Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rada34

czy skuteczna?tradzik-lek

Polecane posty

Gość rada34

witam, moja znajoma poleciła mojej córce masc na tradzik: ichtiolowa. powiedziała ze jest tania i skuteczna... czy ktoś z Was uzywał? czy bardzo wysusza, byłam z córką u dermatologa i efekty były marne a leczenie trwało rok a poprawy zadnej. juz ma suchą skóre od oczyszczających zeli:-( najwiecej ma na policzkach i czole...

witam!!!maść ichtiolowa ma to do siebie że po posmarowaniu pryszcza ,,wysadza'' ropę na zewnątrz...jeżeli są duże bolące gule to ta maść jest dobra bo ta ropa wydostaje się na zewątrz.maści ichtiolowej nie polecam do smarowania całej buzi absolutnie bo mogą się porobić nowe pryszcze bo ta ropa będzie ,,pływać w kółko'' i będzie szukać nowych ujść.pozdrawiam!!

Gość fela bez portfela
łomatko co za logika i tłumaczenie

zmiencie dermatologa - ja latami sie borykalam z tym problemem, rowniez dermatolog mi nie pomogl, az w koncu trafilam na innego - w zasadzie od razu byla roznica ja stosowalam duac - masc na recepte - w zasadzie po tygodniu byla znaczna poprawa, po 2-3 zniknelo wszytko a jesli chodzi o wysuszenie to polecam smarowanie na noc kremem z wit. A - z apteki za 2 zlote - super nawilza i tez pomaga w stanie skory

Gość Staram i nie jaram
Masc ichtiolowa ma wlasciwosci "wyciagajace" ale tradziku nie leczy. Nie wiem, ile corka ma lat, jakie jest Jej zaawansowanie tradzikowe, ale najlepiej jednak udac sie do dermatologa. Niech oceni stan skory corki, stopien tradziku, rodzaj. Jest wiele tradzikow, grudkowty, mlodzienczy, rozowaty, ropny... Czasami wystarczy masc, czasami zmiana nawykow higienicznych a czasami pomaga dopiero Aknenormin (tak mial moj syn, ktory sie zdecydowal na kuracje).

Gość przyjaciel_trądzika
Hmmm nie wiem, ale mój przyjaciel też kiedyś stosował jakąś maść i efekty były takie jak ty mówisz...czyli marne;/. Z czego mi też wiadomo jakoś chyba w listopadzie lekarz przepisał mu Izotek i sobie chwali. Jednak od razu uprzredzam ze to kosztowny wydatek - normalnie kosztuje ze 120-150zł. Ale kiedyś kupowałem mu go w Warszawie w Aptece za Grosze i zapłaciłem chyba 84 czy 85 zł więc cena "lekko" niższa niż wcześniej te co podałem. To lek na recepte wiec musicie isc do dermatologa i z nim o tym pogadać. Może uda sie cos zrobic:-)

Gość rada34
córka ma 16 lat. widzę jak ją to meczy, próbowałysmy juz wszystkiego, ja tez miałam problemy z tradzikiem straszne, ale wtedy były inne czasy meczyłam sie z nim 9 lat:-( a teraz padło na córkę. najgorsze,ze ma juz przesuszoną skóre i naprawde ma tego duzo. stara nie jesc ostrych dań, slodyczy itp. no zobaczymy, faktycznie trzeba zmienic dermatologa. dziekuje za rady wszystkim:-)

Gość lululi
ja pije ziółka od kilku dni zobaczymy czy pomoga

Gość lululi
a z tradzikiem walcze juz od 5 lat i nic mi niepomaga

Gość rada34
lululi- a duzo masz tych syfków na twarzy? ona tez pije herbatki itp... w sumie tez dopiero zaczęła pic...

Gość lululi
teraz juz troche mniej bo przez pol roku stosowalam izotrexin ale teraz go wycofali i znowu sie zaczyna najgorzej jest na policzkach i broda :(