Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eulaliaa

czy przytyłyscie po tabletkach marvelon

Polecane posty

Gość eulaliaa

marvelon=mercilon

Gość eulaliaa
Ostra a długo stosowałas bo ja biore od 6 miesiecy i teraz przytyłam nie wiem sama czy po tabletkach czy w zimie sobie za duzo pozwoliłam ale czuje ze spoor przytyłam

Ja nie przytyłam, bo brałam je tylko miesiąc. Przez cały ten miesiąc bolał mnie brzuch i krwawiłam. Kilka razy zdarzyło się też, że po wzięciu Marvelonu, wymiotowałam. Postanowiłam zmienić leki, wtedy moja ginekolog powiedziała, że w całej jej karierze lekarza (a starsza była) nigdy o podobnych przypadłościach po Marvelonie nie słyszała, więc pewnie coś sobie wymyślam:)

Gość eulaliaa
to ja tak ogólnie czuje sie bardzo dobrze zadnych dolegliwosci tylko własnie przytyłam

Gość eulaliaa

Gość a ktttttttttt
a po jakim czasie widac to tycie po tabletkach? ja biore dopiero pierwszy raz tableytki od 2 tygodni i przytylam... w dodatku ograniczylam jedzenie, gdzie normalnie chudlabym jak nie wiem.. to waga stoi w miejscu a nawet rosnie nieco w góre.. to moze byc juz efekt tabletek?

Gość eulaliaa
wlasnie ja sie przeraziłam dorbze mi z tymi tabsami ale ja i tak grubsza jestem a teraz widze nie wazyłam sie przez 4 miesiace przytyłam z 7-8 kg na pewno

Gość eulaliaa
chyba juz nie bede ich brac

Hmmm... jestem zaskoczona i współczuje Wam tycie po tablektach. Ja biorę krótko, ale po Mercilonie mam zmniejszony apetyt i poprawił mi się matabolizm, przez tydzień schudłam 1,5 kg. Nie wiem czy to ubytek wody czy po tych tabltkach po prostu chudnę...

Gość Ani,ani
Musialam zmienic,bo ciagle bylo mi niedobrze.ale nie przytylam.

Z tego, co mi wiadomo, to nie jest tycie, tylko raczej puchnięcie, tzn. woda się w organizmie zatrzymuje. Ale mogę się mylić🖐️

Raz oglądałam w DzieńDobry TVN rozmowę z ginekolog o tabletkach i tyciu. Padły tam takie słowa, że wiele kobiet tyje bo zachodzi u nich łańcuszek psychologiczny "Biore tabletki, i tak przytyję więc jeden pączek niczego nie zmieni..." Jeśli nasz styl życia się zmieni, to nasze ciało też nie powinno.

Do tekstu Ani, Ani: biorę Mercilon tydzień, połknięcie nie sprawiało mi do tej pory kłopotu, nie czułam mdłości, ale zauważyłam, że jeśli lykam przed posiłkiem czuję sie ok. Dziś łyknęłam po posiłku...i troszkę mnie zemdliło, wypiłam pół szklanki wody maleńkimi łykami... przeszło... Nie wiem, czy ma jakiekolwiek znaczenie w jakim monencie się bierze tabletkę - przez, w czasie, czy po posiłku...