Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuchnaa

szkołą rodzenia - pytania i watpliwosci

Polecane posty

Gość martuchnaa

Mam kilka pytan odnosnie szkół rodzenia, moze mi ktos odpowie i doradzi cos... czy warto isc czy to raczej "wyrzucenie pieniedzy"? w ktorym tygodniu powinno sie zacząć chodzic? czy chodzi tam wiecej par i bede sie glupio czula chodzac sama- maz ma taka prace ze nie bedzie chodzil niestety...? zastanawiam sie czy wogole sie na to zapisywac czy nie i ....nie mam pojecia szczerze mowiac jest to moja pierwsza ciaza jestem teraz w 12 tygodniu.

Gość popytaj,
co to za szkoła. Ja chodziłam w pierwszej ciązy do szkoły prowadzonej przez taka popularna ginekolog, było dofinanosowanie, zaplacilam za całosc tylko 80 zl, dowiedzialam sie bardzo duzo, byly nawet wspolne ćwiczenia, masaże.

Hej! w moim mieście jest szkoła rodzenia bezpłatna, więc wahania na temat wyrzucania pieniędzy nie miałam ;) najlepiej się zapisać 24-26 tc Moim zdaniem warto Oprócz wykładów (u nas było 8 wykładów na rózne tematy - szczepienie, poród, połóg, stay fiziologiczne noworodka, kąpiel itp) na które chodziłam z mężem, jest też gimnastyka, ćwiczenia oddechowe, i w ogóle oswajanie się z tym co nas czeka na sali porodowej...i później. a w najbliższy piątek idziemy z mężem na zajęcia praktyczne z kąpieli ;) i na zajęcia o porodzie rodzinnym :)

jeszcze co do Twego pytania o chodzenie tam w parach... na ćwiczenia kobity chodzą same.... kąpiel i poród rodzinny odnbywa się w parach, dla chętnych oczywiście pray sobie się zapisują, można przyjść nie koniecznie z partnerem, można z mamą, siostrą itp...aczkolwiek większość kobitek na takie zajęcia z mężem /partnerem przychodzą a wykłady? no to już jak kto chce - sprawa indywidualna, były babki i same...i z partnerami. Mój ze mną chodził....choć raz byłam też sama, bo nie mógł ze mną iść....a moja bratowa sama chodizła, bo brat akurat miał taką pracę, że mu kolidowało z byciem na wykładach