Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak powiedzieć?

jak powiedzieć mamie?

Polecane posty

Gość jak powiedzieć?

Mam 17 lat, i prawdopodobnie jestemw ciązy! Jestem w pierwszej technikum, więc wiek na ciąże beznadziejny! Jedak stało się, i na gdybyanie jest już za późno.. Wiem że urodzę to dziecko, bo jestem przeciwniczką aborcji, wiem że będzie ciężko, nawet bardzo... ale jak już pisałam czasu nie cofne. Pochodzę jednak z porządnej rodziny i nigdy nie było u mnie takiego przypadku... Jak powiedzieć o tym mamie?

Gość po prostu powiedzieć

Gość jedna pani w pubie
"mamo jestem w ciazy" :classic_cool:

Gość jak powiedzieć?
strasznie się boje..

Gość gruuungee
babciu...

tez mialam ten problem jakies 8 m-cy temu ;/ powiedz, że jestes w ciązy, ze wiesz ze zle zrobilas , stalo sie czasu juz sienie cofnie.. ze podołasz wszystko zrobic by godnie wychować , bedziesz sie opiekowała itp. U mnie za bardzo nie krzyczała bo ciaża byla zagrozona i w kazdej chwili moglam poronic, nie krzyczeli bo nie moglam sie denerwowac a Twoj chlopak ? pomoze Ci?

Gość jak powiedzieć?
no właśnie to jest kolejny problem, bo stało się to na imprezie i tak nawet do końca nie wiem z kim :(

Gość jhgfdghbjknlmncgfd
Chcesz rodzić??? A możesz mi z łaski swojej powiedziec za co zamierzasz je utrzymywać? Za oceny z dziennika bedziesz pieluchy kupować??

Gość Klaudik
heh swietnie Cie rozumiem, chociaz jestem ponad rok starsza i juz skonczylam szkole. coz ja stresowalam sie ogromnie, kiedy sie juz zdecydowalam ze powiem w TEN DZIEN to zbieralam sie do tego chyba pare godzin. W koncu przy jakies tam rozmowie rzucilam 'ja chyba jestem w ciazy...". mialam to szczescie ze moja mama nie zareagowala zle, tzn. wiadomo pierswszy szok itp, ale teraz po prawie 2 miesiacach wszystko minelo. Nie martw sie nie bedzie zle :) zwlaszcza ze wiekszosc rodzicow mimo poczatkowej niecheci i szoku pozniej cieszy sie i przede wszystkim pomaga dzieciom i wnukom. Aaaa wg mnie fajnie byloby gdyby Twoja mama znala ojca Twojego dziecka (jesli jeszcze ich nie poznalas to najwyzszy czas) i zebys tez ogolnie moze miala jakis plan na siebie. Nikt nie mowi to o planowaniu domu itp. ale taka pewnosc siebie to dobry sposob zeby przekonac mame, ze wiesz czego chcesz. Wystarczy zwykle 'wiem, ze to dla Ciebie szok, dla mnie tez ale postanawilam ze urodze to dziecko, chcialabym tez skonczyc szkole mam nadzieje ze to sie uda' itp. powodzenia i powiedz jak najszybciej! Nie ma co zwlekac im szybciej powiesz, tym szybciej przejdzie jej ewentualna zlosc/szok itp. :) Bedzie dobrze, trzymam kciuki :)

Gość Klaudik
ach nie zauwazylam tego komentarza o imprezie.. no coz, to troche zmienia postac rzeczy, ale tak jak juz ktos napisal powiedz ze zalujesz ale czasu sie nie cofnie. jesli nie wiesz z kim jestes to trudno, ale jesli masz jakies pojecie o tym chlopaku warto go poinformowac. Moze nie bedziecie razem ani brali slubu, ale zawsze sa alimenty itp. Nie chodzi o to zeby naciagac go na pieniadzy i tak dalej ale on jest tak samo odpowiedzialny za to dziecko jak i Ty.

Gość buhaha chyba jest tak samo
nieodpowiedzialny jak ty hahaha

Gość matka winna wypieprzycccc
dobre to, ale zawsze są alimenty, gówniary dają nie zabezpieczając się. A jakbyście tak w wieku 16-18 lat nie dały, to co cipy by wam poodpadały. Idiotki. A co do tego kadzenia matce, że będę sie zajmować itp. to już mam w rodzinie taka gówniarę, matka bawi a ona lata za innymi. Żeby nie jej matka toby dziecko chodziło głodne, brudne, itp.

Gość jak powiedzieć
ktoś się podszył pod mój nick. z chłopakiem jestem już rok, moj tata go bardzo lubi, jednak jest on w moim wieku... Więc oboje zdajamy sobie sprawę że reakcja rodziców będzie okropna.. Oczywiście rodzice nas znają i bardzo lubią. Oboję się kochamy i zależy nam na sobie, jak na nasz MŁODY nawet bardzo młody wiek.

Gość wielka milosc to bzdura
zazwyczaj taka wielka miłość się szybko kończy i pozostaje samotna matka z dzieckiem. Pamiętam jak oglądałam wiśniewskich, jaka to miłość, ślub brany w soplach lodu i co, już dawnoo po miłości, później tylko pozostało dokuczanie sobie nawzajem.

Gość ale dajaaaaa
nie dość, że rodzice będą finansować cała trójkę, to jeszcze będą bawić, także dzieci zabawiły się dupą a rodzice mają problem.

Gość aeaeaeaeeeee
było trzeba myśleć głową a nie dupą gów.niaro

Gość olooooooooooooooooo
no to skoro się zaciążyłaś w tym wieku to twoja rodzina już nie jest porządna :classic_cool:

powiedz normalnie-wiem,ze to bedzie dla ciebie mamo szokiem ale jestem w ciazy:) dalej jakos pojdzie powodzenia:)

Witam. Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 18 lat i jakoś dałam sobie radę, ale musiałam zrezygnować ze szkoły. Teraz mam 23 lata, dwoje dzieci i jestem w 13 tygodniu ciąży i bardzo się ciesze że będzie kolejna dzidzia.

ja mam 27 jedno które w tym roku będzie mieć 3 lata i na drugie sie nie pisze możne za jakieś 3-5 lat MOŻE

Gość ja mam 32 i 1 i na wiecej sie
nie pisze a dziecko ma 4 lata

Gość chcętylkopomóc
czasem dziecko bardzo potrzebuje rodzeństwa! Sama wiem że mam jakiś problem idę do siostry, mogę jej o wszystkim powiedzieć, a mnie wesprzę. Nie muszę trzymać tego w sobie, a żadnej przyjciołce ani mamie niektorych rzeczy nie powiem :)

Gość Amelka1707
oooo kurcze, kolorowo raczej nie bedzie

Gość ja powiedzieć?
mam jednak nadzieję że jakoś pójdzie :(