Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DOMOWE SPOSOBY

DZIEWCZYNY JAKIE ZNACIE SPOSOBY NA SYROP

Polecane posty

Gość DOMOWE SPOSOBY

NA KASZEL? MÓJ 3 LATEK JEST TROCHE PRZEZIĘBIONY:-( NIE CHCE ODRAZU LECIEC DO LEKARZA bo tam odrazu antybiotyk standardowo na wszystko jakie znacie miksturki lub dobre leki na przeziębienie?

mozesz jeszcze na noc posmarować mu stopy pulmexem, vickiem albo czymś podobnym

Gość ja powiem tak ......
syrop z cebuli jest rewelacyjny...ja zawsze zalewam miodem ....można dodać też ząbek sprasowanego czosnku który ma właściwości antybakteryjne

Pulmex - dobra maść. u moich dzieci sprawdza się rewelacyjnie. a jeszcze znajoma podpowiedziała mi kiedyś że dobrze jest kapnąć dziecku na poduszkę 1 - 2 kropelki np. Inhalolu lub czegoś o podobnym działaniu. próbowałam - też działa

Podaję przepis na syrop z cebuli: "(...) Syrop z cebuli (Powyżej 2. roku życia.) Cebula pomaga na kaszel, szczególnie suchy, bo upłynnia wydzielinę w oskrzelach, ułatwiając odkrztuszanie. Przygotowanie: 2 duże cebule obierz, pokrój w plastry, warstwami ułóż w słoiku, przesypując cukrem (lub przekładając miodem). Możesz też dodać kilka posiekanych ząbków czosnku. Po kilku godzinach, gdy wytworzy się sok, zlej go do szklanej butelki. Podawanie: 23 razy dziennie po łyżeczce od herbaty. (...)" Zajrzyj także tutaj: http://mamopedia.pl/12-23-mies/zdrowie/domowe-lekartwa, mam nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie:) Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Twojemu maluchowi.