Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marysia ze Wspólnej

aparat jako prezencik slubny?

Polecane posty

Ja uważam, że jeśli nie chcesz kupować kuchennych bajerów to lepiej daj kopertę. Dzisiaj chyba każdy ma aparat, a jeśli nie to jedno z młodych. A moze mają większe wymagania i chcą sami jakiś kupić wedle własnego gustu? Mówię to bo sama wychodzę za maż i ja jak i mój M. mamy aparaty. I tylko mielibyśmy zbędny sprzęt, który moglibyśmy ewentualnie komuś podarować... tylko ze nie ma komu bo wszyscy mają:) Ale to tylko moje zdanie.

Ale ja nie chce, żeby ten sprzęt był jakiś ultra oryginalny. Chce żeby nie był blenderem. Nie chce tez dawac pieniędzy, bo to takie pójście na łatwiznę. Czyli aparat odpada? :(

Gość a ja wole czekolade...
A nie prosciej sie po prostu zapytac mlodych? a jak nie jestes pewna to daj koperte i tyle, dla ciebie moze to malo oryginalne i pojscie na latwizne ale dla mlodych to napewno lepszy prezent niz kolejny zbedny przedmiot......

Gość wiecznie czekajaca
Daj im raczej 300zł w kopercie, bo taki aparat na prezent to obciach, naprawde. Takie coś można podarowac komuś na urodziny, ale nie na ślub. Taki aparat jest po prostu kiepski, niektóre telefony robią lepsze zdjęcia niż takie aparaty. Dobre aparaty, dla amatorów, to cena ok. 2500.

Gość puczymorrda
Jak nie mają, co jest mało prawdopodobne, to pewnie sie ucieszą. Ale jak mają - to już mniej. Głupio sie upierać, ze pieniądze to pójscie na latwiznę. Pieniadze są po prstu praktyczne. Jak chcesz koniecznie cos dodać od siebie, to im kup jeszcze 4 kieliszki do wina czy tam czegoś albo zrób czy tam daj do zrobienia ich karykaturę, coś niezbyt drogiego, ale zeby zostało. Szkoda władowac dużo kasy w coś, co byc może wcale im sie nie przyda. To bedzie zmarnowanie TWOICh pieniedzy

Gość co wy macie z reklamą
tego sklepu? Płaca wam za to?

Gość o jak bym
ta jasne

Nieno, koperty dawać nie będe, to jest dopiero obciach. Poza tym większym obciachem jest dawanie na slub tostera niz aparatu, a mimo to ludzie to praktykują. Założe się, że i wasze slubnne prezenty nie grzeszyły oryginalnością tylko ograniczyły się do czajnika albo do żelazka. Mam rację? :> A aparat jest przyzwoity. Nie będę kupowała aparatu za kilak tysięcy dalekiej kuzynce, zejdzcie na ziemie. 300zł wydane w wassermanie zupełnie wystarczy.

To albo pytasz o zdanie albo nie? Odpowiedzi ci nie pasują i już się dąsasz. Może w ogólne nie idź na wesele, jak masz takie podejście na "odpieprz" delikatnie mówiąc.

Koperta nie jest obciachem, wyrazasz szacunek i zaufanie do młodej pary że bądą sami wiedzieli jak zagospodarować pieniądze. Brałam slub pół roku temu i na 150 gości dostaliśmy jeden prezent...

szczerze mówiąc nie chciałabym dostać takiego aparatu. mam swój, o wiele lepszy model i takie coś musiałabym wystawić na allegro i pewnie sprzedać po kosztach. najlepiej zapytaj kuzynki co by chciała - może akurat marzy o blenderze czy tosterze, które dla Ciebie są kiepskim prezentem? osobiście uważam, że najlepszym prezentem ślubnym jest koperta. przynajmniej ja najbardziej cieszyłam się z kasy, którą zainwestowaliśmy w mieszkanie.

Gość ashksgvds
Daj spokój, takie prezenty to się daje na Komunię. Kto w naszych czasach nie ma aparatu?

Gość mnie draznia
beznadziejny prezent. Kazdy ma aparat, a ten proponowany przez ciebie to badziew. 100 razy bardziej wolalabym dostac posciel czy chocby reczniki, te sie przydaja w dowolnej ilosci, a po co mi trzeci aparat w domu, zwlaszcza ze jeden z tych ktore mamy jest duuuuuzo lepszy?

Zgadzam się z resztą. Teraz aparat ma większość z nas, a nawet jeśli nie to bez sensu kupować taki najzwyklejszy, bo młodzi i tak woleliby pewnie mieć coś lepszego jakościowo. Nie lepiej jest dołożyć trochę pieniędzy i kupić cos takiego: http://www.1komp.pl/produkt-24-107-254-33770,aparaty_kompaktowe_aparat_fuji_finepix_s1500_fd.htm ?? Ja bym była bardziej zadowolona z takiego własnie aparatu.

A mi podoba się ten aparat z wasserman.pl:) Nie każdego stać na super drogi prezent a ten sprawia wrażenie bardzo porządnego sprzętu. Koperta też jest jakimś pomysłem,ale zdecydowanie mniej osobistym . Ja wolałabym dostać prezent niż pieniądze

Dąsam się? ja się dąsam? No co wy, ja sie nie dąsam :P Po prostu nie wyobrażam sobie dawać pieniędzy w kopercie. Od razu widac ile postanowiliśmy przeznaczyć na prezent, a ja nie chcę, zeby było wiadomo czy jest to 100zł czy 500zł. Niech to będzie słodka tajemnica :P Skoro nie aparat to co? :P

Gość droga autorko
dziewczyno. praktycznie wszyscy maja juz aparaty. ba, malo tego pewnie z polowa ludzi ma telefony 5mega.pixela i lepsze (a szczerze mowiac, to 3.2 i 2.0 tez juz robia eleganckie zdjecia) aparat, a szczegolnie taki raczej im sie nie przyda. pozatym jest na baterie. fakt jest akumulator, ale teraz juz aparaty ladowane sa w ten sam sposob co telefon- duzo praktyczniejsze rozwiazanie. moim zdaniem najlepsza koperta, ale jesli nie chcesz ok. idziesz do sklepu typu mediamarkt tam masz mnostwo sprzetow i patrzysz co moglo by sie im przydac i ile to kosztuje. nie chcesz poscieli kup jakas elektronike, chociaz szczerze mowiac NAJLEPIEJ jest zapytac mlodych co chca dostac, bo niektorzy z garnkow beda mega zadowoleni inni nie bo juz maja. musisz wiedziec co mlodzi maja czego nie i wtedy planowac zakup.

a z tym aparatem nie widac? wpisujesz model na allegro albo w ceneo i juz wszystko jasne.. moj narzeczony dostal ode mnie na urodziny rok temu aparat 4x drozszy niz ten ktory ty chcesz dac mlodym w prezencie slubnym. my slub bierzemy za 3 miesiace - ciekawe czy jezeli dostalibysmy taki aparat jak ten od ciebie to czy narzeczony bylby zadowolony ;) dodam ze i tak mamy druga "slabsza" cyfrowke ktora przewala nam sie w szufladach, a trzecia najprostsza w obsludze oddalismy tesciowej. jezeli nie aparat to co? - zalezy czy znasz gust i styl zycia mlodych. jezeli nie - koperta! 300zl moze nie wyglada okazale, ale 300zl + 300zl + 300zl... zbierze sie z tego zadowalajaca kwota. A powiem ci, ze chyba i tak te 300zl to dosyc duza spora suma jak na dalsza kuzynke, wiec na pewno cie nie obsmieja za plecami

Gość moi przyjaciele chcieli aparat
Ale marzyła im się fajna lustrzanka. Niestety, jak ktoś jest laikiem, to ciężko trafić w gust, zwłaszcza kogoś, kto się tym interesuje bardziej. Wśród grona najbliższych przyjaciół zrobiono więc zrzutę, zapakowano w pudełko ozdobione własnoręcznymi rysunkami i opatrzone dużym napsem "LUSTRZANKA". No nie powiem - z tego "aparatu" młodzi baaaardzo się ucieszyli i teraz cieszą się babrdzo fajnym sprzętem ;)

Gość moi przyjaciele chcieli aparat
Oczywiście w to pudełko zapakowaliśmy kasę zebrana podczas zrzutki ;) To był taki "grupowy" prezent ;)

Gość ja dałam
a ode mnie aparat dostała moja siostra parę lat temu bo bardzo chciała a nie miała:) i ma go do dzis chociaż już jest pare lat po śłubie wec najlepiej zapytaj pre młoda czy im sie takie cudo przyda

Jedni mają już aparat a inni nie mają. Poza tym to, ze ktos ów aparat posiada wcale nie znaczy, że nie chce, albo nie potrzebuje albo nie może mieć nowego. Załoze się, że autorka watku badziewia kupowac nie zamierza, więc w czym problem? Sama gdy myślę o tym, co chciałabym dostać na swój ślub zdecydowanie wolałabym otrzymac aparat cyfrowy niż toster czy inna kuchenną pierdołkę. Zatem co osoba (co para młoda) to inne preferencje. Marysiu, a czym się zajmuje para młoda? Bo może warto w tę strone prezentu poszukać? Jesli np. dużo podróżują to ten aparat z wassermana będzie idealny, jeśli nie to poszukamy może razem czegoś innego :)

A może jak Ciebie razi danie kasy w kopercie to rozmień przeznaczoną sumę pieniedzy na drobne 1zł, 2 zł, 5zł i wsyp do jekiejs fajnej puszki, skarbonki, pudełka ect. zapakuj i gotowe:)

Gość 11211
topic typowo reklamowy! jesli i ja użyj nazwy sklepu wassermann to tez dostane kase? :>

Gość alijka
Daj sobie z spokój z takim prezentem, już jakiś fajny toster lepszy niż aparat , który na komunię bardziej pasuje.