Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helena_p

zabiegi na dekolt i na szyję

Polecane posty

Gość helena_p

Witam. Jestem zainteresowana tematem zabiegów ujędrniających i napinających skórę na dekolcie i na szyi osoby powyżej 45 r. Co polecacie? Interesuje mnie rodzaj zabiegów i ewent. miejsce, w którym je się wykonuje na terenie Warszawy i okolic. Z góry dziękuję za wypowiedzi.

Gość reniaren
Interesowałaś się może zabiegami laserowymi fraxel re:store? Wydaje mi się, że będzie to dobre rozwiązanie ze względu na to, że nie wymagają one długiego czasu rekonwalescencji. Na ostateczny efekt czeka się około 2-3 miesięcy, ale wydaje mi się, że warto być cierpliwą :)

Gość helena_p
Tak, to mogłoby być to, co mnie interesuje, bo wpisałam w google wymienioną przez reniaren nazwę i dowiedziałam się więcej na ten temat. Podobno jest to zabieg bezbolesny i nieinwazyjny, ale chętnie dowiedziałabym się więcej czegoś na ten temat od osób, które przeszły ten zabieg.

Gość kanwakkkka
Miałam robione trzy zabiegi q klinice IQ Medica mniej więcej w odstępie 2-tygodniowym na dekolt, gdyż tam u mnie najbardziej widać ślady starzenia się skóry. Rzeczywiście, podczas zabiegu nie odczuwa się bólu, co najwyżej uczucie ciepła, ewentualnie lekkie pieczenie. Po zabiegu przez kilka dni na dekolcie skóra mi się lekko łuszczyła, ale nie przejęłam się tym, gdyż wcześniej zostałam uprzedzona przez lekarza, że przez kilka dni mogą utrzymywać się takie skutki uboczne. Teraz po kilku miesiącach są widoczne o wiele lepsze rezultaty, skóra na dekolcie jest jędrniejsza, gładsza i bardziej napięta. Zastanawiam się też nad zabiegiem Fraxelem na zmarszczki na czole w tej samej klinice, bo oprócz Fraxela robiłam sobie tutaj botox u dr Preibisza, i też jestem bardzo zadowolona z efektów.

Gość Irenaa50
Witam, dołączam się do dyskusji. Piszecie, że zabiegi fraxel: re store nie wymagają długiego okresu rekonwalescencji. Nie podajecie informacji, ile dokładnie. Mnie osobiście zależałoby na jak najkrótszym czasie, tym bardziej, że nie mogę sobie pozwolić teraz na wzięcie urlopu.

Gość krystiana09
Wydaję mi się, że jak pójdziesz w piątek na zabieg, to 2 dni rekonwalescencji w zupełności Ci wystarczą. Przynajmniej w moim przypadku tak było. Oprócz czerwonych plamek i lekkich przebarwień na skórze nie powinno się nic dziać. Podobne efekty są po solarium.

Gość madleine_waw
Irenaa, a jakiemu zabiegowi chcesz się poddać? Jeśli chodzi o szyję i dekolt to myślę, że w ogóle nie powinno być problemu po zabiegu, bo wystarczy założyć bluzkę, która zasłania te partie ciała. U mnie po fraxel re:store wystąpiło zaczerwienienie i niewielka opuchlizna, która zeszła po paru dniach, więc uważam, że nie jest to jakoś szczególnie uciążliwe.

Gość Irenaa50
Interesuje mnie odmłodzenie szyi i dekoltu. Wydaje mi się, że te obszary najszybciej się starzeją, a na pewno najbardziej widać na nich upływ czasu. Jednak opalanie robi po latach swoje... Chciałabym, żeby była bardziej jędrna i odświeżona. Słyszałam, że można taki efekt osiągnąć po zabiegach laserem. Gdzie miałyście te zabiegi? Zależy mi na Warszawie i okolicach. Z tego, co się orientuję, IQ Medica jest w stolicy i ma raczej dobra opinię? Chciałabym się jak najszybciej umówić na konsultację a później na zabieg, zanim przyjdzie lato.

Gość helena_p
To prawda, że te części ciała można zasłonić bluzką z golfem, ale obawiam się przykrych konsekwencji, które mogą rozproszać w pracy: pieczenie skóry, łuszczenie się jej, swędzenie. Czy są takie efekty po fraxelu? Jeżeli tak, to jak długo się utrzymują?

Gość agfapzu
Helena_p, wydaję mi się, że nie masz czego się obawiać. Jak ktoś pisał wcześniej, dwa dni rekonwalescencji spokojnie Ci wystarczą. Najwyżej możesz odczuwać lekkie pieczenie, ale to np. dla mnie nie było żadnym problemem. A po kilku dniach zaczerwienienia i zbrązowienia znikają.

Gość agfapzu
Helena_p, że nie masz czego się obawiać. Jak ktoś pisał wcześniej, dwa dni rekonwalescencji spokojnie Ci wystarczą. Najwyżej możesz odczuwać lekkie pieczenie, ale to np. dla mnie nie było żadnym problemem. A po kilku dniach zaczerwienienia i zbrązowienia znikają.

Gość 50++
Również jestem zainteresowana zabiegami odmładzającymi dekolt i szyję. Czytałam o zabiegu happy lift, taka alternatywa złotych nici. Podobno rezultat utrzymuje się do 5 lat... Czy któraś z Pań robiła sobie taki zabieg?

Gość madleine_waw
Owszem występuje pieczenie skóry, ale nie jest to uczucie, które nie pozwala wysiedzieć w miejscu. Powiedziałabym, że to naprawdę niewielki dyskomfort, jak przy przedawkowaniu słońca. Poza tym szybko mija.