Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z pepkiem

problem z pepkiem

Polecane posty

Gość problem z pepkiem

Witam, mojemu Malemu dwa dni temu odpadl kikut i od wczoraj pokazalo sie na pepku takie cos ciemne i troszke krwi. Wyglada to jakby strup, ciemny. Czy Wasze dzieci tez tak mialy, czy powinnam wybrac sie do lekarza??? Prosze pomozcie

Gość problem z pepkiem
podnosze

Gość Ada$ ;)
Mój mały tak miał. Przy kąpieli dokładnie mu to myliśmy i nadal przemywaliśmy spirytusem do pępka.

Gość do góry ....... do góry
to coś ma kolor strupka który odpadł?? Czym teraz przemywasz pępuszek ?? Kup w aptece octenisept koszt ok 22 zł i przemywaj :)

do Ada$ nie spirytusem !!!!!!! Jak byłam z moim na wizycie to mnie lekarka zjechała ,jak powiedziałam ze nadal przemywam spirytusem i zapytała czy polozna nic nie mowila ??:D a do mnie po prostu nie dotarła :D i kazała właśnie kupić octenisept i nim przemywać !

Gość problem z pepkiem
wczoraj jeszcze przemywalam spirytusem, ale dzis nic jeszcze nie zrobilam bo sie balam, a nie moglam skontaktowac sie z polozna. czyli nadal trzeba pielegnowac jak przed odpadnieciem kikuta??

trzeba :) przez pewien jeszcze czas aż zrobi się wklęsły :) i wsio ze środka już zostanie "wypłukane " i zagojone :) , kup sobie ten octenisept on ma wiele zastosowań i na pewno jeszcze się przyda np. tobie na jakąś ranę czy coś , ja nim pielęgnowałam szwy po cc , mąż palucha u nogi ect.. ma wiele zastosowań ;)

Gość Ada$ ;)
To znaczy ja na to spirytus mówię, ale to coś się Tribactic nazywa. No i już dawno tego nie używam do niczego, mały ma 7 tygodni :)

maść z antybiotykiem do pępka :-o ok twoje dziecko ...

A mi położna mówiła, że jak już pępek odpadł to strupka niczym nie przemywać. I wszystko było OK. A jak po odpadnięciu pępek wystaje to odczekać na zupełne wygojenie i kłaść dużo na brzuchu lub można ukulać kulkę z waty, włożyć do pępka i zakleić plasterkiem, to wciągnie pępek do środka.

Gość rozalkaaaaa
Jeśli jest ylko strupek to nic się nie dzieje,ale jeśli wystąpi przy pępuszku opuchlizna( obrzęk) - tzw czerwona obwałowana obwódka to znaczy ,że robi się stan zapalny i trzeba jechać naknajszybciej do lekarza.

Gość Ada$ ;)
" do góry ....... do góry maść z antybiotykiem do pępka ok twoje dziecko ..." Eeee do której to wypowiedzi bo nie wiem? A poza tym, długo mnie tu dziś nie było, dlatego dopiero piszę...