Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urzadzam mieszkanie i co?

kolor scian w pokoju meble bialo czerwone

Polecane posty

pomozcie, bo juz nie mam sily. jaki kolor scian moze pasowac do bialych mebli z czerwonymi szufladami: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40047675 cos takiego wlasnie poza tym jest tez biurko w postaci stolu w kolorze czerwonym, fotel do biurka tez czerwony. i fotel, taki normalny w kolorze grafitowym. jaki kolor scian moglby do tego pasowac? dodam, ze pokoj jest dosyc ciemny, bo ma tylko jedno okno wychodzace na wschod. myslalam o jakims kolorze pomaranczowym, ale nie wiem czy bedzie pasowal. wszystkie sciany pomalowac na ten sam kolor? myslalam o 3 +1.

Gość mloda kuchareczka
O nie, tylko nie pomaranczowy. Ja bym dała ściany białe plus ozdobiła je jakimś dużym czarnobiałym zdjeciem albo grafiką, ewentualnie duża ścienna nalepka albo szablon w kolorze czarnym, lub też na jednej ścianie biała tapeta w czarne wzorki.

Gość a ja proponuje wszelkie odcien
odcienie szarosci lub jasna lawende dla odwaznych

Beże,kawa z mlekiem-moja córka ma pokój w odcieniach czerwieni i beżu-i pokój jest śliczny.

dzieki za odpowiedzi. bialy odpoada, bo teraz mam biale sciany i ogolnie w ogole nie widac mebli. kawa z mlekiem to juz fajniejszy pomysl. lawenda czyli jaki? nie chce ogolnie bialych scian, bo jakos tak smutno.

a ten bez nie bedzie za ciemny? w pokoju jest malo swiatla naturalnego... i wszystkie sciany w jednym odcieniu czy jak?

Nie-jasny beż jest wspanialy.A na jednej ścianie-najlepiej na największej-i najbardziej pustej-zrób prostokąt z farby czerwonej-takiej jak te szuflady-i na nim powieś jakieś fajne widoczki-tak 2-3 pod sobą.U nas jest tak:cala sciana jest beżowa,od obydwu jej końców odmierzyłam rowne odległości-i w środku wyszedł mi prostokąt o szerokości 1,5m-a cała ściana ma 4,5 m.Prostokąt czerwony nie dochodzi do samego sufitu-tylko nad nim jest beż-tak na szerokość taśmy ,ktorą się używa przy malowaniu.Wysoko na prostokącie są widoczki-a nisko-naprzeciw niego stoi na podlodze duży wazon wiklinowy z jednym slonecznikiem.Jest fajnie.

ooo, ciekawa propozycja. dzieki wielke

Gość ja bym dała waniiowe
ściany, np. kolor sweet cream Beckers - mam na ścianie w salonie, jest piękny:-)

Gość fabrykant
Z propozycji do rozważenia może podsunę Ci jeszcze jeden pomysł. zobacz sobie ten salon: http://bit.ly/7YCI26 co moim zdaniem jest tam najbardziej interesujące to taka ceglana ściana - trochę stylu industrialnego, myślę, że fajnie korespondował będzie z czerwienią mebli. (O ile taki industral Ci się podoba, naturalnie...) :)

a jaki to kolor waniliowy? moze jakies propozycje farb? poza tym wszystko w pastelach, nie bedzie troche blado? meble sa biale. mysle o tej propozycji z kawalkiem czerwonej sciany. hmm mysle, ze byloby fajnie.

Skoro Twoje meble są w takim kolorze to za żadne skarby nie maluj pokoju na pomarańczowo lub inne kolory nie związane z kolorem mebli bo do białego pasuje wszystko ale z czerwonym prawie wszystko się gryzie. Kroś polecił białe ściany i na jednej wielkie biało czarne zdjęcie bardzo fajny pomysł :) ja bym proponowała wszystkie ścinany białe a jedna cała czerwona :) do tego ciemny dywan :) myślę ,że było by ładnie :)

Gość panic
wydaje mi się, że szary kolor będzie ładnie wyglądał z tymi meblami, ogólnie na pewno coś jasnego, że trochę ożywić pokój może być jeszcze jasny fiolet, może jakiś bledszy odcień fiołkowego?

Gość stressssssss.......
ja mam taki tylko czarny z bialymi i czerwonymi szafkami:) do tego bialy kominek, czarny skorzany wypoczynek i czarno-czerwony dywan ( i dodatki w tych kolorach) wszystkie sciany mam pomalowane na kolor magnolia i ladnie to wyglada :) na poczatku tez mia;lam biale, ale bylo za surowo, teraz jest przyjemnie :) szary odradzam bo nie bedzie takiego kontrastu i moze byc mroczno...

Gość jolcia 1984
Skoro biel odpada, to według mnie powinnaś pomyśleć o kontraście. Czerwona kanapa świetnie będzie wyglądała na tle jasnych ścian. Może coś z barw natury Śnieżki byś wybrała, bo ich paleta jest dosyć ciekawa. A jeśli uważasz, że będzie zbyt monotonnie to zawsze możesz pomalować jedną ze ścian w odcieniu czerwieni i będzie wyglądało fajnie.

Gość pracoholiczka nie do wytrzyman
dzieki za porady. bialych scian nie che. takie smutne i surowe mi sie wydaja. nie pomyslalam wczesniej, ze sie wszystko gryzie z czerwonym :-/ mam czerwony fotel, ale cos mi za duzo tego czerwonego, bo i biurko i fotel od biurka jest tez czerwony. pomysle o tym bezu czy waniliowym. i ciemny dywan obowiazkowo, tez o tym myslalam. 3 sciany bez albo wanilia, a 1 sciana, lub jej czesc na czerwono i na tej scianie jakis fajny obraz albo jakies ramki z forkami czarno-bialymi. cos mi sie klaruje :-) dzieki!

jszcze może byc pistacja... ;) albo ogólnie jakaś pastelowa, stonowana zieleń jednak pierwszy do głowy przyszedł mi właśnie beż, który ktoś już wcześniej proponował ;) ciekawym dodatkiem- pasującym zarówno do beżu jak i do tej 'rozbielonej' zieleni- będzie pomarańcz ;)

Gość cube
faktycznie ciężko dobrać kolor ścian do takich mebli..na pewno nie wybieraj białego, będzie za bardzo szpitalnie, ale na pewno musisz wybrać jakieś delikatne, neutralne kolory...może jakiś jaśniejszy odcień beżu, albo jedna ściana w jasnym brązie, a reszta kremowa? moim zdaniem, to może całkiem ciekawie wyglądać

Gość gość
No ja też się zastanawiam czy malowanie to będzie najlepsza opcja dla Ciebie. Fototapety jednak bym nie polecał.Szybko niszczeje.