Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dżastinn25

Nie chciał ślubu, więc wreszcie odeszłam!

Polecane posty

Gość A ja mam 22 latka i jestem
w ciąży. W kwietniu ślub z moim ukochanym facetem :) Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego. Na pewno pomimo wieku uda Ci się jeszcze kogoś znaleźć, trzymam kciuki :)

Gość ffff27
ja też czekam...i mam nadzieję, że coś dotrze do mojego lubego.Tez go wspieram i czekam, gdy jest bardzo daleko i to juz nie rok, nie dwa... Bo kiedyś bylo inaczej. Mezczyzna aby miec kobiete, chodzi takze o seks, musial ja poslubic, a teraz... też nie mam zamiaru czekać w nieskończoność...kocham go, ale...

Gość mloudka
Cz wy wogole kochacie swoich chlopakow ?

Gość oczywiście że kochamy
ale częściej to oni kochają nas - najchętniej w usta :)

Gość natalecxzka amla
ja mam 23 lata i podbna sytuacje...bolalo ogromnie bo byl mamisynkiem....po 3 latach mial byc slub ..zadzwonil ze juz znalazl termin...dzisn pozniej powiedzil ze wszytko odwoluje..bo jego mama powiedzila ze upadl na glowe...i tak sie zaczelo: mama poiwedzila ze ma sie ozeic w wieku 30 a dziecko miec w wieku 32 bo podobne inteligentnijsze...i mama powiedziala ze jestem szata bo zmuszam je synka do slubu...w kwietniu moja prawie rok...mam depresje dola nikogo nie moge poznac...czasami mysle o powrocie..to sraszne ale ten koles zrujnowal mi psychike...jakis czas temu poznalam faceta los chcial ze to jego kumpel..nie widzialam o tym..sytuacja jeszcze bardziej sie skomplikowala..jestem klebkiem nerwow boje sie ludzi i nie wychodze z domu..nic mi sie nie chce, musze sie udac do psychologa..

Gość Dżastinn25
Przepraszam, jestem. Do koleżanki, która wpadła w depresję - przykro mi niesaowicie. Sytuacja niby podobna, ale jeśli chodzi o wynik, natomiast motyw nieco inny. Radzę jednak wizytę w poradni u psychologa, bo ja tę decyzję podjęłam świadomie, a Ciebie zawiodło więcej niż jedna osoba i ktoś musi Ci pomóc wyjśc z tego urazu. Trzymaj się ciepło, mam nadzieję, że masz wspaecie w bliskich, w rodzinie. Całuję :*

Gość aby do ślubu
fajne stado o mentalności parafialnych gęsi się zebrało i utworzyły kółko wzajemnej adoracji,no przybywajcie następne!,hahaha

Gość Dżastinn25
Wolę być parafialną gęsią, niż naiwną gęsią, która łyka kit swojego przyjaciela o niepotrzebnych papierkach i nowoczesności ;)

Gość mloudka
A czy slub jest taki wazny ? Czy po slubie cos sie zmienia.? Chyba, ze od razu chcecie dzieci to wtedy slub jest zrozumialy

Gość z lekka ciemnogrod skoro
25 latce piszecie o starości, mentalna epoka kamienia , sami ile macie? jeśłi macie około 25 lub więcej to,aby sprawiedliwości stało się zadość-powinniście również mierzyć się tą samą miarką,jaką mierzycie innych, a więc, pruchna kafeteryjne,jeśłi skończycie 60,70 kim będziecie? jeśli dozyjecie

mój koment odnosi się do początkowej fazy topicku,dalej nie chce mi się wertować wywodów

Gość mloudka
Tutaj nie chodzi, ze jest stara i juz jej nikt nie zechce tylko o to parcie na slub. Nie rozumiem jest mloda, bylo jej dobrze ze swoim chlopakiem to po co tak napierala na slub ? Bezsensowne zdanie Nie chcial slub, wiec odeszlam Nie lepiej bylo napisac Nie kochal mnie, wiec odeszlam !

Gość grrrrizli
"Wolę być parafialną gęsią, niż naiwną gęsią, która łyka kit swojego przyjaciela" Problem w tym, że przede wszystkim łyka nasienie, a dopiero potem kit. Kto cię teraz będzie chciał? Zmarszczki ci się koło oczu już robią, jeszcze parę latek i cały ryj będzie w krechach, towar używany, luzy w środku. Ble, fuj.

Gość gospodarka planowa
o losie,a jakie mendy zakłamane!,już od pierwszej randki,od pierwszego pocałunku,france ślub planują!

ale ONA pisze o SOBIE ONA to ONA TY to TY może dla Niej 6,5 to wystarczający okres na określenie swojego statusu w związku, facet też się określił, w czym problem?

Gość mloudka
do kogo to piszesz ciemnogrodzie ?

o losie,a jakie mendy zakłamane!,już od pierwszej randki,od pierwszego pocałunku,france ślub planują! ---skoro tak cię boli,co inni robią,to idź się upij

Gość grrrrizli
z tym upiciem się to dobry pomysł, idę więc po alkohol i wznoszę toast za piękne kobiety oraz za kafeteriuszki

mioudka,do Ciebie to było, każdy jest skrojony na inną miarę, nie BYŁAŚ w Jej sytuacji,to ską wiesz jak powinno być w tym konkretnym przypadku? powiedzenie indiańskie mówi,osądzać można innych,jeśłi przejdzie się życie w ich mokasynach

Gość jest jeszcze inne indiańskie
powiedzenie, stara mądrość ludowa u Siuksów: Jesteś głupi jak post na kafeterii

grrrrizli --to i ja wzniosę toast za piękne kobiety i pięknych facetów bez względu na czaso-przestrzeń

Gość mloudka
Nie mowie o konkretnym przypadku tylko ogolnie. Nie moge pojac dzisiaj jest mi dobrze z chlopakiem mowie o slubie on nie chce a juz jutro go nie kocham ? Jezeli sie czego czepiam to tego, ze po prostu chlopak autorki jej nie kochal i z tego powodu odeszla, gdyby ja kochal to chociaz chcialby z nia rozmawiac przedyskutowac ten temat

To że kiedyś dojrzeje do myśli o śłubie, jest z jego strony dziecinna. Nie jest w gimnazjum. Więc nie ma co trwać w czymś takim - taka jest moja opinia. a swoją drogą "niezła"ta jego beztroska - nic ci nie obiecuję, może kiedyś.... Kiedy? Przed emeryturą?

Gość obłęd jakiś
po ślubie ,też się rozwieść można,więc do czego wam ten ślub jest potrzebny?żyjecie z kimś,kochacie się ,wszystko ok.i nagle qqrwa problem,no ślub,to jak wyrok jakiś czy co ,hiv ,zawał,rak,kwit wam potrzebny,czy zeby klecha z pędzla pokropił w kościółku?

Gość ffff27
Boję się, ze i u mnie tak będzie...

Gość Dżastinn25
Dyskusja nabrała negatywnego wymiaru. Czas ją zamknąć. Wniosek jest prosty, zawsze będą dwie grupy, zwolenników i przeciwników ślubu. Ja niestety trafiłam na przeciwnika tej instytucji, gdy sama bardzo tego ślubu pragnęłam. Nie dobraliśmy sie pod tym wzgledem i najważniejsze aby ludzie się w tej kwestii dogadali i nie będzie problemu. Oby jak najwczesniej takie różnice wychodziły, bo potem jest jak jest. Tym akcentem kończę dyskusję i wszystkim zyczę trafnych wyborów i oddaje się w ręce losu, dobranoc :*

Gość co za glupole z was egosici
a co ty kurwa myslisz, ile ona miala czekac, jedna z druga jak sie jasnie pan zdeklaruje ?? jesli facet kocha, to jesli bedzie widzial, ze kobieta TEGO potrzebuje to sie z nia ozeni. Dla kobiety, zareczyny, slub to dowod jego prawdziwego uczucia, oddania, okazania bezepieczenstwa ukochanej, budowania wspolnego zycia, ze mysli o niej powaznie ! Co miala rwac dupe za darmo ? Takich chujow egoistow to bym wyslala w kosmos, bez mozliwosci powrotu, niech tam sie realizuja, jak baba mu przeszkadza.

Gość śmiech na sali /
ci co nie chcą wziąć ślubu to zwyczajnie niedojrzałe emocjonalnie ludzie, którzy nie są pewni co do drugiej osoby dlatego w razie czegoś to kopa w dupę i następny :O tak było i tak jest, ludzie którzy planują ślub myślą poważnie o przyszłości o wspólnym życiu i mogłabym tak wymieniać, powody typu " co ślub zmienia" są po prostu dla mnie śmieszne.

Gość muludka
A co niby po slubie nie moze rzucic ? Slub jest gwarantem trwalosci zwiazku ?