Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a kiedy

kiedy wasze pociechy zaczeły siedziec z popdparciem i same?

Polecane posty

Gość a kiedy

z podparciem jak miał 5-6 miesięcy. Sam,ale z moją asekuracją w okolicach 7 miesiąca. Teraz ma prawie 8 miesięcy i siedzi już sam.

Gość a kiedy
a czy 3 miesieczne dziewcko mozna juz dawac siadac z podparciem jesli rwie sie do siadu i trzyma sztywno głowke?

wg mnie jeśli samo się podnosi i chce siadać to można. Mój był dość leniwy, a ja na siłę nie chciałam przyspieszać jego rozwoju, więc cierpliwie czekałam aż sam zacznie wykazywać inicjatywę.

Gość a kiedy
no moja corka jesli ja trzymam na rekach tak w poziome to składa sie jak sprezynka;-)

Gość mama syneczka
4 i pół z moją asekuracją, 5 miesięcy i tydzień jak sam.

każde dziecko rozwija się indywidualnie,absolutnie nie można go zmuszac i na przemus sadzac,jeśli samo się podnosi to napewno krzywdy sobie nie zrobi

Gość a kiedy
ja absolutnie nie mam zamiaru córczki zmuszacale oststnio zauwazyłam ze tak sie rwie do siadu wiec zastanawiam sie czy juz bym ja mogła sadzac z podparciem.

Gość mama syneczka
mój Synek ma 7 i pół miesiąca i staje juz sam przy meblach i próbuje sie przesuwać, pisałam że szybko siadł, 2 tygodnie temu zaczął raczkować a teraz tylko ciągle staje a ja chodzę za nim i pilnuje żeby nie poleciał do tyłu. do siadania nie zmuszałam go i nie powinno się zmuszać, znam osoby co na siłę sadzają i obkładają poduszkami żeby się nie przewracało.

mama syneczka >> mój ma 6 i pół więc pewnie nie długo też mnie to czeka capkanie :)

Gość a kiedy
hmm juz sama nie wiem;-/

bylam dzis u pediatry i pytalam sie o to. moj za pare dni koncZy 4 miesiace.od tyg strasznie sie rwie do siedzenia wiec powiedziala ze jak sam sie rwie to go nie blokowac tylko nie sadzac na pol godziny samemu tylko powolutku. dziecko samo wie kiedy nadchodzi na niego czas moj do siadania sie rwie ale niechce sie przewracac ani na boki ani na druga strone.jak lerzy tak lerzy