Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHOMIKIKIIKIKI

CHOMICZKA ZJADA SWOJE MAŁE POMOCY!!!

Polecane posty

Gość ytyrt
a druga polowe zostawiła .

Gość bez nicka i podszywów
chomik musi mieć schronienie, mój miał z kokosa tam miał swój świat i swoje życie dożył sędziwego wieku jak na swoją rasę

Gość grzegorzQ
fsfs------ciekawe po co jej potrzebne to białko, skoro ma jedzenia pod dostatkiem, chyba że nie ma..........

Gość o masakrejszon
nie chciałabym tego widziec

Gość CHOMIKIKIIKIKI
małe są razem z nią ale ona biega w kołowrotku jak opętana, dlaczego urodziła na zewnątrz a nie w domku gdzie zazwyczaj przebywa?

Gość eeeeeeeeewwwwwwy
to dziala instynkt. gryzonie zjadaja mlode kiedy czuja, ze nie ma wystarczajacych warunkow na taka ilosc osobnikow. wyczula zle warunki i instynktownie zdaje sobie sprawe ze nie jest najlepszy moment na rozmnazanie sie, lepiej oszczedzac sily na ciezkie i stresujace zycie.

Gość gupeek
jestes przerazona - to zrozumiale, jednak pamietaj ze zwierzeta inaczej patrza na swoje potomstwo - one nie widzac szans na przetrwanie swych dzieci - poswiecaja je, by kolejne mialy wieksza szanse przezycia. wszystko w imie przetrwania gatunku. jeszcze jedno pytanie - czy tuz przed/po porodzie czyscilas akwarium? wymienialas trocinki, sianko i takie tam?

Gość bez nicka i podszywów
to najwyraźniej nie chciała mieć młodych, głowa do góry może następnym razem będzie lepiej :) wiesz, "przynajmniej" zje je w całości bez śladu a królica u mnie udusiła je :( taki widok maleńkich króliczątek wykrwawionych jest dopiero smutny

opracuj patent ze sloikiem, podziala, mowie Ci.Napakuj tak kulek z papieru toaletowego, ale takich malutkich, woin sloik gazeta,zeby w srodu miala ciemno.Wloz tam reszte malenstw i obserwuj co zrobi.Mysle, ze jest 70% szans, ze je przyjmie.Musi miesc spokoj i ciesze.

Gość CHOMIKIKIIKIKI
dzis rano jej czysciłam,czy to był mój błąd?

Gość ytyrt
chomiki wcale nie były odseparowane . miala chyba 7 chomikow z czego 3 zjadła. 4 pozostałe przeżyły i osiagnely doroslosc . Niestety trzeba bylo je oddac bo klatka byla za mala dla tylu chomikow

Gość gupeek
mogla odebrac to jako zaklocenie jej srodowiska. zawsze tuz po porodzie zostawialem klatke na kilka dni w spokoju, dokladalem tylko delikatnie jedzenia i dolewalem wody. od siedzenia przez tydzien czy dwa w tych samych trocinacho chomiczkowi nic sie nie stanie, a poczucie bezpieczenstwa ma przez to nieporownainie wieksze.

Gość CHOMIKIKIIKIKI
zaczne od początku mam dwa chomiki dżungalskie niby miały być dwie samiczki dzis rano im zmieniłam wszystko w akwarium a tu około 2 godziny temu cos popiskuje zajrzałam a widze jak jeden z nich cos je patrze a to mały chomiczek :(

Gość CHOMIKIKIIKIKI
:( :( teraz nie mam pojęcia czy te co zostały małe dotrwają do rana

niepotrzebnie jej tam grzebalas i zmienialas te trociny :-o To ja zestresowalo:-o

dawaj sloik, a nie gadaj wkolko jednego i teg samego,przynajmniej jest jakas szansa aby przezyly, moze sie nimi zaopiekuje.Zrob to i napisz co sie dzieje ;)

Gość o masakrejszon
ale do słoika ma dac małe i tez te dwa dorosłe? one sie pozagryzaja w jednym słoiku

Gość CHOMIKIKIIKIKI
nie zrobie tego bo na forum przeczytałam żeby ich pod żadnym względem nie dotykać bo to jeszcze gorzej, dożucilam jej sianka aby poczuła się bezpieczniej , miała większy spokój ale ona na nie nie zwraca uwagi tak jakby ich tam nie było....:( zobacze może zjadła je bo były słabe, nie wiem ....

Gość staragrucha
heheh i ciagle zagladasz, sianka dorzucasz...nic dziwnego ze sa zestresowane te chomiki

Gość grzegorzQ
to normalne że nie można podczas okresu porodu ingerować i nic zmieniać w gnieździe,bo "nie akceptuje tego" tak w jest w przypadku większości zwierząt..........

Gość CHOMIKIKIIKIKI
kurcze pierwszy raz jestem w takiej sytuacji , kto wiedział że to parka niby pani ze sklepu mówiła że to samiczki , jesli bym wiedziała ze to parka napewno by to się potoczyło inaczej i bym je częściej obserwowała czy któryś nie jest w ciąży a tak zaskoczenie że są małe a jeszcze większe że są zjadane , jak to jest że ktoś sprzedający zwierzęta nie wie co sprzedaje ????

Gość grzegorzQ
hehehe nie można niczego wrzucać co będzie miało "wasz" zapach.......

Gość CHOMIKIKIIKIKI
kurcze wy to też jesteście każecie mi w słoik przekładać z kulkami a jak dożuciłam sianka to źle .... super mi pomoc

Gość staragrucha
lepiej juz nic nie ruszaj niech natura zadziala

Gość CHOMIKIKIIKIKI
no tak sianko napewno ma mój zapach jak wsypałam z torebki a sianka nie miałam w ręcach

Gość CHOMIKIKIIKIKI
masz racje niech natura działa

Gość CHOMIKIKIIKIKI
Dziękuje wszystkim za wypowiedzi i milszego wieczoru niż ja mam zyczę :( :( ;(

Gość grzegorzQ
może na chwilę ją odizoluj od młodych.........do drugiej klatki czy coś a niech z nią siedzą tylko tyle czasu żeby ssać mleko i już..........

Gość demiknwkcn
daj jutro znac czy wszysto ok dobranoc