Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może głupiie pytanie

cały miesiąc kąpie dziecko bardzo rzadko - coś mu się stanie?

Polecane posty

Gość może głupiie pytanie

Moja 3 miesieczna córeczka od miesiaca meczy sie z katarkiem i zalegajacą wydzielina wiec moja tesicowa (mieszkam z nią - jest położną) wciąż mi truje że nie mam jej kąpać. W koncu zaczęłam się na to godzić i kąpiemy małą co 4 dni. Czy coś może jej być od tego? Po każdej kupce myję całą pupę mydełkiem, buzie też codziennie. Ale całą kąpiemy rzadko:/

Gość hehehehahahah
moim zdanie m nic się nie stanie chyba lepiej żeby nie była kapana przez te 3 dni niz żeby się miała bardziej przeziębić?? zresztą chyba teściowa zna się na tym co??

Gość no to niezle
musi bachor capic... ja kiedys wzielam na rece dzi-eciora kolezanki, 2-miesieczna dziewczynke. ona nie wyciera jej dupska przy zmianie pieluchy, nie wyciera geby po karmieniu. smierdziala kwasno i jakos dziwnie, ze az mnie cofnelo....

Gość a dlaczego niby masz jej nie k
kapac nie rozumiem tego . W szpitalu jak dziecko jest chore to sie go kapie wiec nie rozumiem postawy Twojej tesciowej. Nic sie malej nie stanie jak bedzie kapana co 4 dni ale to takie nie chigieniczne i wspolczuje tesciowej pewnie jest z tych co to wszystko wiedza najlepiej.

Gość hehehehahahah
ale chyba dziewczyna pisze że sziecko jest regularnie myte!!! takie czyścioszki z Was wszystkich?? ciekawe!!

Gość krakers 23
mój synuś też ma straszny katar i zalegającą wydzielinę, nie powiem bo już jakies 3 miesiace sie z tym męczymy, jak był w szpitalu kąpaliśmy go co 2 dni, bo baliśmy sie, ze moze byc gorzej, ale jak wróciliśmy do domu to kąpiemy go codziennie, bo wydaje mi sie, że dziecko jest brudne, ja jak nawet prysznica nie wezme codziennie, to czuję sie brudna, ale to twój wybór jak chcesz kapać dziecko, chociaż 4 dni wydaje mi sie dużo.

Gość kiedy nasz maly jest chory
to go nie kapie przez jakis czas, myje wieczorem buzie, raczki, pupe dokladnie-mam miseczke tzw. top&tail (podzielona na 2 czesci - w jednej woda do twarzy a w drugiej do pupy). Tutaj za granica jest to normalne ze dziecka nie kapie sie codziennie.

ale numer, ja nawet jak jest zdrowa jak ryba kapie co okolo tydzien. oczywiscie codziennie okolice brody, pupke wieczorem pod wode, buzke, raczki, ale zeby cala wsadzac do wanienki to gora raz na tydzien. wogole pierwsza kapiel miala po okolo 2 tygodniach. nie wiem po co tak czesto te niemowlaki myjecie, to bardzo wysusza skore. ja mieszkam w niemczech i tu nikt nie kapie czesciej niz raz na tydzien. kazdy lekarz to powie. oczywiscie pilegnacja oponek itp ale nie cala zaraz do wanny. moja ma 3 miesiace i palcach zlicze ile razy byla kapana, i nic jej nie jest. pachnie przepieknie i ma cudowna skore.

Ja tez sie zdziwilam pytaniem, czy dziecku sie cos stanie, jak sie go 4 dni nie wymoczy w wodzie. A co sie niby ma stac? Skoro dziecko ma strategiczne miejsca regularnie myte, to nie widze problemu.

Stać jej się nic nie stanie, ogólnie to wiele osób zawsze tak myje dzieci i np raz na tydzień kąpiel. A co do kataru to ja akurat robię odwrotnie. Kąpie moją młodą i w tedy fajnie jej ten cały katarek aż sam wypływa z noska. Później szybkie ubieranie, dodatkowo skarpetki na śpiocha, nosek zakrapiam i od razu spać. Po kąpieli zawsze długo jest spokój od kataru... przynajmniej u mojej tak to się sprawdza