Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SIOSTRA TEJ WYRODNEJ MATKI

Juz nie wiem co robic! Doniesc do OPIEKI SPOLECZNEJ NA WLASNA SIOSTRE??

Polecane posty

Gość z opieki spolecznej 6 tysiecy
hahaha niezla prowokacja, doucz sie dizewczyno zanim prowokacje kolejna zalozysz :D

Gość to jest prawda
dlaczego się dziwicie, że nie, przecież alimenty wypłaca opieka społeczna, bo myślicie, ze ona te dzieci ma z porządnymi facetami, zapewne z pijakami i po ok. 400-500 zł alimentów na dziecko + rodzinne, + może jakieś dodatki, np. moja kuzynka dostaje opiekuńczy, bo dziecko ma skrzywiony kręgosłup, no ale które dziecko nie ma, praktycznie 3/4 dzieci ma. Ta moja kuzynka na jedno dziecko z opieki dostaje 88 zł, bo 500 alimentów + 2500 zł ,że dziecko ma chorobę to chyba nazywa się opiekuńczy + rodzinne. Do tego jak siostra autorki nie pracuje to dla niej stały zasiłek, plus oplata zam mieszkanie. Myślicie, po co rodzą takie matki po tyle dzieci, nikt normalny nie rodzi, te matki żyją kosztem swoich dzieci.

Gość to jest prawda
a jeszcze oprócz mops pomaga centrum pomocy rodzinie, ksiądz daje paczki żywieniowe i jeszcze może inne instytucje, to ona dostaje te 6 tys. pieniędzy nie licząc pomocy w postaci ubrań, wyżywienia.

Gość prowokacjaaajak nic
jesli jej wyplaca kase fundusz alimentacyjna to dostanie najnizsza stawke alimentacyjna mysle 250 zl na dziecko.ktos kto nie pracuje nie ma dochodow nie moze dostackilku kartkredytowych bzdura urodzenie 3 par blizniakow u jeden kobiety jest tak prawdopodobne jak wygranie w totka miliona

Gość prowokacjaaajak nic
o takiej kobiecie pisali by w gazetach i mowili w tv bo to fenomen a ja w googlach znalazlam jedna kobioete co ma 3 razy blizniaki i ma piekarnie i jest wdowa wiec to nie ona..

Gość taa niedobra pupa
Mogłaby dostać z opieki najwyżej 180 zł na dziecko - 250 gdyby było niepełnosprawne. Do tego 64 zł rodzinnego... I jesli nie pracowała - to wszystko... W jednym autorka pisała prawdę - mieszka za granicą - stąd zerowe pojęcie o polskich realiach...

Gość taa niedobra pupa
Do tego jak siostra autorki nie pracuje to dla niej stały zasiłek, plus oplata zam mieszkanie. nie ma żadnych stałych zasiłkow z opeiki dla niepracujących! Miałam kiedyś b. cięzką sytuację - bo nie pracowałam ja i mąż jakiś czas, mieliśmy tylko rentę 800 zł na 3 osoby. I jedyne na co mogliśmy liczyć z opieki to dofinansowanie do rachunków w wys. max 50 %, i to nie do każdego.

Gość siostra tej wyrodnej matki
Witajcie! Nie wiem co robic.Jestem oburzona jak cholera! DOnioslam na NIEBIESKA LINIE na siostrę.Wyobrazacie sobie,ze jak ta instytucja przeprowadzila wywiad srodowiskowy to byli w szoku i zastanawiali sie dlaczego ona jeszcze ma te dzieci?!! Dzis byla sprawa w sadzie.JEden ojciec dzieci zabil czlowieka i siedzi w pierdlu.Sad nie mogl sprawdzic gdzie on siedzi i sprawe przelozyl. A powiedzial jej ze i tak jej dzieci nie zabiora. Co to za sad? Cala nasza rodzina jest oburzona,bo ona naprawde z opieki dostala taka opinie,ze glowa mala.

Siostra dostaje po 300zl alimentow.Rodzinne,zasilek jako samotna matka,dwoje dzieci maja padaczke wiec dostaje kase,do rodzinnego dostaje kase z tytulu wielodzietnej rodziny. KArty kredytowe nabrala jak miala pierwsze blizniaki. Kredytow ma duzo.Sad to wie nic nie robi. Wiecie co,masakra.. Do tego ona za nic nie placi.bo opieka dala jej mieszkanie,za ksiazki zwracaja,dary dostaje.. MA cos ponad 5tysiecy zl..Wiem,bo raz widzialam wydruk z banku. Znowu jest w ciazy.

Aha! No i dostaje co miesiac stala zapomoge w wysokosci 500zl. IDzie do wojta a wojt zalatwia.. To tak dla niedowiarkow,ktorzy nie wierza,ze dostaje tyle kasy..

Gość hehehelga
weźcie ja wyślijcie gdzieś do Niemiec, niech jej jajowody podwiążą. Jak ona tak się lubi pieprzyc z kim popadnie i taka jest rozrywkowa, a do tego nie mysli o konsekwencjach, to trzeba to zrobic radykalnie. Zresztą u niej to juz nawet medycznie by bylo wskazane to zrobic

Gość jenifer lopez
zgłoś to do opieki i na policje.może stać sie tragedia jak ona z dziećmi bedzie w domu a do tego pijana.żadnych skrupułów dla siostry.i przestańcie jej w końcu pomagać http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Sąd dzis nic nie zrobil..Zreszta co to za sad jak nie moga ustalic w ktorym wieziezniu jest jeden z ojcow dziecka.. MAsakra.. Wiecie co? Zastanawiam sie czy nie napisac do telewizji..Bo to co sie dzieje to zaniadbanie przez sad i opieke. Dzieci biegaja po srodku ulicy,nieraz siedza same.

ona za mieszkanie placi tylko100zl.reszta opieka.

Gość mirabelka-mirabelka
niezła prowokacja. pomyślcie dziś co rusz słyszy się o0 pijanych matka itp. i OD RAZU zabierają dzieci do pogotowia opiekuńczego. po drugie autorka zgłosiła to na policję i od razu tego samego dnia była rozprawa (albo następnego) . po trzecie jeżeli ktoś jest w ZK (jak rzekomy ojciec jednej z trójki bliźniaków (co oczywiście jest możliwe jak trafić w milion) to są tam jego wszystkie dane , które rónież są w rejestrach sądowych i nie możliwe że nie mogą go znaleźdź ( przeciez idąc do ZK najpierew ma się sprawe , założone akta itp itd więc nie możliwe żeby taka osoba "przepadła" . dajcie spokój ludzie to podpucha.

Gość do mirabelka
temat z marca a mamy 15.07 więc mogło dojść już do rozprawy a tak wogole to po co ruszałaby jeszcze raz ten sam temat?

Gość mirabelka-mirabelka
niewiem może jej się przypomniało :) fakt, nie zauważyłam że to z marca- sorry. ale i tak mnie się wydaję że to prowokacja. kolejna rzecz to 6 tyś zł na dzieci. ciekawe gdzie tyle płacą.. co innegi gdyby miały ojców którzy płacą po 2000 zł alimentów ale wątpie aby ta takie miała. no i druga sprawa w telewizji co chwile coś słychać o molestowaniu, biciu, katowaniu, zaniedbywaniu dzieci a Jej by nic nie zrobili ? Nie możliwe. tymbardziej po takim czasie. przecież ma sąsiadów , rodzine która poświadczy że to niezbyt dobra matka i na 100% jestem pewna że odebrali by jej dzieciaczki. aaa i jeszcze 3 razy bliźniaki ?? hm... ciekawe..

Gość Siostra tej wyrodnej matki
Nie bede Wam udowadniac,ze to prawda.Skontaktowala sie ze mna pani z Uwagi. Byc moze niedlugo sprawa ujrzy swiatlo dziennie,bo karygodne jest by sad nie mogl ustalic w ktorym wiezieniu przebywa czlowiek.Przeciez sad to jest prawie wladza najwyzsza:-o Mirabelka,nawet nie czytalam tych twoich glupot,widac zycia nie znasz skoro uwazasz,ze kazdej pijanej matce dzieci zabieraja,hahaha,dobre..

Gość Siostra tej wyrodnej matki
Sasiedzi nie raz zglaszali na polije.JA nawet raz zadzwonilam na policje jak byla pijana:-o I nie zabrali.

Gość nie ma to jak za darmoooo
szkoda tylko, ze siostra nie zajmuje sie dziećmi, ale szybciej przeżyje z tych pieniędzy z opieki jakby nawet miała ojca dzieci, bo ojciec dzieci zarobiłby ok, 1,5 tys. to z 6 dzieci można by tylko umrzeć. Ja mam sąsiadkę co ma 4 dzieci i dostaje ok. 2,5 tys. na te dzieci, gdzie stwierdziła, ze ojciec dzieci tyle nie zarobiłby. Także jak juz rodzić to rodzić gromadę dzieci i zyć z opieki a jak 1-2 dzieci to rodzice muszą zapierdalać sami na nie