Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubiąca cole

Dlaczego w ciąży nie można pić coca coli?

Polecane posty

Gość lubiąca cole

Ostatnio spotkałam się z koleżanką i poszłyśmy coś zjeść, do picia zamówiłam cole a ona się oburzyła że jak mogę w ciąży pić colę, ze nie wolno itd. Spytałam jej dlaczego a ona odpowiedziała ze dlatego iż cola zawiera kofeinę. To jest właśnie ten powód? Bo jeśli tak to mi się wydaje śmieszny:D

Gość no własnie dlatego
może bez przesady że w ogóle nie wolno - ale na pewno nie należy nadużywać !

Gość zal mi cie
jesli uwazasz ze kofeina to nic takiego w wiekszych ilosciach jest szkodliwa dla dziecka a zreszta cola to sama chemia . lepiej wypij sobie soczek lub wode mineralna . a z reszta ty i tak pewnie wiesz lepiej ....................... szkoda mi juz twojego dziecka

hm.. to właściwie byś musiała jedynie oddychać bo wszytko zawiera chemie a i herbata tez cudowna nie jest można wszytko ale z umiarem

Gość oddychać też nie radzę
bo trujesz dziecko spalinami i trującymi związkami... wyrodna macocho....

Gość ojojjjjjjjjjj
no a soczki napewno też są mega zdrowe - konserwowane , dosładzane i z zaczęszczonego czegoś

Gość dcfgbhnm
eeee tam ! Jesli nie pijesz w nadmiarze to nic dziecku nie bedzie. ja całą ciąze miałam mega ochote na cole. Piłam ok. szklanke dziennie i córka sie całkowicie zdrowa urodziła

Gość lubiąca cole
nie pije dużo coli, jak raz na dwa tygodnie wypije pół litra to jest maks. Ale za to pije kawę dlatego argument z kofeiną mnie zdziwił, bo ja nie wyobrażam sobie dnia bez kawy. Mam bardzo niskie ciśnienie i jeśli rano nie wypiję porządnej kawy to nie jestem w stanie pracować ani funkcjonować normalnie

nie pij codziennie litrami a wszystko będzie dobrze :) mi cola pomagała na mdłości, więc piłam, potem jak miałam ochotę to tez na szklaneczkę sobie pozwalałam.

Gość twoja sprawa
nie pilam coli, kawy nie pilam mimo niskiego cisnienia, nie pilam sokow z kartonu , herbaty bardzo malutko,rzucialm palenie itd itd.Mnóstwo wyrzeczen.To zaprocentowalo jesli chodzi o moje dziecko.A wy robcie jak uwazacie.

Gość lubiąca cole
ja mam zalecenie od lekarza by pić rano słabą kawę. Niestety piję mocną i czasami piję też po południu, mam taką pracę że muszę być przytomna

coli (oprocz kofeiny) nie pije sie w ciazy ze wzgledu na fakt ze jest to napoj gazowany!!

coli (oprocz kofeiny) nie pije sie w ciazy ze wzgledu na fakt ze jest to napoj gazowany!!

Gość TIRARAOJ
Zacznijmy od tego, że kofeina zawarta jest nie tylko w kawie, ale również w innych produktach np. herbacie, coli. Im więcej przyszła matka wypija jej w codziennej diecie, tym większa jest możliwość negatywnego wpływu kofeiny na płód. Według badań wypijanie 4 i więcej filiżanek kawy dziennie może powodować zaburzenia pracy serca płodu. Kofeina jest moczopędna, powoduje odwodnienie i odwapnienie organizmu. Nie jest to na pewno korzystne dla przyszłej mamy ani dla jej dziecka. Poza tym nadmiar kofeiny utrudnia wchłanianie żelaza, które potrzebne jest do prawidłowej produkcji hemoglobiny zawartej w czerwonych krwinkach. Jeśli więc tylko zdołasz zastępuj kawę sokami owocowymi i wodą mineralną, a jeśli musisz ją czasem wypić to zrób to wraz z posiłkiem, wtedy ewentualne skutki uboczne są mniejsze.

Gość TIRARAOJ
Zacznijmy od tego, że kofeina zawarta jest nie tylko w kawie, ale również w innych produktach np. herbacie, coli. Im więcej przyszła matka wypija jej w codziennej diecie, tym większa jest możliwość negatywnego wpływu kofeiny na płód. Według badań wypijanie 4 i więcej filiżanek kawy dziennie może powodować zaburzenia pracy serca płodu. Kofeina jest moczopędna, powoduje odwodnienie i odwapnienie organizmu. Nie jest to na pewno korzystne dla przyszłej mamy ani dla jej dziecka. Poza tym nadmiar kofeiny utrudnia wchłanianie żelaza, które potrzebne jest do prawidłowej produkcji hemoglobiny zawartej w czerwonych krwinkach. Jeśli więc tylko zdołasz zastępuj kawę sokami owocowymi i wodą mineralną, a jeśli musisz ją czasem wypić to zrób to wraz z posiłkiem, wtedy ewentualne skutki uboczne są mniejsze.

jak mialam mdlosci to ratowala mnie tylko szklanka lodowatej coli:)i tylko wtedy pilam:)

Gość reńka83
całą ciążę piłam pepsi - moje dzieci są zdrowe i nic im nie dolega;)

Gość A I OCZYWISCIE
niektore pala i pija alkohol i tez dzieci zyją

Gość nie pij autorko coli
bo umrzesz i co wtedy???