Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwinka1984

Żoltaczka

Polecane posty

Gość Malwinka1984

Witam, czy któraś z Was ma kogoś w rodzinie chorego na żółtaczke typu b szukam kogoś z kim mogłabym porozmawiać

Mój mąz jest chory na zółtaczke typu b , do tej pory bylo wszystko w porządku wyniki w normie ale dzis okazało sie ze mam bardzo złe boję sie bardzo co sie z nim stanie.....

Gość załamanaa((
dowiedziałam się dzisiaj ze mam żółtaczkę typu B świat mi się załamał :(

Nie załamuj się. To się leczy, a nie wpada w dodatkową depresję ;) Pewnie będziesz musiała przez dłuższy okres brać leki (ale to dopiero po dokładnych badaniach w szpitalu, po sprawdzeniu ilości kopii wirusa) Od razu zapisz się na wizytę do poradni specjalizującej się w leczeniu, która ma tzw PROGRAMY TERAPEUTYCZNE, bo leki są bardzo drogie, ale refundowane (miesięczna kuracja do 5 tys, a trwa kilka dobrych miesięcy...czasem lat....) Uważaj na bliskich (niech też się przebadają), bo żółtaczka B jest najbardziej zakaźna (ale można się na nią szczepić, a na C nie wymyślono dotąd szczepionki) ALE JEST DO WYLECZENIA

Gość załamanaa((
bardzo Ci dziękuje za ten wpis, to naprawdę dla nie wiele znaczy tym bardziej że ja nic o tej chorobie nie wiem :( dziękuję naprawdę podniosłaś mnie na duchu pozdrawiam gorąco

Gość załamanaa((
mam jeszcze pytanie , czy to możliwe że zakaziłam się 12 lat temu podczas operacji , miałam usunięty woreczek zółciowy i żółtaczkę mechaniczą przy tym , ale tyle lat bez żadnych objawów, a badania sama sobie zrobiłam z ciekaweości , jutro odbieram drugi wynik i czy jest możliwe że mogła zajść pomyłka , sorki ale mam mętlik w głowie

Badania najlepiej powtarzać w innym laboratorium. U mnie w przypadku kiedy badania są robione po raz pierwszy ZAWSZE trzeba je powtórzyć (pisze na wyniku) Wielu z nas chodzi z wzw i o tym nie wie, ale jak już wiesz to nie olej tego, bo nie leczone prowadzi do marskości wątroby, a im młodsi pacjenci tym krótsze (i skuteczniejsze) leczenie

spokojnie co prawda ja mam innego lokatora - Typu C, ale jestem już po leczeniu, skutecznym za pierwszym razem. wirus nie jest aktywny jak pisze koleżanka wiek ma ogromne znaczenie nie wiem skąd jesteś, ja leczyłam się w Raciborzu bez jakichkolwiek kolejek i za darmo. poznałam tam wiele osób z hbs które zostały wyleczone, powodzenia

Gość załamanaa((
zdziwiona to bardzo dobre wiadomości , dziękuję :) młody wiek to jaki bo ja mam 37 lat i jeszcze jedno pytanie czy długo trwa takie leczenie ?

Gość załamanaa((
po zrobieniu powtórnego badania , wynik wyszedł negatywny !!!!! huraaaaaaaa a co się stresowałam to moje