Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytankooooo

Do mam ktorych dzieciaczki chodza do przedszkola

Polecane posty

Gość pytankooooo

Hej Dziewczyny jestem mamą blizniaczek chce posłać je w tym roku do przedszkola jestem samotnym rodzicem i obecnie bez pracy ,wiem że trzeba wypełnić formularz w internecie i z tego co wiem samotni rodzice dostają najwięcej punktów ok ale czy jak ja jestem bezrobotna to czy w ogóle mam jakieś szanse na przyjęcie do przedszkola?? jak to jest ? Wiem też że można starać sie o zwolnienie z kosztów za pobyt w przedszkolu ale to trzeba wypełniac jakiś wniosek ? miec jakieś dokumenty jak tak to jakie? Czy ktoś ma podobną sytuacje prosze napiszcie jak coś wiecie

duzo zalezy od miasta, danego pzredszkola i wewnetrznych pzrepisow :/

u nas w przedszkolu pierwszeństwo mają dzieci rodziców samotnie wychowujących, zaraz potem brany jest doch. na 1 osobe. co do wniosku, to ja Twoje potrzeby kombinowałabym z zatrudnieniem, cokolwiek - choć na 1 miesiąc bądz umowa-zlecenie, nawet roznoszenie ulotek ale zeby do wniosku było :( ja tak nie dostałam żłobka bo tylko mąz pracował a ja nie, ale juz jak posłałam Synka do przedszkola to miałam umowe (aż na miesiąc) i juz mi dziecko przyjeli. wiem, głupota bo to błędne koło - chce dać dziecko do przedszkola zeby iść do pracy, ale zeby dziecko przyjeli musze miec ta prace, a jak mam ja miec jak nie mam z kim dziecka zostawić? ale to niestety ani pracodawcy ani przedszkola jakoś nie interesowało :(

Gość punkty sa za wszystko
za meldunek za ilośc dzieci w rodzinie za to że ktos wychowuje samotnie no i oczywiście musi miec prace bo jak nie pracuje to teoretycznie to po co przedszkole ale nabory juz sie zaczeły tzn do końca marca inne przedszkla do połowy kwietnia wiec trzeba sie spieszyc ze złożeniem wniosku jedziesz osobiscie po wniosek do wybranego przedszkola lub przedszkoli bo mozna złozyc wniosek w trzech pozatym czesto nachodzisz kierownika /dyrektora przedszkla z zapytaniem co w mojej sprawie tzn jakie szanse na miejsce i ile jeszcze trzeba czekac UPIERDLIWI zawsze wychodza:)

Gość pytankooooo
No właśnie taki jest problem że nie mogę w tej chwili podjąć pracy bo nie mam z kim małych zostawić ,sąsiadce nie podrzucę dzieci przecież , więc dlatego chce je oddać do przedszkola żeby móc pracować a widzę że tu jakieś problemy straszne nastają w ogóle nie wiem co mam zrobić ,wiem też że w niektórych przedszkolach jest tak że umawiasz sie z dyrektorką i piszesz oswiadczenie ze w ciagu miesiaca znajdziesz prace ale ja nie wiem jak to jest do kąca i jestem teraz w kropce :( a zapisy juz 23 marca

Gość pytankooooo
u nas zapisy sa od 23 marca do 9 kwietnia formularz wypełniasz w internecie potem drukujesz i zanocisz. To znaczy ze jak napisze samotna bez pracy to po prostu nie mam na co liczyc tzn na przyjecie dzieci do przedszkola??

Gość jest jeszcze jedno wyjście
przedszkola państwowe tam rzeczywiście raczej bez pracy zero szans na miejsce ale w przedszolach prowadzonych przez siostry zakonne we Wrocławiu jest takich kilka np ul .Stanisławowska SalezjankiWrocław czy ul.Januszowicka ElżbietankiWrocław tam może spróbuj:) Ale to w kazdym mieście sa takie placówki

Gość samotne matki maja 100%
szans na przedszkole ale One musza miec prace bo po co im pomoc przedszkola skoro One siedza w domu nie maja pracy

moja kolezanka rowniez wychowuje samoetnie corke i byla wczoraj zapisac ja do przedszkola to panie pytaly sie czy ma staly dochod i ile, nic nie mowily o zwolneniu kosztow ona dostaje na mala alimenty 800 zl , wpisano jej corke na liste jezeli nie masz pracy i jestes sama to napewno dostajesz alimenty na corki? ja nie wiem nic o zwolneniu z kosztow :( pierwsze slysze , no ale moze jest taka mozliwosc tylko ja o niej nic nie slyszalam

Gość pytankooooo
no właśnie po to żeby pracowac ,chce je oddac do przedszkola

Gość pytankooooo
Evi_ tak jest taka mozliwosc zeby calkowicie zwolnili ci z opłat jest taka uchwała Prawo do całkowitego zwolnienia z opłaty mają rodziny, w których dochód brutto na jednego członka rodziny nie przekracza 60% minimalnego wynagrodzenia, tj. nie przekracza kwoty 765,60 zł.

Gość niewiedzaca.ona
hmm z tego wynika ze polowa dzieci powinna do przedszkola uczeszczac za darmo u nas jest bardzo duzo mam ktore sa na platnym wychowawczym, czyli dochod nie przekracza chyba 500 zl na osobe a placa za przedszkole

Gość jak zapisywałam moją córkę
do przedszkola to nikt sie mnie o mój czy męża dochód nie pytał

Gość pytankoooo
to przeczytaj w internecie ze jest taka uchwała i rodziny ktorych nie stac na wnoszenie oplat moga ubiegac sie zgodnie z zarzadzeniem nr lvi/1680/2009 rady miasta stolecznego warszawy z dnia 28 maja 2009,o zwolnienie lub obnizenie kosztow .Rodzice dzieci przebywajace w przedszkolu piec godzin(czas realizacji podstawy programowej od godz 8:00 do 13:00) nie placa oplaty stalej. Moze gdyby wiedziały o tej uchwale to by sie staraly o zmniejszenie kosztow widocznie nie wiedzą