Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo mama chlopca

co sadzicie o ubraniach z lumpa

Polecane posty

Nie ukrywajmy, że nowe firmowe ciuszki są bardzo drogie jak na polskie zarobki,ostatnio kupiłam komplet w tesco, spodenki dzins i bluzeczka na 3miesiace-65 zeta... koleżanka mnie wyśmiała, bardzo podobne w lumpie za 8...

Gość Dziewczyny ja się z wami nie
Ja natomiast nie mogę zrozumieć na cholerę komu 100 par body, skoro dziecko nawet 20 nieraz nie wynosi? Karzy normalny człowiek z pralką w domu ma ich od 4-6 w jednym rozmiarze i basta. Dlatego jak się kupuje w normalnych ilościach i pierze z ciuchami reszty domowników, to wcale się majątku nie przechrzania na nówki.

Gość gggfgffg
ngLka ty dalej tego wózka nie sprzedałaś? już chyba z 2 miesiące to w stopce widze

Gość buhahaaaaaaaa
a ja mam do sieciówki h&m 100 km, u siebie mogę jedynie mariquitę kupić, ale mnie nie stać, a lumpki mam na każdym kroku, wiadomo jak to w małych miejscowościach. NIe będę jechała 100 km po kilka rzeczy, bo na więcej mnie nie stać, ajk mogę kupić używane w dobrym stanie i moje dziecko w nich pochodzi a i tak nie zedrze, ze jeszcze jakiś maluch moze skorzystać

Gość gggfgffg
100 par body - 100 zł ja za to mam, kilkanascie par body,dobrej firmy-które później mogę sprzedać i co?

* każdy

bo 100 body jest wygodneijsze niz 4szt :/ poza tym dobrej firmy jakosci itd.. 4szt body to kolo 300zl moze wiecej a 100szt z lumpa to 100zl :) byc moze noworodek moze miec 4szt body ale np moj urwis ktory idzie rano do przedszkola ma 1 na sobie, drugie po obiedzie ma zalozone swieze bo sie uswini, przyjdzie do domu, wyjdzie na podworko czy nawet w domu uswini to drugie, zakladam trzecie, i co czwarty ciuch zostanie na rano a ja wio do pralki?? a gdyby tak w dzien poprzedni sie posikal albo wylall sok to co bym mu ubrala? to samo jest ze spodniami, bluzami itd.. na dodatek takich tanich rzeczy mi nie szkoda

Do myszsza - byłam, widziałam, nie powalił mnie na kolana. Na posezonówkach trzeba szukać, ale jak jedziesz pierwszego dnia, to tak jak w lumpie po dostawie, masz największy wybór. Ceny podałam prawdziwe. Body w H&M normalnie nie kosztuje więcej jak 15,-/szt. (zazwyczaj są sprzedawane są w dwupakach i trzypakach, stąd masz wrażenie, że kosztują majątek), a pajac w Cubusie normalnie 25,--30,-/szt. (zazwyczaj w dwupakach, więc widzisz większą cenę). Po prostu trzeba jak wszędzie indziej MYŚLEĆ.

Gość problem jest tylko w tym
bo moja mama mówi tak - jak nie wziąć za np 30 gr nowego body 0 które się gdzieś uchowało do przeceny? ja też mam wszystkie firmowe - nie wiem jak robi to moja mama bo jest po 70 i na "markach" się nie zna - ale same markowe rzeczy przynosi ...duzo next - mexx - gap - czasem H&M :P myślę ze właśnie chodzi o jakość... ja swoje rzeczy też odsprzedaje część rozdaje... zazwyczaj to co sprzedam starcza na nowe zakupy jeszcze większej ilości ! ...i też piorę wszystkie rzeczy razem - mam 4 osobową rodzine i robię 2 prania w tygodniu zazwyczaj - to jest bardzo wygodne 0 jak tak porównuję do tego co było wcześniej przy starszym synu 0 non stop pranie wieszanie i prasowanie co do mody dziecięcej - to ja sama nie lubie wygladac jak "fashion victim" i dziecka tez tak nie ubieram - raczej klasyka + jakiś 1 modna rzecz - biorąć jeszcze pod uwage ze te rzeczy sa w większosci z "zachodu" a zachód ciągle jest jeszcze bardziej "do przodu" z podążaniem za modą, więc te rzeczy są akurat! po za tym jakie sa te wielkie róznice w kolekcjach dziecięcych? regularnie chodzę po sklepach i jedna kolekcja do drugiej podobna jest zazwyczaj

skor napisalas do mnei to ja odpisze bylam tydzien temu dokladnei w zeszla niedzile w H&m i C&A oraz 5-10-15 i coccodrillo, szuakłam koszulek z dl rek (wiec wlasciwie to posezonowa wypzredaz) oraz wlasnei body, plus ewent cos dla noworodka bo amm rodzic we wzresniu, efekt: nic ponizej kwoty 50zl nie znalazlam, nic nie tylko tego czego szukalam ale nic! i to nie były 2-3 paki pojedyncze koszulki najtansze byly po 54,90, w rozmiarach 0-3mce bylo cos tam po 39,90, sorki ale wole kupic za 50zl reklamowke a może i dwie rzeczy z lumpa niz jedna koszulke za 55zl, owszem w tesco byly koszulki za 19,90 i nawert po 14,90 ale jaksoc :/ wiele gorsza od tych z lumpa wiec tez sobei darowalam, podobnie bylo z kurtka wiosenna w tesco i realu anjtansze po 39zl :/ na firmowe nawet nei patzre i ajkos H&m nie jets dla mnei firmowym ciuchem ale to takei moje zdanie :) uzywana na allegro kurtke razemz pzresylka kupilam za 23zl :)

Ja również kupuję w lumpkach i nie wyobrażam sobie że miała bym teraz wyrzucić 3 pary spodni za 30 zł bo na kolanach dziury się zrobiły jak to mój syn mówi same.A chodził w nich już w zeszłym roku szkolnym do przedszkola.A spodnie które dostał od ciotki z 5-10-15 za 60 zł po przecenie wytrwały 6 m-cy:O Bluzę z disneya za 15 zł z metką,spódniczki za 7zł z metka wszystko firmowe nawet dresy które wywaliłam z dziurami:) Na siebie też kupuje w lumpkach.A najlepsze jest to że jak przychodzi nowy towar do sklepu to kobiety się zabijają i stoją w kolejce od 7.30. Ja jadę znowu w piatek po spodnie młodemu;) I nie kupuje w lumpkach że mnie nie stać na ciuchy ze zwykłych sklepów,po prostu mniej mi ich szkoda jak się zniszczą:)

Dziwi mnie takie gadanie w rodzaju " nikt nie nosił tego przed moim dzieckiem". Przecież maluchy rosną tak szybko i tradycją jest że małe już ciuszki oddajemy znajomym bądź też odsprzedajemy . I co w myśl tego po naszych pociechach też nie nadają się dla innych mimo że markowe i nie zniszczone?

Myszsza nie wierzę. Może następnym razem pójdziemy razem, to obiecuję ci, że zobaczysz że są okazje kalibru 70%-50% w dół. C&A jest tańsze, ale ma rzeczy gorszej jakości niż H&M (rodowity Holender tam nie zagląda, idzie do H&M, więc to o czymś świadczy). 5-10-15 nie polecam, po się strasznie niszczą w praniu (odpadają napy, spierają się kolory, rwą się). Cocodrillo nie wiem, ale jeśli to jakość Made in Poland to może być jak 5-10-15. Pytaj menedżerów o najbliższe promocje i wyprzedaże na dziecięcym i bądź zawsze pierwsza! Ceny są prawdziwe za rzeczy które wypisałam.

* bo

Agniecha - bo 5-10-15 to syf jest, ja tam już niczego nie kupię. kupiłam kilka ciuszków - wszystkie się podarły przy pierwszych założeniach. Te ich napy i cieniutki materiał... szkoda słów.

Sorry tam wyżej miało być 30%-50% w dół, a nie 70%. :)

A co do zniszczenia, też całą masę ciuchów wywaliłam i nie było mi ichszkoda, jeśli się poplamiły nieodwracalnie. Po prostu smieszna kasa. Większą kasę wolę wydać na zabawkę dla Młodej.

Gość do tej mądralińskiej
a skąd Ty wiesz gdzie holender zagląda, a gdzie nie? co? taka światowa jesteś? no chyba, że mieszkasz w Holandii to rozumiem:) a poza tym rzeczy z lumpa nie są wcale sprane,gorsze,brzydsze, bo nieraz widziałam prawie nówki, albo nówki z metką w pięknych tonacjach, z najnowszych bajek, urocze ciuszki dla niemowlaków i starszych dzieci...czy wg Ciebie jak ktoś kupuje w lumpie to jest gorszy, jest niszą społeczną? u mnie na osiedlu w lumpie podobnie jak inna dziewczyna napisała ubierają i biedniejsi i bogatsi, nawet lekarki i nauczycielki i wcale się tego nie wstydzą, a jak przychodzi nowy towar to kolejka ustawia się godzinę wcześniej...rzeczy są oryginalne, jedyne w swoim rodzaju, niepowtarzalne, dobrej jakości i za atrakcyjną cenę, stąd lumpek przyciąga tylu nabywców... a jeśli chodzi o 5-10-15 to córka dostała dwa dresy i nie widzę, by cokolwiek odpadało i niszczyło się...a może Ty pracujesz w konkurencji i robisz antyreklamę?:) dobrze ktoś tu napisał, a jak znajomi wydają po dzieciach niezniszczone ciuszki, bo co taki maluszek może zniszczyć to też nie weźmiesz, bo się brzydzisz, bo brudne,przepocone,przenoszone? ja kupowałam i używane i nowe i podostawałam i niektóre ciuszki córka założyła max 3 razy, są w idealnym stanie, wiesz ilu było chętnych...poza tym jak to ktoś napisał jakoś nie umarła i zachorowała, bo nosiła używane...nie kumam niektórych ludzi...pozdrówki:)

Właśnie stamtąd wróciłam po 2 latach życia z 5 Holendrów, Belgów i Niemców, więc całkiem sporo już wiem o świecie. ;)

pisałam to do pani z nickiem: Dziewczyny ja się z wami nie

Ty lepiej czytaj ze zrozumieniem zanim odniesiesz się do mojej wypowiedzi, bo ja też kupuję w ciuchbudzie ;)Nie pracuję w konkurencji, po prostu ta marka to syf jest, wystarczy spojrzeć na jakość i ją wypróbować. Trafił się fajny dres - spoko. Ja mam fajne jeansy tej firmy. Ale rampersy, pajace i bodziaki 5-10-15 to porażka i nic tego nie zmieni.

Gość ożeeeeeeeeeesz
ale żeś się nauczyła o świecie od 3 nacji...a wiesz ile jest państw na świecie?:) mało wiesz, prawie nic...peace

A C&A jest holenderski, tylko że sami imigranci w nim kupują, bo rodowici Holendrzy w wieku naszym i naszych rodziców nie mają o nim dobrego zdania.

okej już doczytałam że to do kogoś innego było ale zbiegiem okoliczności napisałam dokładnie to samo gdzieś wyżej :D

nglka, to nie do Ciebie:) pozdro...wiem, że kupujesz tam gdzie ja:D

Co do Coccodrillo - niestety suszarka też nie oszczędza ciuchów. Kurtka była fajna dopóki przy pierwszym praniu nie sprał się nadruk :D :D A cenią się :/

Studiowałam tam chyba ze wszystkimi z możliwych nacji. Mają tam fajny uniwerek do którego napływa młodzież ze wszech kultur. Ja akurat mieszkałam w 2 mieszkaniach z z ludźmi z krajów o których napisałam i dość dobrze ich znam + ich krewnych i znajomych, stąd co nieco wiem.

ngLka w suszarce się nie suszy wszystkiego. Też mam suszarkę, ale suszę tylko pościel, ręczniki i rzeczy niedelikatne (dresy i "po domu"). Nigdy bym nie wysuszyła w suszarce wyjściówek ani tym bardziej kurtki ortalionowej, czy z czego tam ją masz.

ok, już się nie czepiam, nie chcę być złośliwa:p