymienia to nic się nie stanie. Mam wrażenie, że te droższe typu OB lepiej chłoną i krew się wchłania a nie zalega i gnije.... Uzywam tamponów non stop, nie stosuje podpasek i nic mi się nie dzieje, absolutnie nic......:)

Jak dla mnie najlepsze są z biedronki, przyzwyczaiłam się do nich i nie miałam żadnych przykrych doświadczeń z nimi. Ale to też zależy kto jakie lubi ;-)

Gość dfghjkl
kazdy ginekolog Ci powie,ze tampony owszem ale tylko jak jest mus.Są niebezpieczne i krew gromadzona w pochwie tez ci nie pomaga.Ale jak ktos nie mysli to sie korkuje.

Tampon nie blokuje krwi, to nie korek.....dobry jakościowo tampon ją wciąga i zamyka w sobie, dlatego ważne by nie nosić ich godzinami, bo wtedy nosimy tampon nasaczony krwią, która szybko się psuje....... Mój ginekolog twierdzi, że tampony są zdrowe jesli się ich odpowiednio uzywa, wybiera odpowiednie wielkości i wymienia odpowiednio często.

P.s co do ginekologów to co niektórzy twierdzą, że golenie włosów tez jest niezdrowe :P Golę i tez tak samo jak od noszenia tamponów nic mi się nie stało :P

Gość a co zamiast tampaxa (z aplika
a są jakieś z aplikatorem oprócz tampax? jakies tańsze i dobre???

z aplikatorem jest jeszcze bella. a co powiecie o tamponach z rossmana?

Gość gość
nie wiem czy wiecie ale tampony są rakotwórcze (jeżeli się je trzyma w pochwie więcej niż 6 godzin).

Gość gość
nigdy tego swinstwa bym nie wlozyla........:o

Gość agusieńka1234
Dla mnie te z biedronki femina safe regular 32 szt za 5 zł a sa podobne do o.b. :) a kto by chcial przeplacac jak i tak pozniej ida do kosza :D

Gość gość
Bardzo dobre są ob jednak ta cena a tampax- oprócz fikuśnych folijek i przerażającej ceny nie mają nic do zaoferowania. Dobre są jeszcze facelle z aplikatorem oraz kotex-mają rowki folijki są w serduszka dobrze chłoną więc czego chcieć więcej.

Gość ala_nya
o.b. z aplikatorem kupuję najchętniej a jak nie ma to comforty. Nie przeciekają, mają gładką powłokę. Zaopatrzam się w Rossmanie.

Gość Xxx

Od zawsze uzywalam z biedronki,nic mi sie nje dzialo ani nie bolało. Wczoraj kupilam z lidla i juz zaluje nie moge spac bo tak mnie tam na dole szczypie