Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady G.

We wrześniu wesele, a dziś okazalo sie, ze jestem w ciązy !!!

Polecane posty

Gość Lady G.

2 miesiąc :( Nie wiem, jak to się stało, bo uważaliśmy... Nie mogę w to uwierzyć. Dzisiaj potwierdzily się moje obawy, jestem w ciązy :( Ślub i wesele mamy zaplanowane na wrzesień tego roku, wsyztsko juz mamy zalatwione, no ale co teraz .... przecież bede wtedy w 8 miesiacu, z takim brzucholem do ołtarza :( nie wiem, co zrobic... Planowalismy ten ślub od dawna, normalnie nie wierze że tak sie stalo :( Proszę, podpowiedzcie cos

Bierz ślub tak jak planowaliście:)i idz do ołtarza z brzucholem jak to napisałaś i z podniesioną głową:) Trzymam kcikuki!no i gratuluje:D Tylko sukienke bedziesz musiała zmienić jeśli juz masz, a jak nie to wybrac odpowiednia;)

nie wiesz jak to się stało :D ja też w ciąży brałam ślub i byl to najpiękniejszy dzień w życiu

Gość jussaa
a ja bym zaczekała ze ślubem do narodzin dziecka.Przecież sama też chciałam sie dobrze bawić na swoim ślubie a nie siedzieć przy stole z wielkim brzuszkiem:)

Gość sammer
ale ci się trafiło....możelepiej odłuż na później weż tylko cywilny zeby nie było problemów z nazwiskiem dla dziecka.

Gość mmmmii
..zrób wesele wcześniej np. w kwietniu, albo maju..jest napewno kilka wolnych terminów..może ci się zgra to wszystko co zaplanowałaś-oprócz daty:) ..no i Gratulacje:)

Gość sammer
nie wiesz jak się bedziesz czuła a i może wyjśc tak że dzidziuś pchać się na świat np.w dinu wesela z twoich nerwów i stresu.

Gość Lady G.
No Myszka wiem, jak to się stało , ale raczej uważaliśmy i po prostu typowa wpadka :( nawet jak okres mi się spóźniał to myślałam, że to stres, nie przyszlo mi do glowy że ciąża... :( A Ty w ktorym miesiacu bylas ? Właśnie mialam zlecać szycie sukienki... w ogole wybralam sobie taki model : http://www.bellissima.pl/_files/_kolekcje/maggie_sottero/paigely_1.jpg i nici... Nie wiem, co robić w tej sytuacji, bo z jednej strony ślub już od dawna planowalismy, wszystko mamy już zaklepane, a teraz to wszystko poprzekladac :// a z drugiej jednak strony w zaawansowanej ciązy to nawet potańczyć się nie da i w ogole, no sama nie wiem...

Gość ja Ci dobrze radzę
postaraj sie zrobic wesele wczesniej lub po urodzeniu dziecka. Wyobraz sobie ze we wrzesniu bedziesz w 8 m . i np nogi Ci spuchną albo jak pisała kolezanka wcześniej ze stresu dziecko bedzie sie ,, pchało,,. P.S Gratuluję!

Gość ja Ci dobrze radzę
piękna sukienka

Gość sammer
sliczna sukienke sobie wybralas

Gość Lady G.
dziękuję dziewczyny :) faktycznie, pomyślę o tym przesunięciu ślubu na wcześniejszy termin, ale czy się uda ?? kurcze...

Gość widze ze myslicie
albo zaczekaj ze slubem np po cioazy albo przyspiesz wsyztsko zanim brzuch urosnie , jak sie chce to mozna , moja znajoma dowiedziala sie ze w ciazy tez mieli slub slub zaplanowany na troche pozniej i wszystko zorganizowali zanim jej brzuszek urosl , przesuneli wszytsko i w miesiac juz byli po slubie :)

Gość Lady G.
ooo, no czyli można :) Jutro z rana w takim razie biorę się za dowiadywanie się wszytskiego... mam nadzieje, że nam sie uda, bo wolalabym jednak wcześniej, niż po narodzinach dziecka

Gość widze ze myslicie
powodzenia i garuluje :) , pewnie ze sie da tylko trzeba sie za to wziasc , no i sukienke chyba 1 - wsza zalatwiaj bo to dlugo trwa :) ,

według mnie lepiej będzie "teraz" wziąć cywilny a w grudniu tego roku kościelny no i wesele:))) na wesele proponuję zabrać ze soba opiekunkę do dziecka na całą noc, zarezerwowac pokój tam gdzie odbędzie się przyjęcie i po problemie. Wiele moich Znajomych tak zrobiło i wierz mi to najlepsze wyjście z sytuacji :)Będzie super zobaczysz:) gratuluję ciąży:)

Gość Lady G.
Nie wiem, czy wiesz, ale ŻADNA antykoncepcja nie chroni w 100 % przed ciążą :) no chyba że szklanka wody zamiast :) Ale nie zamierzam się tu spowiadać jak się zabezpieczam... tym bardziej, że wpadka w naszym przypadku to nie tragedia , bo dziecko i tak planowalismy, tylko, że dopiero po ślubie. Może tak mialo byc ;)

Gość Lady G.
Hmmm to jest też cąłkiem dobry pomysl z tym cywilnym :) Na pewno o tym z narzeczonym porozmawiam, w sumie moze nawet lepsze to, niz przekladanie wszytskiego na wczesniejszy termin

Gość widze ze myslicie
nie wiem czy mi by sie chcialo rozdrabniac , ja to tam jestem zdania ze jak wesele to juz cywilny i koscielny na raz i z glowy a pozniej po ciazy bedziesz sie bawic w koscielny slub i z dzieckiem itd? i juz figura nie taka , nie wiem

Przynajmniej się wyszalejesz na weselu. Bobaska będziesz mieć "pod ręką" więc gdyby cokolwiek się działo to w każdej chwili możesz zajrzeć :) z opowieści koleżanek wiem że jest to ogromny komfort psychiczny dla rodziców a podczas całego wesela może z raz byli u Dziecka. Teraz na spokojnie cywilny weźcie. Z doświadczenia wiem (pracuje w branży ślubnej), że dużo łatwiej jest zmienić termin na późniejszy. W wszystko załatwicie sobie na spokojnie.

Gość planowanie ślubu
na czas ciąży to jednak ruletka. teraz może być ok a w maju lekarz powie żeby ograniczyć aktywność a nie daj Bóg leżeć i będzie lipa. zresztą nawet jeśli wszystko będzie ok to kilka godzin takiej zabawy też nie tym czego kobieta w ciąży potrzebuje.poczekaj z kościelnym i weselem aż urodzisz, cywilny z małym obiadem możesz zrobić teraz a zabawę zostaw na później.

Gość Lady G.
Macie rację, chyba tak będzie najlepiej, żeby teraz wziąć tylko cywilny.

Gość moja kuzynka brala slub
w 7 miesiacu, brzuszek juz miala widoczny, ale wcisnela sie w kiecke taka typowa slubna miala... Po slubie weselicho tak normalnie zaplanowane jak mialo byc. Hulala az milo z tym brzuchem , a pare dni po weselu trafila na porodowke, dziecka sie nie dalo uratowac niestety, wiec najwazniejsze to zebys uwazala na siebie i dzidzie.

Dodatkowo zyskujesz około trzech miesięcy na dopracowanie szczegółów uroczystości oraz masz czas, by dojść do siebie po porodzie. Będzie super:)

Gość dziewczyna bruneta
Kuzynka mojego narzeczonego też wpadła ze swoim chłopakiem i mimo, że nie planowali jeszcze ślubu wcześniej to załatwili wszystko w ciągu 1,5 miesiąca i wszystko było idealnie, a wesele super. Tylko, że ona wcześniej dowiedziała się o tym, że jest w ciąży i szybciutko wszystko zorganizowali. To Twoja decyzja, ale ja jednak wolałabym wziąć wcześniej ślub a potem urodzić dzidziusia, nawet gdybym miała zrezygnować z wesela (albo np zrobić małe przyjęcie)

Gość croolewna
ja bralam ślub cywilny będąc w 5-tym miesiącu a kościelny biorę niedługo, będzie razem ze chrzcinami :) nie ryzykowalabym wesela w 8-mym miesiacu, możesz się żle czuć i kiepsko wyglądać. Ja spuchłam jak balon i ledwo chodzilam. Szkoda zepsuć najpiękniejszy dzień w zyciu..

8m.c. do nie zbyt fartowny termin na wesele. Proponuję zrobić szybko cywilny lub kościelny z małym przyjęciem JUŻ ZARAZ, wrzesień odwołać, bo nie wiadomo, kiedy dzidzius się urodzi... Nie chcę krakać, ale może być wcześniak, ciąża zagrożona itp. No i nie stresuj sie za bardzo - teraz musisz mysleć za dwoje. Tańców nie musi być na przyjęciu. No i pamietaj, ze nie ty pierwsza i nie ostatnia idziesz w stanie błogosławionym do ołtarza. Świat juz to widział, teraz jest to la ciebie pewna niedogodność (bo trzeba zmienic plany), ale jak sama napisałaś - moze tak miało byc? Głowa do góry:-)