Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoszła teściowa

Zaproponowała mi pomoc!

Polecane posty

Gość niedoszła teściowa

Miesięc temu urodziłam bliźniaki, facet mnie zostawił. Teraz mieszkam u swojego ojca, matka mojego eks przyszła do mnie twierdząc że wstyd jej za syna i zaproponowała mi pomoc przy dzieciach. Na początek dała mi 600 zł. Powiedziała że w wolnej chwili będzie się zajmować dziećmi i że liczy na to że jej syn się opamięta. Powinnam się zgodzić na jej pomoc? sama mam zapewnioną prace, finansowo bym sobie jakoś poradziła. Sama nie wiem :(

Nie odrzucaj jej pomocy, bo co ona winna, że ma takiego syna. A w dodatku to babcia. Przy bliźniakach będziesz miała wiele pracy, więc każda pomoc Ci się przyda, niekoniecznie finansowa.

Gość daj szanse tej kobiecie
w końcu to ładnie z jej strony :) że wyszła z czymś takim :)

To, że jej syn cie zostawił, nie znaczy, że ona nie chce mieć wnuków. Sadzę, że ona chce ci pomóc dlatego, że sumienie jej nakazuje, ale także dlatego, że chce mieć kontakt z wnukami. Oczywiście, że nie powinnaś jej odrzucić.

Gość niedoszła teściowa
Pomoc finansowa jest najmniej ważna w mojej sytuacji. Troche jednak zdziwiło mnie to że ona sama do mnie przyszła i przepraszała za syna. Nasze stosunki są lekko napięte, ona cały czas zasłania się tym że nie myśli o tym co kiedyś było miedzy mną a nią ale tłumaczy się że najważniejsze są teraz dzieci.

Gość a ja sadze ze...
zgodz sie, nie unos sie honorem, na dzieci pojdzie duzo kasy...

Ima rację, najważniejsze są teraz dzieci. A jak będzie przebywała z wnukami, to może i serce jej zmięknie.

Ojej, tu nie chodzi o kasę. Kobieta czuje potrzebę kontaktu z wnukami. A czy wy obie się lubicie, to nie ma żadnego znaczenia.

Gość
wiecie co... milo z jej strony ale tak naprawde wszystko zalezy od sytuacji, o ktorej nie mamy zielonego pojecia. Ja z doswiadczenia (identyczna syt.)moge powiedziec, ze dobrymi checiami pieklo jest wybrukowane.

psychiczna---- ale jak nie spróbuje to nie będzie wiedzieć. Jeżeli coś będzie nie tak, to może jej podziękować za chęci i już.

Gość
nie no, jasne, ze tak;) tymbardziej, tak jak piszecie - przy blizniakach kazda pomoc (nie tylko finansowa) jest na miare zlota.

Gość niedoszła teściowa
Właściwie dla moich dzieci to będzie jedyna babcia. Po rozmowie z nia, widze ze jej zamiary sa dobre, Racja, że chce być obecna w życiu dzieci. Pierwszy raz ze mna rozmawiała, nie lekceważyła mnie. Nawet powiedziała że jeśli chodzi o dzieci to zawsze moge nia nią liczyć.

Gość
no to daj jej szanse, moze faktycznie jej zalezy.

Gość TESCIOWE SA
GORSZE NIZ HOLOKAUST.ONA CZUJE W TYM JAKIS INTERES

WEiesz, moze ci mi pomoże, ale jak zacznie wypominac, to będziesz żałowała. Nie platała bym sie w to.

Licz na swoja mame i tylko swoją rodzine, bo jak ci zacznie wypominac to sie nie pozbierasz.

Gość ktosia44
IMO lepiej już ustalić jakieś alimenty, a jak chce niech je płaci za syna. Może pomagać przy dzieciach, ale kasy ja bym żadnej nie brała do ręki.

Gość hiacynta-bukiet
Też myślę, że pomoc w sensie zabranie czasem dzieci do siebie i ogolnie kontakt z babcią - tak, ale co do pieniędzy, to bym odmówiła, a tatusiowi zrobiła sprawę w sądzie i dostaniesz elegancko alimenty, które dzieciom sie należą najzwyczajniej w świecie. Żebyś nigdy, przenigdy nie usłyszala od teściowej, ze cię utrzymywała. Jeśli teśiowa mimo to chce wnukom dawać prezenty - niech im załozy jakies konto, lokatę czy cokolwiek w banku i niech im tam wplaca - będzie na ich potrzeby - naukę, jakieś sprawy zdrowotne itp.

Zgadzam sie z wypowiedziami pan. Daj szansę. Nie bierz kasy do ręki, alimenty i prezenty tylko. Jak cos zacznie to wypad od razu no i miej baczenie bo byc moze ona chce Cie uchowac tylko dla syna albo ma jakis cel wiec ostrożności troche nie zaszkodzi. Ale raczej tez mysle ze jej glupio za syna.