Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamaaa24

Alergia na nabial..Czy to minie?

Polecane posty

Moje dziecko nie moze jogurtow,zup,sosow:-o Czy to minie? Ma 17 miesiecy..

Gość Fantasiaaaa30
dlaczego nie moze zup????? i sosów???????

Gość kjhbgvcvb
Może jeśc zupy. Nie zabielaj śmietaną. Sosy też moze jeść - zagęszczaj mączką ziemniaczaną a nie śmietaną.

Gość Fantasiaaaa30
dokladnie tak jak pisze osoba wyzej nie potrafisz zrobic zupy czy sosu bez zabielania????

Gość miiiigoootka
mój synek ma prawie rok, ma skazę białkową, jest na bebilonie pepti, a zupy, sosy również dla nas rodziców gotuję bez śmietany, na pewno zdrowsze nie tylko dla synka. Jeśli chodzi o deserki, to są jogurty sojowe ale trzeba wykluczyć czy dziecko nie ma alergii na soję. Też mam nadzieję, że to w koncu minie. A na razie dieta eliminacyjna jest suteczny lekarstwem.

Ojej..Myslalam,ze sie domyslicie,ze tylko zup zabielanych nie moze jesc.. Ja sama nie jem zup zabielanych tylko "krem".Ale chcialam Wam przedstawic sytuacje.byscie wiedzialy o co chodzi. Sosow tez nie robie,ale jak czasami zostawiam syna z tesciowa to go karmila tym swinstwem i potem mial kilka dni biegunke

Ale wolalabym by to mu przeszlo,bo od wrzesnia idzie do przedszkola a tam to wiadomo,nie bede miala wyjscia

witam, mój synuś tez ma skazę, jak pani doktor mi powiedziała, że skaza mija zazwyczaj do 3 roku życia. niektórym dzieciom mija jeszcze szybciej. moja koleżanka ma synka teraz ma 2 latka jak sie urodziła miał straszną skazę, a teraz nie moze jesć bodajże tylko jogurtów, a po reszcie nic sie mu juz nie dzieje. u nas na przykład jest przedszkole (zaraz obok mojego domu), gdzie jest dwoje dzieci ze skazą ich matki też sie martwiły, ze jak to z dziećmi będzie w tym przedszkolu, jak one tylu rzeczy jeść nie mogą. potem okazało sie, że jest możliwość, by dzieci nie dostawały produktów na które mają alergię i tak jest do dzisiaj. oczywiście, nie każde przedszkole tak ma.ale nie szkodzi ci jak sie zapytasz. a jeśli chodzi o teściową, to poprostu zaznacz jej, że dziecko nie moze jeść sosów, czy zup zabielanych śmietaną, bo jest chore. u mnie było to samo i dopiero jak jej zagroziłam, że zabronie jej sie widywać z małym (wiem, że drastycznie, ale czasem tylko to skutkuje) to przestała go karmić czekoladą (jak to zobaczyłam, to myslałam, że padnę;)

powinno minąć do 3 roku życia. u nas minęła ok 11 miesiąca. obecnie synek je wszytsko sery, jogurty, mleko. co do przedszkola to popytaj powinna być możliwość zastrzeżenia zeby dziecko pewnych produktów nie dostawało, bo przecież może mieć alergię objawiającą się np puchnięciem języka, czy obrzękiem krtani i w takich wypadkach dzieci nie dostają uczulających je produktów. tak samo jest ze skazą! dziecko nie może jeść białka więc go nie będzie dostawało.