Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimi2608

mam po 2 latach nie karmienia znowu mleko w piersiach!!!!

Polecane posty

Gość dcfgbhnm
hormony !!!! Musisz koniecznie zrobić badanie hormonu ( nie pamiętam którego dokładnie ).

Gość pomocna dłoń26
prolaktyna wg. mnie

na pewno zrobie, tylko tam myśle czy to nie wina okresu na który czekam!!!

Gość pomocna dłoń26
Nadmiar prolaktyny powoduje zaburzenia cyklu miesiączkowego. Miesiączki mogą się wówczas pojawiać się częściej niż co 25 dni, albo rzadziej niż co 33. Oprócz tego mogą być bardzo skąpe, lub w ogóle mogą zaniknąć. Zdarza się też, że cykle są bezowulacyjne co jest często przyczyną niemożności zajścia w ciążę. Wśród innych skutków nadmiaru prolaktyny wyróżnia się: obniżenie popędu seksualnego, a czasem także bóle głowy czy zaburzenia widzenia, gdy odpowiedzialny za stężenie prolaktyny jest gruczolak przysadki mózgowej. W przypadku problemów z niedoczynnością tarczycy (co jest też powodem zaburzeń stężenia prolaktyny), kobiety tyją bez powodu. Niestety może się zdarzyć tak, że piersi stają się nabrzmiałe i bardzo wrażliwe na dotyk, a u kobiety mimo braku ciąży, pojawia się mleczny wyciek z sutka.

zrób badanie prolaktyny koniecznie z obciążeniem! nie sądzę ze to wina okresu. ja tak kiedyś miałam (tylko że ja wczesniej nie karmiłam), wyszła za wysoka prl i dostałam bromergon na jej zbicie.

Gość wertyggvvv
Ja nie karmię piersią prawie rok. Nadal jak nacisnę sutek to wycisnę dużą kroplę mleka. Na dodatek mam nieregularne miesiączki - zazwyczaj powyżej 32 dni i są skąpe, ok. 3-4 dni. Zastanawiam sie czy to jeszcze zaburzenia hormonalne po porodzie ( córka ma 1,5 roku ) czy tez może problem z prolaktyna..

jutro idę do lekarza!!!na pewno!!! ale pewnie to bedzie ta prolaktyna tak myśle!!! z tym ze ja mam regularne miesiączki co 30 dni , wczesniej przed ciąza miałąm nie regularne a teraz super regularnie!!!moze miałam tez wczesniej to mleko a nie zauważyłam!!!a dziś jakoś tak przycisęłam i mam mleko i jakąs żołtą wydzielinę!!!

Gość
Do lekarza, z taką głupotą? Ty chyba nie masz co robić z czasem albo bardzo Ci się nudzi. Dużo kobiet jeszcze długo po odstawieniu dziecka od piersi ma taka żółtą wydzielinę. I jak znam życie to oczywiście do "gina", na (jak wy to pieszczotliwie nazywacie) "przegląd". Ale to Twoja wątroba, możesz sobie łykać leki jak cukierki do woli :P

kalinka-- ...............trochę mnie pocieszyłaś, ale ja mam też mleko i to trochę nawet tryska mi z piersi ja przycisne!!!

Gość Klaudia:)
Witam ... też mam taki mały problem , poniewaz jestem dwa lata po nie karmieniu syna i pare dni temu zauwazyłam ze leci mi biała wydzielina z sutków taka sama jak podczas karmienia...troche sie wystraszyłam , poniewaz przytyłam do tego ta wydzielina z sutków bóle całego ciała i co mnie ciekawi to to ze mam okres hmm..... CZy mozecie mi doradzić ? czekam na odpowiedz.....pozdrawiam

Gość lidia00
Witam też mam taki problem po półtora roku od karmienia znowu leci mi mleko, bolały mnie trochę piersi i mam niezwyczajny okres oraz za szybko o ponad tydzień, schudłam, ale to możliwe że przez stres i tabletki które biorę, również pobolewają mnie plecy i jestem przemęczona . Czy to możliwe że może się okazać dopiero po 3,5 miesiąca że jestem w ciąży, proszę o radę

Gość gość
moze, mojej znajomej lekarz pow dopiero w 5-tym m-cu, ze jest w ciazy,a dodam, ze byl trzecim lekarzem, ktory ja badal :/