Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko praktyczne na temat

Rozstępy

Polecane posty

Mam do was pytanie odnośnie rozstępów. Kiedy się u was pojawiły? A jeśli już zaczęły się pojawiać to jak szybko one sie robią? Jak to wygląa? Odrazu pojawia się taka jakby blizna? Trwa to kilka godzin czy kilka dni? Widac jak się powiększają? Jestem właśnie w 22tc i jak narazie nie mam z tym problemu, niby mama i babcia nie miały, więc genetycznie może nie jestem bardzo nimi "obciążona" :p ale wolałabym ich jednak nie doświadczyć (pewnie jak każda). Od jakiegoś miesiąca smaruje brzuch i biodra oliwką przeciw rozstępom i mam nadzieję że to też trochę pomoże.

Gość hjgkjhkj
mi pojawiły się na nogach na brzuchu nie mam i pojawiły się między 8 a 9 miesiącem a ile czasu to trwa to nie wiem pojawiły się i już

Gość Sonomedica
U mnie pojawiły się w 9 mc:( Na brzuchu i na wewnętrznej stronie ud.

Gość masakraasss
po cesarce jak zobaczyłam brzuch to doznałam szoku. Jak flak z którego spuszczono powietrze i pełno rozstępów

to mnie trochę podłamałyście, bo widzę że większości rozstępy pojawiają się na końcu ciąży. Mam nadzieję że mnie to minie. A tak z innej beczki, to w jakim tępie tyłyście? Bo ja mam już 5kg na plusie od poczaku ciąży i wydaje mi się że to troche sporo. A staram się pilnować, nie objadam się, nie mam też jakichś zachcianek. Jem normalnie, raczej zdrowo, tylko trochę częściej niż przed ciążą, a przytyłam 5kg, praktycznie od stycznie, czyli przez jakieś 2.5miesiąca. Nie za szybko trochę?

up :)

Gość saleminka8
u mnie sie pojawiły w 32-34tc nie pamiętam dokładnie,był jeden i z dnia na dzień było ich więcej, zawsze byłam szczupła a pod serduchem nosiłam dużego chłopaczka-4200g i 57cm więc tak mnie porozciagał,że lepiej nie gadać :P teraz z tym walczę i cieszę się macieżyństwem :) co do rozstępów,to pod koniec ciaży mogą piec...

u mnie przez calą ciąże nie pojawił sie ani jeden rozstęp, ale przytyłam tylko 7,5 kg. Jesli nie masz predyspozycji, to również możesz ich nie mieć

zaczełam tyc pod koniec 6 miesiaca. 25 kg :P rozstepy zrobily sie na biodrach podczas porodu. Zaczelam rodzic nic nie bylo, skonczylam i były. Usunela mi je kosmetyczka, nie ma śladu :D

ja rodziłam w 35tyg, rozstępy zaczęły mi sie robic ok. 3 tyg wczesniej i to w takim tempie, ze codziennie pojawiał sie nowy,a smarowałam sie regularnie od poczatku ciazy.Teraz smaruje sie roznymi rzeczami ale chyba niewiele to daje :( sa takie czerwono-bordowe :o

Gość ytjyttytyyt
mnie rozstępy zaczęly pijawiać się w 4 miesiącu pomimo, że nie przytyłam ani grama. potem było już tylko gorzej. coraz więcej i coraz większe. a łącznie przytyłam 7 kg więc nikt mi nie wmówi, że to od dużej wagi.

kurcze dziewczyny jak wy to robicie że przytyłyście po 7kg przez całą ciąże? Ja już teraz mam 5kg na plusie, a to dopiero 22tc, a podobno potem coraz szybciej sie tyje:/ Ja to mam troche uraz do tego tycia, panicznie boję się że będę strasznie gruba. Wiem, że takie są uroki ciąży i byłam świadoma tego starając się o dziecko, ale cały czas mam nadzieję, że nie przytyje więcej niż 12-13kg, bo tyle zalecała mi pani doktor, że powinnam przytyć

u mnie takie tycie wzielo sie z obżerania. Nie jadam slodyczy a w opstatnim trymestrze moglam jesc tonami, to samo tyczy fast foodów. Byłam wiecznie głodna i miałam smaka na świństwa. Wtedy wszyscy mi mowili a jedz jedz, bedziesz karmic to schudniesz. Powinnam być mądrzejsza :O Pilnuj tego co jesz i ile jesz. Z powietrza nie przytyjesz. Jesli jestes w stanie nad soba zapanowac to nie przytyjesz :D

To samo z siebie niestety nie minie. Ale jest pewien dobry środek na rozstępy, jak znajdę o nim temat na vitalii to Ci napiszę :)