Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam kremu

czy istnieje jakiś krem, który sprosta wymaganiom mojej cery???

Polecane posty

Gość szukam kremu

Cześć dziewczyny, doradźcie mi w jednej kwestii-mam bardzo tłustą cerę. Jednak jak wiadomo nawet taką powinno się kremować, lecz każdy krem, nawet najbardziej lekki i dobrany do mojej cery, nawet po jednym użyciu tak zatyka mi mi pory, że robią mi się pryszcze i zaskórniki... Kiedy nie używam kremu nie mam nigdy pryszczy, jedynie z zaskornikami muszę walczyć co parę dni (nie chodzę już do kosmetyczki bo musiałabym chyba z dwa razy w tygodniu :P) Postanowiłam kiedyś zainwestować i kupiłam bardzo drogi kremik nawilżający vichy ale było tak samo jak przy np. nivea visage.... Czy znacie jakiś krem który byłby dla mnie odpowiedni? Muszę jakiś kupić, gdyż moja cera choc jest bardzo tłusta to jednocześnie sprawia czasami wrażenie suchej, szarej... zazdroszczę laskom które mają idealnie gładkie buziunie :P

Gość musisz używać żeli
lub kremów dla cery tłustej lub mieszanej mam ten sam problem co Ty mimo że mam cerę dojrzałą nie mogę używać kremów, po większości z nich albo wychodza mi pryszcze albo od razu mam paskudne zaskórniki kremów używam więc rzadko i raczej tylko na policzki i pod oczy, na codzień wystarczy że przetrę twarz tonikiem bezakloholowym, nie używam mydeł ani żeli do mycia twarzy, średnio dwa razy w tygodniu używam peelingu, wybieram takie w formei żelu (nietłuste) dobre są kosmetyki Nivea Young oraz Dax Perfecta Oczyszczanie, zwłaszcza płyn micelarny i peeling ogólnie dla takiej cery dobre są wszelkie kosmetyki z minerałami morskimi, oczyszczają, ujędrniają i zapobiegają wypryskom

Gość szukam kremu
ja żeli i toniku używam od 7 lat, bez przerwy... a kremy oczywiście dobieram do cery.

Gość szukam kremu
Nikt nic nie poleci?? :(

Gość nie bawie sie w detektywa
ja ci polece krem ktory nazywa sie HUMEKTAN (orion pharma). jest fantastyczny, delikatny, idealny do cery problemowej oraz wrazliwej. ten ma 80% wody. najlepszy, jaki do tej pory stosowalam, a uwierz, ze wiele przetestowalam. to jest najzwyklejszy nawilzajacy krem, ale on nawilza naprawde a nie tylko z nazwy. cenowo przystepny, opakowanie 100g kosztuje troszke ponad 20 zl, wiec jak na kosmetyk tej jakosci - to jest nic. dostepny tylko w aptekach. nie rozwiaze on jednak problemu tlustej cery. jesli robia ci sie wypryski, to proponuje ci krem przeciwtradzikowi Acnederm (tubka tez troche ponad 20 zl kosztuje, on takze pozwala ograniczyc wydzielanie sebum - w kazdym razie na mnie dziala). jesli natomiast nie masz z samymi wypryskami problemow, to humektanu mozesz stosowac jako baze, a na to klasc krem matujacy. wyprobuj tez serie dla cery tradzikowej Iwostin, tez w aptece i cenowo do przyjecia.