Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEWAŻNOŚĆ ZA KASĘ

Stwierdzenie nieważności za pieniądze

Polecane posty

Gość NIEWAŻNOŚĆ ZA KASĘ

UWAGA! Co wrażliwsi i osoby, które tytułowane są jako moherowe berety uprzedzam, że temat ten będzie dosyć kontrowersyjny a wszelkie uwagi czynione przez te osoby będą przeze mnie ignorowane. Proszę jedynie o pomoc osoby, które mają jakąś wiedzę na temat jaki mnie interesuje. Mam pytanie. Wnieśliśmy pozew o stwierdzenie nieważności małzeństwa mojego partnera. Sąd I instancji uznał nieważność małzeństwa z powodu niedojrzałości psychicznej do podejmowania obowiązków małzeńskich przez jedna i drugą stronę. Sąd II instancji obalił ten wyrok i uznał ważność małżeństwa. Moje pytanie jest takie, czy istnieje inna możliwość uzyskania stwierdzenia nieważności małżeństwa niż skierowanie sprawy do III instancji. Jak wiadomo w następnej instancji sprawa toczyć się będzie bardzo długo a i wyrok jest niepewny. Czy ktoś z was ma może wiedzę na temat tego czy istnieje szansa na zmianę wyroku II instancji, nie wykluczam tutaj wręczenia pieniędzy w tym celu. Z góry dziękuję za istotne odpowiedzi.

Gość NIEWAŻNOŚĆ ZA KASĘ
podnoszę!

Gość rzuc tego pasozyta
nie wręczaj pieniędzy, kieruj do III instancji, nie masz innej opcji. wiesz, że za łapówkę i ty byłabyś ukarana?

Gość NIEWAŻNOŚĆ ZA KASĘ
Tak mamy tego świadomość, chcieliśmy jednak wiedzieć czy ktoś tego próbował.

Gość rzuc tego pasozyta
ja osobiście nie, dajesz do III instancji. nie masz innego wyjścia, nie radzę ryzykować bo sobie możesz kuku zrobić

a III instancja gdzie jest? bo I w Twojej kurii II w wawie to III chyba w Rzymie...no to tam już musi iśc niezła kasa szkoda, że niżej nie zapłaciłaś

Gość łapowka łapówką
ale w takim razie po co ci stwierdzenie niewaznosci skoro chcesz to osiagnac nawet za pomoca pieniedzy? a potem co? biala sukienka i slub w kosciele? :O

Gość NIEWAŻNOŚĆ ZA KASĘ
Ewo zastanawiamy się czy teraz nie da się jeszcze czegoś w tej sprawie zrobić. II instancja nie zawsze jest w W-wie, dla różnych sądów są różne diecezje dla II instancji. Ponadto III też nie musi być w Rzymie, można prosić o trwanie jej we własnym kraju, czyli III może być także w Polsce.

Gość NIEWAŻNOŚĆ ZA KASĘ
O białej sukience nie wspominałam, moja moralność to moje sprawa, chciałam tylko odpowiedzi na pytanie, myślę, że to rzadkość ta III instancja ale może ktoś wie jak to się załatwia. No i czy można jakoś cofnąć II.

nie wiem ja miałam drugą w wawie i wyrok był taki sam jak w I nic Ci nie pomogę

Gość NIEWAŻNOŚĆ ZA KASĘ
My mieliśmy gdzie indziej, no cóż szkoda, poczekam może ktoś będzie miał jakies wiadomości.

Gość j_ko
Adwokat kościelny Diecezji Włocławskiej udziela bezpłatnych porad, a w sprawach powyższej Diecezji udziela bezpłatnej pomocy 661 437 833

Gość cozachamstwo na caffffe
masz na imię Patrycja?

Gość NIEWAŻNOŚĆ ZA KASĘ
Jeśli to do mnie to Maria ale nie wiem jakie znaczenie ma imię.