Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 35,0 u 7-mio latka

co to może być????????????

Polecane posty

Gość 35,0 u 7-mio latka

Witam, mój 7-mio letni synek wstał dziś rano z katarem, pokasływał - nie wysłałam go do szkoły, był marudny i mocno osłabiony, po godzinie 13:00 miał 35,3 temperatury, po 15:00 35,1, przed 16 mi zasnął, śpi do tej pory (nigdy mi nie spi w ciągu dnia, nawet w chorobie) NA SPANIU ma 35,0, zadzwoniłam do przychodni dyżurującej (w ciągu dnia dzowniłam do naszej przychodni, ale już nie było wolnych terminów i kazali się zgłosić pod wieczór w dyżurującej), pani doktor mi powiedziała, abym go przywiozła ale za jakiś czas dopiero, bo póki co jest bardzo duża kolejka i szkoda dzieciaka na korytarzu męczyć. Mam pytanie w związku z tym, czy któraś z Was mamy miała styczność u swojego dzieciaka z takimi objawami - szczególnie chodzi mi o tak niską temp., bo Mały zawsze w chorobie ma podwyższoną lub wysoką, więc taka niska jak dziś ciut mnie martwi. Z góry dziękuje za odp. i pozdrawiam.

Gość 35,0 u 7-mio latka
up

Gość 35,0 u 7-mio latka
Przyszło mi do głowy, ze termometr nawalił, mam tylko ten w domu, ale zmierzyłam sobie i mam 37,0 (u mnie norma - nadczynność tarczycy) więc termometr winny nie jest .

Gość 35,0 u 7-mio latka
Może ktoś ma inną teorię na ten temat, skoro termometr jest ok? Mały nadal śpi i nie chce się dobudzić, patrzy na mnie błędnym wzrokiem i za chwile znów zasypia - jest dość chłodny mimo, że pod kołderką.

jak mierzone bylo pod pacha to bardzo malo wiarygodny pomiar, tak czy inaczej przejmowalabym sie goraczka, taka temperatura -nie;

Gość zadzwoń na pogotowie
tam mają zawsze jakiegoś pediatrę, dopytaj się, ale ja gdybym nie mogla dobudzić dziecka, to chyba bym osiwiała i już dawno bym coś zrobiła...

Gość 35,0 u 7-mio latka
mierzę zawsze w buzi (specjalny do tego celu termometr) dodam jeszcze, że mimo tych objawów miał normalny apetyt, zjadł śniadanie, zupe i drugie danie, w między czasie jabłko (czyli norma). Też bym wiedziała co zrobić z podwyższoną, ale z za niską temp. nie mam pojęcia co zrobić, a głównie mi chodzi o odp. na pytanie - co może być powodem.

Gość lamella
taka temperatura wskazuje na znaczne osłabienie i jest mocno niepokojąca. Bywa, że niektóre choroby przebiegają bezobjawowo (mój ojciec miał taką przy zapaleniu płuc) - sprawdź to szybko

kobito, co my ci możemy powiedzieć? nie interesuje cie zdanie lekarza, tylko anonimowych laików?

Gość 35,0 u 7-mio latka
do zadzwoń na pogotowie: czytaj uważnie - rozmawiałam z lekarzem - mam jechac później bo teraz są kolejki, jak masz przyjemność z siania zamętu to idź tam gdzie znajdziesz równe sobie. Nie jestem nadopiekuńcza matką - nigdy nie byłam, ale złą też nie jestem -póki co taka postawa nam sprzyjała - ale nie każdy jest w stanie to zrozumieć. Pzdr

Gość 35,0 u 7-mio latka
a gdyby była taka konieczność, to lekarka z dyżurującej by mi powiedziała abym zadzwoniła po pogotowie, czy nie mam racji?

Gość 35,0 u 7-mio latka
do lamella: też mnie niepokoi tak niska temp., tyle, że mój dzieciak wcześniej nie miał żadnych objawów kompletnie, do wczoraj żywe złoto, a dziś taki oklapnięty. Twój dziadek też kompletnie żadnych objawów nie miał mimo, że stwierdzono zapalenie płuc?

Gość nie wiem czy ci to pomoze
ale jak nie mozesz dobudzic syna i ma bledny wzrok to radze brac dziecko i zasowac na pogotowie albo zadzwonic i wezwac karetke bo gorsze jest to niz goraczka, czy syn byl np.szczepiony albo zazywal cos ostanio?.nie wiem ale ja z doswiadczenia wiem ze problemy z wubudzeniem zle sie koncza:(

napiszę tak-przeczytaj jeszcze raz co napisałam, jeśli cokolwiek cie niepokoi, to DOPYTAJ lekarza, choćby cie zbywał, bo oni tak zazwyczaj robią. piszesz, że nie możesz dobudzić dziecka-dla mnie to byłoby cholernie niepokojące. może uderzył się w głowę? nie wiem, gdybam. w takiej sytuacji robiłabym coś, a nie czekała na łaskę lekarza i opowieści forumowiczek. to tyle. zdrowia dla synka Pzdr

Gość nie wiem czy ci to pomoze
popieram poprzedniczke sam fakt ze on nie chce sie wybudzic i spi tak dlugo jest bardzo nie pokojacy:(

Gość jak nie mozna dobudzic dziecka
to migiem dzwon po pogotowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość też jestem za tym
żeby szybko wezwać pogotowie

Gość 35,0 u 7-mio latka
Wystraszyłyście mnie troche, dlatego od razu Małego dobudziłam, wsadziłam w auto i pędem do przychodni - lekarka stwierdziła, że osłuchowo nic nie ma (ponoć to zwykłe przeziębienie), własciwie zignrowała tą temp., co mnie niepokoi, zaleciła tylko goracą kąpiel i leżenie w łóżku + eurespal który i tak już mu dawałam od rana.........dziwne, ale jeśli nic się nie zmieni, to jutro podjade do naszej przychodni. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Gość też jestem za tym
Jak Maluszek dziś?