Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Margot9022

Guzki na szyi. Rak?

Polecane posty

Go艣膰 mk-mk-
kurde napisalam do ciebie ale wessalo posta馃槧 wej na ten topik.jest o ziarnicy zlosliwej.nie mowie ,ze masz raka ale ,ze tam dziewczyny wszytko o co pytasz maja w jedym palcu.pokieruja cie tez na badania itp. zdrowka zycze http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=880600&start=11820

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mk-mk-
o !!!!sa oba:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
Dzi臋ki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytam o zdrowie
a mialas badanie na toksoplazmoze lkarz na pewno skieruje cie na usg brzucha i rtg klatki piersiowej albo skieruje do onkologa w celu wykluczenia albo potwierdzenia nowotworu daj znac co ci powiedzial, trzymam kciuki zeby byla to toksoplazmoza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
Czyta艂am troszk臋 na temat toksoplazmozy i chyba nie wydaje mi si臋, 偶ebym mia艂a co艣 podobnego (Gor膮czka, obrz臋k w臋z艂贸w ch艂onnych, objawy grypopodobne, zapalenie m贸zgu i opon m贸zgowych, dolegliwo艣ci stawowe, zmiany pozapalne zaj臋tych narz膮d贸w). Kolega mi dzisiaj powiedzia艂, 偶e toksoplazmoza przechodzi zwykle bezobjawowo. Opr贸cz pot贸w nocnych, zawrot贸w g艂owy, w臋z艂贸w ch艂onnych i chudni臋cia, nic u siebie nie zauwa偶y艂am. Moja lekarka jest na urlopie, ja mam ksero wynik贸w morfologii, kt贸ra nie do ko艅ca wydaje mi si臋 ok i ci膮g艂y niepok贸j... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a czy w morfologii
wyszed艂 by rak w臋z艂贸w ch艂onnych? inaczej: czy je艣li kto艣 ma dobra morfologie mo偶e mie膰 ziarnic臋 z艂o艣liwa? ja Ci powiem tak: na 80% masz tego raka:( nie m贸wi臋 tego ze z艂o艣liwo艣ci ale jeszcze dzisiaj czyta艂am o tym raku i masz wr臋cz ksi膮偶kowe objawy: poty nocne, spadek wagi, guzki nadobojczykowe, os艂abienie, pewnie b 贸l kosci...le膰 jutro do jakiegos lekarza prywatnie a nie siedzisz i czekasz na t臋 swoj膮 lekark臋! czas, czas, czas

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytam o zdrowie
mozesz zrobic badanie na toksoplazmoze kosztuje ok 50zl a przynajmniej jedno sie wyeliminuje albo potwierdzi nie lam sie, bedzie ok moze to byc tez mononukleoza, niekoniecznie odrazu rak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
Oby, oby. U lekarza okaza艂o si臋, 偶e powi臋kszone s膮 te偶 w臋z艂y pod pachami. W ka偶dym razie mam skierowanie na hematologi臋. Niczego konkretnego od internisty si臋 nie dowiedzia艂am. Zreszt膮 stwierdzi艂, 偶e lepiej je艣li to "fachowcy" zobacz膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja to w og贸le nie wiem
po co z takimi sprawami 艂azi膰 do internisty-i tak si臋 nie znaj膮 i wysy艂aj膮 do fachowc贸w. ja te偶 mam jeden w臋ze艂 (?) na szyi powi臋kszony nad obojczykiem po prawej stronie i w pon.id臋 od razu do onkologa prywatnie. wol臋 dac te 80z艂 i wiedziec co to jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
No ja ju偶 tez si臋 strasznie m臋cz臋 z tym, 偶e si臋 藕le czuj臋 i dodatkowo musz臋 si臋 stresowa膰 wizytami u lekarza. Pan doktor chyba nie zauwa偶y艂, ze mam dwukrotnie powi臋kszone Granulocyty kwasoch艂onne (1-5), moja warto艣膰: 11, co mo偶e wskazywa膰 r贸wnie偶 na ziarnic臋. No nic mam nadziej臋, 偶e na tej hematologii potraktuj膮 mnie bardziej powa偶nie, ni偶 tu na wsi, gdzie lekarz potrafi leczy膰 tylko gryp臋 a nowotwory zna z encyklopedii... "ja to w og贸le nie wiem" daj zna膰, jak po wizycie u onkologa!

Udost臋pnij ten post

niestety musz臋 czekac do poniedzia艂ku, jestem juz osrana. s艂uchaj a o co chodzi z tymi granulocytami? one s膮 w morfologii badane? bo ja mam morfologi臋 z grudnia (dok艂adn膮 bo z rozmazem) i nie znalaz艂am czego艣 takiego jak granulocyty. jaki to ma symbol? przy ka偶dej morfologii z rozmazem to robi膮 czy poprosi艂as o to? wiesz, ja teraz w marcu oddawa艂am honorowo krew, a osoby z nowotworami nie mog膮 tego robi膰 wi臋c my艣l臋 偶e przy badaniu mojej krwi by co艣 wykryli i mnie powiadomili...sama nie wiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
Inaczej to eozynocyty. To chyba w rozmazie norma, bo o nic nie prosi艂am. Je艣li oddajesz honorowo krew, to na 100% j膮 badaj膮. Opr贸cz tego guzka co艣 Ci jeszcze dolega? Jaki on jest?

Udost臋pnij ten post

znalaz艂am w mojej morfologii tylko NEUT czyli neutrofile, to te偶 jakie艣 granulocyty bo s膮 3 rodzaje: NEUT neutrofile, EOS eozynofile (nie mam tego w morfologii) i BASO bazofile. Tak troch臋 dziwnie to napisane, ale 5,0 (nie mam normy, ale w necie znalaz艂am 偶e dla granulocyt贸w norma to od 2-7). no i przy ziarnicy pono膰 wyst臋puje gor膮czka a ja teraz mierzy艂am temp. i mam 35,5... no wiesz, badaja krew, ale sama ju偶 nie wiem...robili mi morfologi臋 ale bez rozmazu, taka tylko podstawow膮 (Hemoglobina, Hematokryt, Erytrocyty, Leukocyty, P艂ytki krwi i MCV). wszystko mam w normie wiesz co, ten guzek jest w tym miejscy jak przesuwasz palcem po obojczyku w strone szyi-wpadasz w taki do艂ek heh, wiesz pewnie o co chodzi. to jak pomacam to mam tak膮 gulk臋. a Tobie jak wysz艂o w morfologii to NEUT?

Udost臋pnij ten post

aha, pyta艂as czy mi co艣 dolega. a wi臋c nic mi nie dolega, tylko szyja mnie troche boli po tej prawej stronie...nawet nie ze boli tylko odczuwam taki dyskomfort, jest taka napr臋偶ona jakby...ale 偶eby co艣 konkretnego to nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkkkkkka
idz do onkologa,wyniki b臋da blyskawicznie. Mialam powiekiszone wez艂y okaza艂o si臋 偶e to alergia,ale b艂yskawicznie lekarka skierowa艂a mnie na badania,powiedziala 偶e jakbym miala jeszcze nadobojczykowe to bym od razu wyl膮dowa艂a w szpitalu na badania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
Jak du偶e musz膮 by膰 te guzki, 偶eby faktycznie to by艂o niepokoj膮ce? Nadobojczykiem mam ju偶 trzy, nie s膮 wi臋ksze od pestki wi艣ni... " ja to w og贸le nie wiem" moj膮 neutrofilie wynosz膮 44% gdzie norma to 54-62, wi臋c s膮 poni偶ej normy co mo偶e wskazywa膰 na uszkodzenie szpiku r贸偶nego pochodzenia - wrodzone, immunologiczne, toksyczne, popromienne, w wyniku nowotwor贸w pierwotnych i wt贸rnych. Takie informacje znalaz艂am w internecie.

Udost臋pnij ten post

a ja mam tam napisane 5,0...wiesz co, co laboratorium to inne normy. Dziewczyno, id藕 do onkologa jutro, serio:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
"ja to w og贸le nie wiem, by艂a艣 u onkologa w poniedzia艂ek? Ja mam wizyt臋 u hematologa 12 maja dopiero.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no w艂a艣nie Margot
takie fatalne wyniki, objawy i czeka膰 do maja? dziewczyno! marsz do lekarza, bo zwyk艂y wirus to to raczej nie jest... a w wielu chorobach czas odgrywa cz臋sto decyduj膮c膮 rol臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haluksowa studentka
powiem Ci tak jak nam m贸wi pan profesor od onkologii, nie ka偶dy guz to nowotw贸r - nie ka偶da zmiana musi by膰 nowotworem. Mo偶e poprostu masz jaki艣 przewlek艂y stan zapalny. Ale je偶eli chcesz si臋 uspokoi膰 popro艣 lekarza o skierowanie na badanie krwi z oznaczeniem marker贸w nowotworowych. objawy opisane moga sugerowa膰 siln膮 rekacj臋 zapaln膮 lub infekcj臋 ale nie jestrem lekrzem wi臋c nie b臋d臋 stawia膰 diagnozy:) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
Gdybym mia艂a wi臋cej kasy, prawdopodobnie zrobi艂abym sobie wszystkie badania i prywatnie posz艂a do lekarza. Rzeczywisto艣膰 jest niestety inna. U mnie na wsi o markerach nowotworowych to nawet nie s艂yszeli... Maj to i tak Dziewczyny szybko. Dzwoni艂am do kliniki w Krakowie na Kopernika i tam termin maj膮 na drug膮 po艂ow臋 sierpnia. W sobot臋 jad臋 zrobi膰 usg prywatnie i zobacz臋, czy nie mam na szyi tego dziadostwa wi臋cej, ni偶 wyczuwam...

Udost臋pnij ten post

a gdyby艣 poprosi艂a lekarza og贸lnego o skierowanie na par臋 dni do szpitala na badania? Powiedz 偶e kiepsko si臋 czujesz itd.. Wiem 偶e czekanie nie jest fajne , bo sama kilka razy w 偶yciu musia艂am czeka膰 do艣膰 d艂ugo na wyniki bada艅 i to czekanie i my艣lenie jest dobijaj膮ce.

Udost臋pnij ten post

u onkologa nie by艂am, ale robi艂am usg szyi i 偶adnych w臋z艂贸w nie mam powi臋kszonych wi臋c luz. ale co do Ciebie to powiem Ci kr贸tki: czyta艂am o ziarnicy i masz niestety jej objawy wi臋c nie czekaj wariatko! je艣li nie sta膰 Cie na prywatn膮 wizyt臋 to zr贸b tak jak kto艣 Ci tu radzi艂-id藕 do og贸lnego, powied藕 偶e podejrzewasz u siebie ziarnic臋 a wizyt臋 masz na 12 maja, to zdecydowanie za d艂ugo i prosisz o skierowanie do szpitala lub na wyniki na CITO! dziwi臋 Ci si臋 bo gdybym mia艂a takie objawy to wola艂abym si臋 zapo偶yczy膰 na te 100z艂 ni偶 z tym czekac...to nieodpowiedzilane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 haluksowa studentka
Popieram kole偶ank臋 wy偶ej. Najpierw ludzie s膮 nieodpowiedzialni i nie potrafi膮 podj膮c dzia艂a艅 aby zlikwidowa膰 chorob臋 czy jej przyczyn臋, a potem dziwi膮 si臋, 偶e s艂ysz膮 od lekarza, 偶e niestety ale jest za p贸藕no by wyleczy膰. Takich histori jest tysi膮ce!! I potem ludzie maj膮 sobie do ko艅ca za z艂e, 偶e wiedzieli, widzieli objawy ale je zlekcewa偶yli i nic z tym nie zrobili! Dlatego radze Ci! Nie czekaj zbyt d艂ugo!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
Witajcie. Niestety w zwi膮zku ze zbli偶aj膮cymi si臋 艣wi臋tami, dostanie si臋 do lekarza graniczy z cudem. Moje USG r贸wnie偶 przesun臋艂o si臋 w czasie i b臋d臋 je mie膰 7 kwietnia. B臋dzie to podstawa, do dalszych dzia艂a艅, je艣li tylko co艣 p贸jdzie nie tak, p贸jd臋 do onkologa prywatnie... Ostatnio z racji 艂adnej pogody czuj臋 si臋 troch臋 lepiej, co nastawia mnie pozytywnie i nie pozwala my艣le膰 o chorobie. Ale macie racj臋, diabe艂 nie 艣pi i trzeba to jako艣 szybko za艂atwi膰. "Ja to w og贸le nie wiem", ciesz臋 si臋, 偶e u Ciebie wszystko dobrze!

Udost臋pnij ten post

Margot daj zna膰 jak posz艂o usg pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Margot daj zna膰 jak posz艂o usg pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
Witajcie Dziewczyny, w艂a艣nie wr贸ci艂am z USG. Nie dowiedzia艂am si臋 niczego szczeg贸lnego, ale oto moje wyniki. "Wzd艂u偶 przebiegu naczy艅 szyjnych (obustronnie) po kilka powi臋kszonych w臋z艂贸w ch艂onnych" te najwi臋ksze maj膮 rozmiary: 1.11 cm 0.95 cm a w skupisku z tego co widz臋 na zdj臋ciu, s膮: 0.80 cm 0.67 cm 0.75 cm No i na aparacie Pan doktor pokaza艂 mi kilka nadobojczykowych, ma艂ych na szcz臋艣cie, co nie zosta艂o uwzgl臋dnione na zdj臋ciach. Pyta艂 o samopoczucie i kaza艂 i艣膰 z tym do lekarza. Co my艣licie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Margot9022
Witajcie Dziewczyny, w艂a艣nie wr贸ci艂am z USG. Nie dowiedzia艂am si臋 niczego szczeg贸lnego, ale oto moje wyniki. "Wzd艂u偶 przebiegu naczy艅 szyjnych (obustronnie) po kilka powi臋kszonych w臋z艂贸w ch艂onnych" te najwi臋ksze maj膮 rozmiary: 1.11 cm 0.95 cm a w skupisku z tego co widz臋 na zdj臋ciu, s膮: 0.80 cm 0.67 cm 0.75 cm No i na aparacie Pan doktor pokaza艂 mi kilka nadobojczykowych, ma艂ych na szcz臋艣cie, co nie zosta艂o uwzgl臋dnione na zdj臋ciach. Pyta艂 o samopoczucie i kaza艂 i艣膰 z tym do lekarza. Co my艣licie?

Udost臋pnij ten post

czy w opisie USG wezl贸w nie pisze nic o ich ich echogeniczno艣ci?

Udost臋pnij ten post