Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredddka

Czy w trakcie trwania małżeństwa mogę wrócić do nazwiska Panieńskiego?

Polecane posty

Gość kredddka

obecnie mam nazwisko dwuczłonowe ale chce wrócić do panieńskiego bez nazwiska męża

Gość a dlaczego tak chcesz?

Gość ojojojojoj
mozesz , bodajze do roku wystapic z wnioskiem do USC .Umotywujesz prosbe , maz musi zgode podpisac. Potem zostaje Ci sprawa w sadzie. Dopytaj w USC.

Gość kredddka
Bo rodzina mojego męza to prawdziwe cholerstwo mój mąż swego czasu dilerował, przetsał kiedy założylismy rodzine mamy 8 m-czną coreczke ale przylapalam męza na paleniu marichuany tzn zrobilam mu test. Powiedzialam teściom o tym a oni z pretensjami że podadzą mnie do sądu jesli bedę nazywala ich synów narkomanami. Mąż po mprzeczytaniu lektury którą mu podsunelam o szzkodliwosci marich, powiedzial to byl osttani raz ale jego brat ma na niego zły wpływ a oni maja to w dupie i twierdzą ze rozbijam małżenstwo. Kiedy bylam w 7 m-ącu ciazy pojechalam z mężem autem do kina a on na senas sobie zajarał przeciez to niebiezpieczene wracac potem autem tym bardzije z ciężarną żoną ale oni nie widza problemu. Niechce nosic nazwiska tych podlych ludzi. NIENAWIDZE GO

Gość ojojojojoj
a jak dlugo jestescie malzenstwem?

Gość kredddka
swego czasu podniecało mnie to że bierze różne świństwa i nawet się w nim zakochałam jednak teraz wygląda jak zużyty balon i już go nie chcę

Gość kredddka
to podszyw ten wyzej chyba sie ktos nudzi. jestesmy 2 lata malzenstwem. niewiedzialam o tym ze mąż zażywa cośnigdy nie robil tego przy mnie

Gość kredddka
a zakochałam się kiedy nie wiedzialam jeszcze o tym ze dileruje kiedy sie dowiedzialam postawilam mu warunek albo ja albo dilerka i rzucil. jestem dziewczyną z dobrego domu stiudije ciężki kierdunek dziennie wychowuje dziecko i wymagam od mojego męża odpowiedzialnosci a oni mi to utrudniają. niechce nosic nazwiska ludzi ktorych nienawidze przez gardlo mi nie przechodzi kiedy musze sie przedstawic nie podaje drugiego nazwiska

Gość ojojojojoj
to chyba sie juz nie da tego zalatwic w USC. Nie pamietam ile to czasu moze uplynac od zawarcia mlzenstwa. Moja corka wracala do panienskiego tak chyba cos bylo okolo roku. Z tym, ze jej maz musial podpisac zgode. No taki to jest durny przepis. Zapytaj tak jak wczesniej mowilam w USC.Oni wytlumacza. Tu chyba jednak zostaje sad . Jeses pewna, ze sprawa uzaleznienia jest przeszloscia?

Gość kredddka
Dałam nam rok, jesli on nie stanie sie odpowiedzialnym ojcem i mężem sama będe wychowywac dziecko jestem jeszcze mloda mam 23 lata mysle jeszcze mam szanse ulozyc sobie zycie. teraz wiem czego chcę i kierowalabym się zdrowym rozsądkiem przy wyborze partnera a nie porywem uczuć

Gość ojojojojoj
Kredko, to moze poczekaj bo twoj partner ma problemy jednak z odpowiedzialnoscia. Moze bedziesz musiala sie rozwiesc i wtedy to zalatwisz przy sprawie rozwodowej od razu. Aczkolwiek Ci tego nie zycze. Pozdrawiam.

a ktos sie orientuje jak to jest w sytuacji jaka podalam wyzej??? zaluje troche,ze zostawilam sobie swoje nazwisko i teraz wszedzie sie musze podpisywac takim dlugim,myslalam o zmianie na tylko meza...

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa790
bo jak pojawia się dziecko to inaczej sie mysli,sama o tym cos wiem