Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak przyrzadzic

Jak przyrzadzic pierwsza marchewke dla malucha?

Polecane posty

Gość jak przyrzadzic

Czy surowa zetrzec na drobniutkiej tarce, czy raczej ugotowac i zmiksowac? Jak przyrzadzic jablko z marchewka? Jakie inne kombinacje warzyw mozna podawac na samym poczatku (po jablku i marchewce)? Z gory dziekuje za odpowiedz:)

Gość a ja uwielbiam taniec
a nie mozesz podac ze sloiczka?

najbezpieczniej będzie kupić gotowe słoiczki dla niemowląt. Kupując warzywa i owoce nawet na bazarku nie masz pewności gdzie rosły...Tym bardziej , że mówimy o malutkim dziecku.

o tej porze roku lepiej nie przyrządzac niemowleciu marchewki samodzielnie. Chyba że masz ze swojego ogródka.

najpierw podaje się gotowane, potem surowe. ugotuj marchewkę zmiksuj i już. potem możesz wprowadzić ziemniaka, dynię, pietruszkę. jabłko możesz zetrzeć na drobnej tarce i podać. możesz też podać gotowane.

jesli dopiero wprowadzasz te składniki to zawsze podawaj je osobno, bo w razie alergii nie bedziesz wiedziała, co dziekcu szkodzi

jesli dopiero wprowadzasz te składniki to zawsze podawaj je osobno, bo w razie alergii nie bedziesz wiedziała, co dziekcu szkodzi

Gość jak przyrzadzic
Dziekuje bardzo, zwlaszcza osobie mala agatka:) A co do sloiczkow to dyskusja na inny temat.

z marchewką trzeba uważać, to bardzo uczulające warzywo, jestem alergikiem od urodzenie i dla swojego dziecke 7,5 m-ca mam wytyczne od alergologa żeby tego warzywa jak najmniej, ale jak już chcesz to proponuję ze słoika

ja dałam włoszczyznę bez pora :) od razu nie bawiłam się w pojedyncze rzeczy ale 1 rzecz po mleku to było surowe starte jabłko