Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość --Julita--

Długie włosy u chłopca

Polecane posty

Gość --Julita--

Nie wiem czy był tu już taki temat, ale co myślicie o zapuszczeniu włosów synkowi? Podobają mi się dłuższe włosy (do ramion lub trochę za ramiona) u chłopców, ale nie jestem pewna jaka jest opinia społeczeństwa na ten temat. Co o tym sądzicie? :)

Gość co ile
mi sie nie podoba;-/ jak dziewczynka.

Gość a ja uwielbiam dluzsze wlosy u
mezczyzn i u chlopcow...zapuszczaj malemu wloski!

Gość co ile
moim zdaniem to wyglada conajmniej dziwnie długie włoski pasuja do dziewczynki a nie do chłopców..

za ramiona to lekka przesada, ale podobają mi się chłopcy z grzywką i takimi trochę dłuższymi włoskami, tak za uszy. gdybym miała syna, napewno bym mu zapuszczała:) mi się natomiast nie podoba, jak małych chłopców goli się maszynką na krociutko. po takiej fryzurze można za granicą rozpoznać polskie dziecko:O

Mnie się to nie podoba. Podoba mi się albo krótko albo tak "na pazia" i mam zamiar zastosować "pazia" u mojego synka. Na razie zapuszczamy trochę włosy :)

Gość Mata-ze-szkockiej-krainy
Mój trzyletni synek ma dłuższe włosy. tzn. ma grzywkę, włosy za uszy a z tyłu takie prawie do końca szyi. jak robią się dłuższe, to mu podcinamy. chcemy jednak, by jako pięciolatek miał takie prawie do ramion, z grzywka. mi też nie podobają się chłopcy obcięci na jeżyka. nawet u dorosłych mężczyzn nie lubię braku włosów lub włosów na 1-2 cm. no, ale mój mąż ma włosy niemal do pasa, więc jak widac, w takim uczesaniu gustuję ;)

Gość Sonomedica
Ja swojemu też będę zapuszczać:)

mi się takie nie podobają ale to po prostu rzecz gustu..nie podobaja mi sie rowniez takie calkowicie krotkie prawie na lyso

Gość Szlachcianka masz racje!!! Ale
nie tylko polskie dziecko rozpoznasz po włosach przelecianych maszynką na 1 cm, a przede wszystkim polskiego mężczyznę!!! :o

Gość maja papaja
Racja. Wśród imigrantów zagranicą wyłącznie dzieci polskie, arabskie i z krajów rosyjskojęzycznych mają włosy strzyżone maszynką. I jeszcze niektóre z azjatyckich rodzin, ale nieliczne.

Gość maja papaja
Reszta ma zazwyczaj długie (najczęściej do lub za kark), cieniowane nożyczkami.

a mi straszebnie podobaja sie chlopczyki w dluzszych wloskach,a jak juz sie lokuja to wpadam w zachwyt nad takimi herubinkami,ja mam coreczki,starsza 3 letnia ma wloski prawie do pasa proste jak druty,za to mlodsza jest ciemna blondyneczka i slicznie jej sie lokuja,ma wlosy do ramionek,czesto im podcinam,ale i tak rosna jak zwariowane;)

Gość tak, taki chlopczyk
wyglada niechlujnie :/ a ta zagranica to co?? bo nie kapuje, skoro azjaci sa na krotko, skoro ruscy, na krotko, skoro arabowie na krotko to niemal wszysycy :) tylko pedalscy europejczycy na dlugo jak baby :/

Gość tak, taki chlopczyk
straszny kocur zrob se dziewczynke i no problem :) paskuda z takimi wlosami facet :/

moj przez 2 latka nie mial scinanych, blondasek i jasny blond loczki, to nigdy tak z domu nie wyszlismy, zeby sie nad nim kilka osob nie zatrzymalo, wygladal jak dziewczynka. potem na latko scialam po glowce, ale nie krotko i wygladal o wiele lepiej, loki jakies niesforne byly, a jak mial po glowce, to super elegancko, potem znowu loczki odrosly i w zeszlym tyg znowu scielam i uwazam, ze najlepiej jednak wyglada w krotszych - po męsku. a ten synek Hudson to juz mocna przesada.

Oj ludzie, co kto lubi. Opinią społeczeństwa autorka nie powinna się przejmować. A co do kilku wypowiedzi o króciutko ogolonych dorosłych Polakach za granica, to w każdym razie w UK jest tak , jak piszecie. nie wszyscy!! ale większość widywanych na ulicy... raz się zdarzyło, jak mój mąż (Polak) jechał autobusem, sam, z nikim nie rozmawiał - niedaleko stoi dwóch Polaków krótko ostrzyżonych, w dresach, spora ilość mięśni - i głośno komentowali połowę pasażerów, a to że asfalt jedzie, a to że ta kobieta to jest gruba jak świnia itd... i na mojego długowłosego męża poleciał tekst"No, patrz ku**a, jaki je**ny szkocki pedał jedzie!".

Gość Moje blizniaki tez
Maja wlosy do pol szyi i w zyciu bym im nie obciela

Szlachcianka - ten drugi link dobrze oddaje fryzurkę mojego synka, tylko mój ma włosy jaśniejsze i lekko (bardzo lekko) się kręcą koło uszu

Gość maja papaja
Mój maluch ma fryz prawie identyczny do pierwszego linku Szlachcianki :D Tylko dłuższe cięcie, miej loczków i białe włoski jak rama okna PVC :P Mata-ze-szkockiej-krainy --> Doskonale wiem o czym piszesz. :o Naoglądałam się już w życiu dość takich obrazków jak ten, który tu przytaczasz. :o Powiem ci, że jeszcze lepsi są ci, którzy do tego jeszcze spluwają precyzyjnie co 3 mety na chodnik, który przemierzają (specyficznym przegubowym krokiem) :P - ku ogólnemu zniesmaczeniu zdezorientowanych miejscowych - i walą k***ami na wszystko i wszystkich w zasięgu pola widzenia. ...No ale to taki off-topic raczej... zebrało mi się na osobistą refleksję.

Gość slawietta
mi sie podobaja dluzsze u chlopcow ale jak sie kreca proste nie bardzo , sama mam chlopczyka 4 latka i ma krotkie bo w takich mu ladnie

Gość maja papaja
* jeszcze i jeszcze - sorry za powtórzenia, jakaś dziś jestem średnio przytomna :) chyba pora na kolejną kawę...

Gość buhahaaaaaaaaaaa
Nie róbcie z chłopców dziewczynek, wyglądaja paskudnie, jeszcze jak potargani w trakcie zabawy, to w ogóle feeeee. Dziewczynkom zrobisz kucyki, warkoczyki, a chłopcu co, będziesz też zaplatać żeby to jako tako wygladało po całym dniu zabawy? Kilka razy zdarzyło mi sie pomylić takiego 'zapuszczonego' chłopca z dziewczynką i o zgrozo, jakie mamusie byly oburzone, zę to chłopiec, oczywięcie leciały pełne wzburzenia teksty "to chłopiec, nie widać???" no własnie, ze nie widać :classic_cool: Uwielbiam krótko strzyzonych chłopców, własnie maszynką, ale nie cała glaca na 1 mm od razu, fajnie pocieniowane włosy u góry na 2-3 cm najdłuzej, a nad uszami i im blizej karku tym krócej. Sama strzygę tak męża i mojego dwulatka. Ma gęste włosy i wygląda super. No i nikt go nie myli z dziewczynką;-)