Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto się zna?

ile dać w kopercie koledze? (ślub)?

Polecane posty

Gość kto się zna?

w kwietniu idziemy z moim facetem na slub kolegi (w sumie to jego kolega ale ja też go już od jakichś 2 lat znam).żadne z nas nie jest świadkiem. ile wypada dac w kopercie? myślałam o 200zł, ale nie wiem czy nie za mało...aha, to nie ejst jakiś bliski kolega, kiedyś pracowali razem i spotykają się na różnych imprezach, ale nie jest to jakaś przyjaźń czy coś

Gość ladaco
200-300

a na przyjęcie jesteście zaproszeni ? - jesli tak to mniej niż 400 - 500 nie wypada

Gość kto się zna?
no tak, idziemy na ślub i wesele, ale te 400-500 to chyba przesada:O

Gość zonajednegomeza
jak ci nie zalezy to 200 starczy tak na odwal sie ale jesli masz sie glupio czuc sama przed soba to daj 300. 300 stowy teraz to jest tak....hmmm...w sam raz od mlodych ludzi....tym bardziej kolegow

Gość kto się zna?
żeby im się zwróciło? kurde, nie rozumiem takiego podejścia-rozumiem, ze przyjmując zaproszenie wykupujemy sobie "bilety wstępu"?:O

Gość zonajednegomeza
wiesz.....jak mysmy szli do kolegi 1,5 roku temu to pasowalo dac 500 i tyle dalismy. Z drugiej strony zalezy komu sie daje......

Gość kto się zna?
szczerze mówiąc te kwoty 400-500 wbiły mnie w osłupienie...

Gość tosia je llosia
moj brat aniedlugo tez sie hajta:/ ile ja mam mu dac? mam 20 lat , studiuje, nie pracuje.. tez 500zl? skad ja to mam wytzrasnac niby.:/

Gość kto się zna?
no właśnie? oni wprost powiedzieli, że zbierają od 500 w górę?:O chore

Gość kto się zna?
wiesz, inaczej jak brat albo bliska rodzina a inaczej jak kumpel. brat wie, ze jesteś studentką bez kasy więc zrozumie. kup prezent (np. fajną pościel)

skoro tak powiedzieli to bezczelni hamy - już to by mnie uraziło i miała bym ich w dupie! a zamiast im kasę nieśc to sobie coś kup.

Gość tosia je llosia
eh nienawidze wesel:/ wszyscy nastawieni na kase ;/

Gość kkaarrroolliinkkaa
400 najmniej, bo 200 zł to sie minimum od talerzyka płaci na weselu wiec wstyd dac 200 zł na pare

Gość kto się zna?
matko, ale jak to wstyd? to gości się zaprasza żeby uczcili z młodymi ten szczególny dzień czy po to żeby zgarnąć kasę, żeby "się zwróciło"?:O nie mogę tego pojąć...

wiecie co jest największą głupotą? To, żeby dać tyle żeby się "zwróciło" To nie jest sens wesela/prezentów. Każdy daje tyle ile może. Wielka głupota, naprawdę. 200 od talerzyka :o No błagam :O

Gość zonajednegomeza
pasowalo.....takie rzeczy sie wie cholerka czy pasuje........ poza tym niewazne. Pytalas ile sie daje to piszemy. 1.5 roku temu bylismy u kumpla mojego meza.....dalismy 500 zl. 2 tygodnie pozniej mielismy drugie wesele i dalismy juz 300zl bo wiecej nie musielimy.... czasem po prostu cos pasuje albo nie i tyle...

Gość kto się zna?
cholerka teraz widocznie goście wykupują sobie bliety wstępu na to wychodzi:O

200 od talerzyka? pojebało was? Uważam, że 300 zł od pary jest zupełnie ok, no jeśli jest już bardzo bliska rodzina albo najlepszy przyjaciel I MNIE STAĆ to może więcej, ale żadne zwróciło się czy pasowało :O:O

Gość kkaarrroolliinkkaa
nawet jak dasz 400 zł to i tak sie nie zwroci... tu nie chodzi o tyo ze ma sie zwrocic ale moim zdaniem wstyd dac 200 zł bo wesele to naprawde droga sprawa, np dla ok 150 osob 40 tys

11:00 [zgłoś do usunięcia] kto się zna? żeby im się zwróciło? kurde, nie rozumiem takiego podejścia-rozumiem, ze przyjmując zaproszenie wykupujemy sobie "bilety wstępu"? No, niestety :O Ja w ogóle nie rozumiem sensu tych idiotycznych, komercyjnych imprez dla rodziny :O Ale to moje prywatne zdanie. Niestety każdy ma nadzieję, że kasa wydana na wesele zwróci się w kopertach.

Gość kto się zna?
karolinka, ale co mnie obchodzi ile oni wydali na wesele?:O stać ich to zrobili (gdyby nie mieli kasy to tak jak wiele par zrobiliby przyjęcie dla rodziny). zostałam zaproszona a teraz mam się poczuwać by dołożyć do interesu bo dużo wydali?:O

pomarańczo z tym "pasowało" przeczytaj czy to na pewno odpowiedz do mnie :O Poza tym to wszystko robi się coraz bardziej chore :o Pamiętaj, zebyś nie ubrała białej bądz ekri sukienki, bo przyćmisz panne młodą :O A przecież to ona ma być gwiazdą wieczoru :O jakby ktos o tym nie wiedział :O

Gość kto się zna?
tak, czarnej tez nie wypada bo jak na pogrzeb:O

Gość kkaarrroolliinkkaa
daj na ile cie stac, a jak idziesz z partnerem to i niech on sie dorzuci... zrozumiecie jak będziecie robić własne wesele i ktos przyjdzie z cała rodzina ( 5 osób) i da wam te 300 zł to ciekawe czy to bedzie takie fajne