Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnazeazstrach

jestem w 100 procentach siwa

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzzzzz
dobra,to teraz ja.Mam tak samo,tyle że siwych mam jakieś 40 %.Ale widać perfidnie bo mam ciemne włosy.Robię balejaż bo muszę chociaż lepiej mi w ciemnych,ale również szybko rosną i musiałam często farbować.Powiem ci na pocieszenie że balejaż nie szkodzi na cebulki,a farby szkodzą bo mają styczność ze skórą i "oblepiają " włos,który słabnie.Spróbuj zrobić sobie balejaż w kolorze toffi-idealnie wygląda przy takim typie urody jak nasz,a siwe jak będą się pojawiać między czasie to tak jakbyś miała balejaż w dwóch odcieniach-toffi i platynowy.Polecam Ci też smarowanie twarzy kremem lekko brązującym(nie samoopalaczem),solarium nie polecam-wiadomo niszczy skórę

Gość smutnazeazstrach
wiesz 40 prcent a 100 to spora roznica. poza tym balejaz tak samo niszczy wlosy jak i farba. przeciez balejaz to tez farba tyle tylko ze nalozona na wlosy w kilku odcieniacch. uwierz mi nie pasuja zadne tofii a juz o platynie nie wspomne .w takim czyms wygladam jakby mi ptak na leb nasral niestety. chyba jednak zostane przy ciemnych i co 2 tygodniowym farbowaniu. a kolor cery mi sie podoba i nie zamierzam tego zmieniac

tak na prawde gdy juz jestes calkiem siwa trudno cos poradzic, musisz sie z tym pogodzic, mniej stresu tez poprawi kondycje twoich wlosow. jesli cie stac to farbuj wlosy u fryzjera za pomoca profesjonalnych farb, one na prawde mniej niszcza wlosy, lub moze uda ci sie dojsc do takich farb i uzywac ich w domu. Moja fryzjera zawsze mi powtarza, ze sa moze dwie dobre sklepowe farby i widze roznice jak farbuje sie w zakladzie. dla osob, ktore dopiero zaczynaja siwiec polecam jakies suplementy. moja znajoma bierze Vitapil i faktycznie pomaga w jakims stopniu zatrzymac ten proces.

Gość jpkuuulo
smutnazeazstrach wiesz 40 prcent a 100 to spora roznica. poza tym balejaz tak samo niszczy wlosy jak i farba. przeciez balejaz to tez farba tyle tylko ze nalozona na wlosy w kilku odcieniacch. uwierz mi nie pasuja zadne tofii a juz o platynie nie wspomne .w takim czyms wygladam jakby mi ptak na leb nasral niestety. chyba jednak zostane przy ciemnych i co 2 tygodniowym farbowaniu. a kolor cery mi sie podoba i nie zamierzam tego zmieniac to na holerę prosisz o radę na forum jak nie masz zamiaru słuchać żadnych rad

Gość bo ona co jakiś czas
zakłada podobne topiki - tylko po to, żeby się kłócić i zaprzeczać. Żadne pozytywne słowa do niej nie docierają. Wiadomo - na siwe włosy się nie poradzi i tutaj nie uzyska cudownego lekarstwa. Ale to jest osoba, do której nic pozytywnego nie dotrze - bawi się tylko negowaniem wszystkiego.

Gość seniorilas
no właśnie,człowiek radzi z dobrego serca,a ta się wywyższa:"moja cera mi odpowiada"to już nie wiadomo-chwali się czy się żali.Bez sensu

Gość wiesiarkaboza
chachacha,zupełnie jak moja znajoma,ma 50 lat chuda,zrzędliwa,ciągle narzeka,nic pozytywnego nie widzi,a jak człowiek coś doradzi,to kręci na wszystko nosem i krytykuje.Nawet wyraz twarzy ma taki jakby kupę robiła.Basia pozdrawiam środkowym palcem!

Gość smutnazeazstrach
a kto powiedzial ze ja zalozylam ten topiku w celu uzyskania jakis rad????????????? pisanie w stylu zrob balejaz jest rada w stylu "przyjaciolka" lub "poradnik domowy" po prostu pusty slogan. jakbym nie wiedziala ze cos takiego istnieje jak salon fryzjerski, przerobilam juz balejaze vitapile i te inne bzdury

Gość smutnazeazstrach
i nie wywyzszam sie tylko pisze ze cere mam ok . pisze przeciez o wlosach i uzycie kremu brazujacego nie ma tu nic do rzeczy

Gość smutnazeazstrach
i zycze wam zebyscie obudzily sie ktoregos poranka z calym lbem w siwych wlosach i do tego cienkich i lichych. ciekawe czy byscie to tak zaakceptowaly

Gość aletak to nie pok
no widzisz jaka jestes zrzędliwa ? nawet nie dasz sobie pomóc i jeszcze źle życzysz innym,nieładnie

Gość biologg
A A A NATURALNA HENNA? ona nie niszczy wlosow, wiec mozna czesto farbowac, prawdziwa henna moze je nawet odzywic:) i sa piekne ciemne kolory

Gość smutnazeazstrach
na siwych henna wychodzi pomaranczowa niestety. podaj konkretne nazwy bo te co uzywalam nie sprawdzaja sie

Gość smutnazeazstrach
moze jestem zrzedliwa ale ni sadzisz ze te wszystkie ciotk dobre rady tez nie sa zbyt mile w stosunku do mnie. przeciez nikt nikogo nie zmusza do udzielania sie w tpiku i dawania rad niczym z kolorowego pisemka dla niezbyt rozgarnietych panienek ktore moze nie wiedza co to salon fryzjerski czy balejaz

Gość smutnazeazstrach
biologg--- slyszalam o hennie probowalam i na siwych wychodzi pomarancz mimo ze na opakowaniu pisze np braz. piszesz tylko dlatego ze przeczytalas o hennie czy masz wlasne doswiadczenia z pelna siwizna i farbujesz henna i wychodza brozy? jak mialam tak do 50 % siwych to farbowalam henna potem juz bylo coraz gorzej i sie nie sprawdzala

Gość smutnazeazstrach
czyli mam rozumiec ze nie masz zadnych konkretnych doswiadczen?

Gość smutnazeazstrach
i tak doszlo do konkretow to cisza

Gość matko swieta jak ty przynu
dzasz o tych swoich włosach już od dawna:O niewiadomo czego chcesz, przeciez nikt po drugiej stroni nie ma takiej mocy która sprawi ze twoje włosy bedą geste, grube, i czarne

Gość smutnazeazstrach
moze i przynudzam ale te pseudo specjalistki udzielaja tczych rad a jak pytam o konkrety czy sprawdzily to na sobie to cicho sza. nikt nikomu nie kazde tu nic pisac ani sie udzielac ale jak sie powiedzialo a to wypada powiedziec b

Gość ale to jest tylko kafe
wiec nie oczekuj nie wiadomo czego

Gość kirki3
a może masz

Gość smutnazeazstrach
nie bardzo rozumiem te ostatnia wypowiedz

Gość a jakże
Smutna... Mnie się wydaje, że Twój problem nie tkwi w tych siwych właosach ale całkiem gdzie indziej. Ty chyba nie akceptujesz tak po całosci swojego wyglądu. Trudno, osiwiałaś za wcześnie i masz słabe włosy. Bardzo Ci wspołczuje, ale powiedz szczerze, czy widzisz w swoim wygladzie jakieś mocne strony ? Może masz piękną figurę, dobre nogi ? cos co warto wyeksponować?

Gość smutnazeazstrach
probowalam gracjana i silver stop i nie bardzo sie sprawdza. ktos tu pisal o hennie ale podal tylko link i nie napisal czy sam to testowal na siwych czy nie. ja akurat mialam henny ale z innej firmy i na poczatku siizny sie sprawdzaly ale teraz juz nie bona siwych wychodzi rudy albo taki pomarancz. wiem ze jest wiele odcieni blodnu ale mi zaden nie pasuje bo pogrubia optycznie i tak juz dosc gruba twarz.

Gość smutnazeazstrach
nie akceptuje siwizny dlatego ze ona zniszczyla cala moja twarz. w ciemnych wlosach wygladalam ok. poza tym nie sadze zeby ladnymi nogami mozna nadrobic brzydka twarz. twarz wlosy widzi sie codziennie w lustrze praktycznie od samego rana . a nogi - no coz nie zwraca sie na nie uwagi az takiej. moze nie sa idealne ale tez nie narzekam

Gość a jakże
No to powiem Ci , że na to jest tylko jedna banalna rada: zaakceptować to co się ma. :)) Może jednak wybierzesz jakiś zimny kolor blond i do tego zrobisz sobie kilka cieplejszych refleksów, do tego dobierzesz fryzurę pasującą do kształtu twarzy i nie bedzie tak źle. No i oczywiscie usmiech na twarzy jak najczęściej bo to upiększa kobietę najbardziej. :))

Gość kirki3
a może masz chandrę. wszystko widzisz w czarnych barwach oprócz włosów. Idzie wiosna. Idź na spacer,uśmiechnij się do słońca,przewietrz głowę i posłuchaj podpowiedzi co zrobić ze swoimi włosami

Gość a jakże
A jesli naprawdę tak upierasz się przy tch ciemnych to nie zostnie Ci nic innego tylko farbować co 2 tyg. bo odrosty wygladają o wiele gorzej niż całe siwe lub blond z pasemkami. Ale musisz sie liczyc z tym, że włosy będą coraz ciensze i słabsze, a później mozesz całkiem wyłysieć i wtedy bedsziesz sie tylko stresować tym aby peruka dobrze się trzymała. PS. Dziś w TVN był program o dziewczynkach/ kobietach całkowicie bez włosów [ bez brwi i rzęs także]. Może gdybyś to obejrzała to inaczej spojrzałabyś na swój problem. Pozdrawiam. 🖐️