Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

studia-pytanie

Polecane posty

witam mam pytanie 3 lata temu ukonczyłam pierwszy rok studiow. czy jest mozliwe zaczac od 2 roku czy musze od 1? czy jak bym musiała od 1 to czy niektóre z egaminów które miałam zaliczone,mogą byc mi uznane?

Gość smerw bez butów
możesz zacząć od 2ale jakieś egzamin trzeba zdać

Gość alltheway
Malo prawdopodobne,zebys mogla zaczac od 2 roku. Natomiast moze sie zdarzyc tak,ze czesc przedmiotów Ci zaliczą,ale to zalezy od uznania wykladowcy. Np na prawie nie zaliczają,bo wiadomo,stan prawny czesto sie zmienia i po 3latach moze juz byc nieaktualne to,co zdawalismy.

Gość daj sobie loooz
i idz na inny kierunek....

Gość daj sobie loooz
socjologia jest nicn ie warta

wiem, ale jak przejde na inny kierunek to napewno musze zacząc wszystko od nowa. a tak moze by mi cos zaliczyli

Gość dfhrytr
ale kobieto mysl po chuuuuj ci nic nie warta socjologia, co ci da to ze zacznisz od 2 roku? zacznij cos normalnego od poczatku jesli musisz, rok na studiach leci jak z bicza strzelil, ani sie obejrzysz a juz minie,

Gość mozna sie dowiedziec czy jestq
jak się przedmioty pokrywają, to masz wpisane w indeks je przecież, zaliczasz tylko różnice programowe. tutaj chyba sami nie-studenci się wypowiadają...

Gość smerw bez butów
o kura!!!!!!!! cały rok ci cipo zaliczą ale musisz napisać z niego egzamin

Gość daj sobie loooz
zalezy...bo ogolnie moj kolega studiowal na architekturze...przeszedl na turystyke i rekreacje i te przedmioty ktore mu sie powtarzajaco kiedys tam zaliczal top rofesorzy przepisuja je teraz:)

Gość dfhrytr
te co powtarzaja to czesto sa przepisywane ale to tez zalezy od prowadzacego ale zeby sie powtorzyly to musialabys pojsc na jakies inne humanistyczne gowno, idz na cos z przyszloscia! ja wiem- cos na politechnice, na chemie albo farmacje...

macie racje ze 3 lata to szybko mijaja, ale 4 tys zaoszczedzone. a nikt mi nie powie ze w dzisiejszych czasach papierek nie jest wazny.wiekszosc osob wystarczy ze maja obojetnie jakie studia zaliczone i dostają prace. znam takich którzy po histori w urzedach panstwowych siedza. w sumie mysle nad logistyka ,wiem ze bardziej na czasie

Gość mozna sie dowiedziec czy jestq
jeśli nie przechodzi na inny wydział (tylko zmienia kierunek) ani na inną uczelnie, to zalicza tylko różnice programowe. jak zaczynasz na innej uczelni może ale nie musi przepisać, jeśli program się pokrywa

5 lat w technikum chemicznym bylam.i to jest dopiero gówno. tyle nauki i wiesz co... gówno kobiety po zawodówce jako sprzedawca maja lepsze perspektywy

Gość dfhrytr
buahaha,a co za bzdury, wlasnie jest tyle ososb z wyzszym ze dzos jest oni niewiele warte, a ci co siedza w urzedach to nie dzieki wyksztalceniu ale plecom! ot co! logistyka niezla mysl

Gość *hmmm*
Maja racje Ci ktorzy pisza ze bedzies zmiala do zlaiczenia jedynie roznice programowe. Student moze na studia wrocic przez 5 lat po zrezygnowaniu z nich. Zalicza mu sie wszystko co zdal ale przez te 3 lata siatka godizn mogla sie zmienic wie cmoze ci czegos brakowac i ewentulanie bedzies zmusiala zlaiczyc to czego ci brakuje ale bedziesz na 2 roku z roznicami programowymi.

Gość *hmmm*
alltheway Co za bdzury ... tak stan prawny ciagle sie zmienia ale dziewczyna nie jest na powtarzaniu roku czy na warunku itd miala przerwe na studiach ale ma rok zaliczony i to co zdala jest wazne . Poczytaj sobie regulamin prawniku ... buhaha Koles prawo studiujesz a takie farmazony wypisujesz dobrze ze na moim wydziale nie kraza tacy "prawnicy" tylko ludzie myslacy i siegajacy do przepisow jakimi sa regulaminy studiow.

dziekuje za odpowiedzi czyli mam isc do dziekana i prosic o przyjecie na 2 rok. ewentualnie zaliczyc roznice programowe. to dotyczy sie tylko jak wroce na socjologie.czy jak wybiore podobny kierunek na tej uczelni to wtedy tez bede miala tylko roznice programowe... hmm chyba wracam na studia po 3 latach