Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lileczkaaaa pomocy

Endometrium za grube

Polecane posty

Gość lileczkaaaa pomocy

Co mam zrobić żeby zmiejszyc endometrium? Mam za duże...

No ja też miałam za grube:/ 15 mm przed okresem.. Musiałam iść na hiesteroskopię,gdzie lekarz zrobił mi zabieg. Najprawdopodobniej masz polipy-jak ja. Jeśli nie starasz się o dziecko i nie masz obfitych okresów(w co wątpię),to nie musisz aż tak rychło nic robić;) Pozdrawiam.

Gość lileczkaaaa pomocy
Dzieki za rade. Jutro ide do gina to się wypytam a potem jadę do kliniki.Moze gin się pomylił w obliczeniach... Krwawienie mam normalne i staram się o dzidzie. Ja właśnie jak byłam na monitoringu w 16dc. to miałam takie duże... ale gin mi powiedział ze wszystko jest ok. może się na tym nie zna,nie wiem. Płyn duglasa miałam,pęcherzyki ok. tylko to endo. nie daje mi spokoju,wiem ze musi być mniejsze.... A jak u Ciebie już dobrze?

Hej. Ja miałam grube endo,nierówne.Inny lekarz nie widział w tym nic złego,mimo tego,że wiele lat nie mogłam zajść w ciążę.Jak wiesz przerosniete endo utrudnia zagnieżdżenie się zarodka.Do tego od 2 lat miałam tak obfite okresy,że leciało ze mnie jak z kranu. No i trafiłam do dobrego ginka,który od razu stwierdził przerost endometrium i polipy.We wrześniu miałam zabieg i wycięto mi wszystko.Zabieg krótki,niebolesny,ze znieczuleniem. Takze nic strasznego. Co prawda w ciążę jeszcze nie zasżłam,ale wierzę,ze wszystko jest na dobrej drodze:) Ale okresy wrócily do normy,co mnie cieszy.

Gość lileczkaaaa pomocy
Hej. Wiec tak,jest wszystko ok. tylko gin mi tak na pisał ze ja odebrałam to jak 18,6mm. a mam 10,6mm endo. wiec jest ok. ale miałam stracha.Ci lekarze,piszą jak kura pazura;) A u Ciebie już wszystko w porządku?

Gość gość
Jakie powinno byc endometrium do invitro???