Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arterka

Moj maz szuka ludzi do uczciwej pracy i nie moze nikogo znalezc-taka jest Polska

Polecane posty

Gość Arterka
czarne glany :D nie denerwuj sie tak

Gość przeciez widac ze to provo

Gość Arterka
jak was bieda dopadnie to bedziecie sie prosili o prace za 3 zł na godzie

Gość wiecie co wam powiem
ze nigdy w zyciu nie pracowalam za stawke nizsza niz 7zł na godzine....(a zaczynalam sobie dorabiac jakies 5 lat temu)...w zeszlym roku zarabialam okolo 10-12zl za godzinne dlatego bardzo chce wierzyc ze ten temat to prowokacja ale mialam taka sytuacje,że szukalam dodatkowej pracy i trafilam na rozmowe na ktorej facet mi powiedzial ze placi 5zł na godzine (praca w solarium) na co powiedzialam mu w twarz,ze to jest smieszna kwota i zycze powodzenia w szukaniu naiwnych.....jego mina byla bezcenna... zeby bylo smieszniej w tym samym czasie za obsluge solarium najnzsza stawka wynosila okolo 8-9zl za godzine.... Takze takich cwaniaczkow zerujacych na biedzie innych nie brakuje....

Gość Fola
Wiecie co, ja w Polsce juz nie mieszkam od kilku lat. Wyjechalam zaraz po maturze. Pracowalam przez 2 lata, teraz studiuje. Ja, mama i brat z bratowa mieszkamy w UK. Niby na poczatku mama miala tylko na rok przyjechac i wrocic do Polski, ale jakos sie to nie udalo, bo w Polsce ciezej zyc niestety. Ja nawet sie tu zaaklimatyzowalam niezle, ale wiem, ze reszta by wrócila to PL, gdyby mozliwosci byly takie same. Powiedzcie mi co jest teraz w Pl taka standardowa stawka za godzine pracy, bo naprawde nie mam pojecia. Ale 5 zl to mi sie wydaje bardzo malutko. Dla porównania w UK stawka minimalna to chyba 5.80 za godzine dla osób powyzej 22 roku zycia. Jest to stawka przed opodatkowaniem. po oplaceniu podatku do reki bedzie chyba 4.93. A ceny sa mniej wiecej takie: Nescafe Instant Coffee Granules 200g 4.44 2litrowa coca-cola 1.66 4 filety z piersi zkurczaka 0,53kg 5.56 Duze pudelko pringlesów 2.03 Herbal essences shampon 400ml 3.40 Paczka Malboro 6.35

To nie sztuka pracować za 5zł/h i przeżyć, sztuką jest nic nie robić i żyć.

Gość wiecie co wam powiem
do Fola: Ja z Polski wyjechałam w sierpniu ubiegłego roku(zaraz po studiach) ale do sierpnia pracowałam w galerii handlowej w sklepie z ciuchami (dosyc znanym sklepie) i na godzine na ręke miałam około 10zł (to była moja podstawa za 1h pracy) dodatkowo mialam prowizje od sprzedazy to było około 200zł miesiecznie czyli w gorszy miesiac kiedy utarg był nizszy zarabiałam z prowizją około 12h za godzine....a bywaly tez lepsze miesiace... byłam niedawno w Polsce i wiem,ze tam stawka jest nadal taka sama... Moja mama pracuje w Polsce i stawke ma około 8zł na godzine..ma co prawda do tego jakas tam premie ale nie czarujmy sie szalu nie ma.

Gość
5 zeta to nawet nie jest najnizsza krajowa, w zyciu bym nie poszla do takiej pracy

Gość Fola
No wlasnie, tak z 10-12 zl to mi sie wydaje taka w miare przecietna stawka, a nie 5! Autorko powiedz mezowi, ze jak chce uczciwych pracowników to niestety musi podniesc place, bo inaczej sam bedzie te obrazki sklejal, czy co to tam jest, co on robi.

Gość frakz
Placa - w zaleznosci od wypracowanych godzin - 5 zl 10 lat temu zarabiałem tyle hehe . a tak całkiem serio szkoda byloby mi czasu nawet wyjsc z domu za takie pieniadze i nie wazne jaka to praca . Zreszta zauwaz ze mamy olbrzymia presje na płace w Polsce miedzy innymi ze wzgledu na wyjazdy na zachod Europy .

Gość Arterka
napisalem ze to prowo ,a te idiotki dalej pisza ,szczególnie poziomka pustak ale pustaki na tym kafe :D

Gość Arterka
Z tego co widze naczelny mocny w gebie jebaka doskonaly:D

Gość frakz
przed wejsciem polski do UE pracodawcy mieli łatwo , a teraz maja ciezko , bo mozliwosci jest wiele dla pracownika

Gość fffgg
szukacie durni, którzy pomogą wam utrzymać duży dom...sami sklejajcie debilne obrazki za tak wszawe pieniądze...

Gość ffg cos tam
pczytaj topik idiotko

Gość kicia8405
Ludzie czy Wy jesteście nienormalni??? Ona oferuje prace a Wy ja z gó**em mieszacie. Sama robie za 5 zł i nie marudze,bo jak ktoś potrzebuje roboty to idzie a Wam pewnie rodzice na wszytko daja po****ncy.

Gość kicia8405
Ludzie czy Wy jesteście nienormalni??? Ona oferuje prace a Wy ja z gó**em mieszacie. Sama robie za 5 zł i nie marudze,bo jak ktoś potrzebuje roboty to idzie a Wam pewnie rodzice na wszytko daja po****ncy.

Gość Foxy_coxy
Jak za 5 zeta robisz to sie nie szanujesz chyba wcale. Juz lepiej zostac galerianka albo wyjechac z kraju.

Gość Arterka
jeszcze raz powtarzam ,tlumoki prowokacja to jest ,czy zrozumiano?

Gość agnieszka taka
Wedlug najnizeszej krajowej, wychodzi 8zł za godzine. Praktycznie nigdzie nie oferują poniżej 10zł/h.

Gość agnieszka taka
Arterka zamknij pysk kurwo jebana przez pół miasta.

Gość co za bzdury
Arterka tłumokiem to jest pinda która takie tematy zakłada :classic_cool::D

Gość Arterka
a ty agniesiu przez wojewodztwo jebany tlumoku poczytaj pusta suko topik

Gość Arterka
Daje dupy za 5zł. Zapraszam.

Gość co za bzdury
nie dość,że dziewczę z lekka jebnięte, to jeszcze podskakuje :)

Gość Arterka
ale tumany tu siedza

Gość co za bzdury
jak stąd pójdziesz, to i "tumany" znikną :classic_cool:

Gość Arterka
nigdy nie pojde