Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bershkaa

jak szybko zaczynaja chodzic CHLOPCY?

Polecane posty

Gość bershkaa

ponoć dziewczynki są szybsze w nauce chodzenia a wasi synowie jak szybko zaczęli samodzielne chodzenie? pytam bo się zaczynam martwic...

Gość bershkaa
a jakos zachecalas synkow do samodzielnego chodzenia? moj ma 13m-cy i sie boi sam a za reke to bardzo chetnie chodzi wiem,ze nie czas zeby sie martwic ale znajomych dzieci juz same chodza a ja odczuwam presje:O

Nie robiłam specjalnie nic, najpierw chodził (mówie o młodszym bo to zaledwie tydz temu) przy meblach i chciałąm go zachęcić zeby się puścił i pokazywałąm mu coś żeby przyszedł, ale ni chu chu nie chciał, yo odpściłam, jedynie co to go postawiłam za jeździkiem i szedł pchając go, aż nagle sam puścił się szafki i przeszedł kilka kroczków. No a potem to już chwila moment i coraz wiecej i wiecej. Stwierdziłam, że zdrowy jest, nogi ma to jak przyjdzie ten czas to sam pójdzie no i tak się stało, także spokojnie pójdzie i twój

mój synuś mial 11 miesiecy jak zaczął chodzic, choc tak juz stabilnie to miesiac pozniej... roczek przedreptal pieknie, uczyl sie przy jezdziku pchaczu...

mój synek równo miesiąc przed pierwszym rokiem zaczął chodzić i ładnie mu szło

Mój syn zaczął chodzić sam tydzień po roczku. Teraz ma 13 miesięcy i już biega. Długo się bał puścić, ale jak już się raz puścił to szybko się nauczył.

mój zacząl chodzić jak miał 9 miesiecy nawet dziś ogladalismy zdjecia jak taki mały babel idzie deptakiem w naszym miescie:) dawne to były czasy ale wspaniałe

Gość mama 2 syneczków
Starszy syn dokładnie w swoje 1 urodziny :) Młodszy miał 8 miesięcy jak sam chodził przy meblach i pewnego feralnego dnia zdrowo się grzmotnął i przestał chodzić przy meblach :( Zaczął sam chodzić bardzo późno, mając 14 miesięcy i tydzień

mój miał prawie 14 miesięcy skończone. jak miał 11 miesięcy zaczął chodzić za rączkę i tak chodził i chodził całe 3 miesiące aż w końcu poszedł sam :)

Mój synek jak miał 8 miesięcy to sam,nieźle zasuwał przy meblach,łóżku.Byłam w świecie przekonana że szybko pójdzie na nogi :) Pierwszy swój samodzielny krok,bez pomocy dorosłego postawił wieku 13 miesięcy.Wcześniej oczywiście chętnie chodził kiedy trzymałam jego pod paszki,jednak sam się bał.Dodam że moje dziecko nigdy nie było prowadzane "na smyczy" które ponoć sprawiają że dziecko czuje się pewnie czy w chodaku.