Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zosia1234

dni nieplodne przy nieregularnych cyklach

Polecane posty

mam bardzo nieregularne cykle, w gruniu miesiaczke mialam 16, w styczniu 30. mam pytanie - czy mozliwe jest ze zaszlam w ciaze 29 stycznia? (czyli dzien przed pojawieniem sie miesiączki)

Gość nie mozliwe

Gość nawet przy nieregularnych
cyklach jest to niemożliwe dni płodne są ZAWSZE ok 14 dni przed miesiączką, więc w styczniu płodna byłas ok 15, 16

Gość pytanie jest idiotyczne albo
ja go nie rozumiem. Przecież skoro dostałaś okres, to wiadomo że nie jesteś w ciąży :O Co oznacza pytanie, czy mogłam zajść w ciąże 29, czyli dzień przed okresem? Jak widzę poziom wiedzy kobiet na temat własnej płodności, to nie wiem, czy smiać się, czy płakać. Nic dziwnego, że producenci tabsów zacierają ręce, jak jedna z drugą nie wie NIC i własnym cyklu i tylko tabsy umie żreć :O

hm na tym forum jest mnostwo wpisow ze rzekomo mozna zajsc w ciaze w czasie miesiaczki. wiec sie zastanawiam czy jakims cudem plemniki mogly przezyc ten jeden dzien np. zreszta mowa jest o dniach nieplodnych przed miesiaczka tylko wtedy gdy ma sie regularne cykle. chcialam sie po prostu upewnic bo znowu nie mam okresu i jakies dziwne skurcze

przeczytaj sobie: http://npr.pl//index.php/content/view/27/43/ Dni płodnych się nie wylicza, tylko wyznacza. Co do ogólnych obliczeń: faza poowulacyjna trwa 10-16 dni i jest raczej stała u danej kobiety (3 pierwsze dni tej fazy są płodne) do tego dochodzi max. przeżywalność plemników, czyli 6-7 dni Także faza płodna trwa 9-10 dni. W przypadku krótkich cykli możliwe jest, że miesiączka załapie sie już na dni płodne, ale akurat 1 dzień przed okresem jest właściwie 100% bezpieczny (no chyba,że masz naprawdę króciutkie cykle z długą fazą poowulacyjną, ale to raczej średnio możliwe).