Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co się dzieje?

Dziewczyny pomocy co się dzieje z moim dzieckiem

Polecane posty

Gość co się dzieje?

karmie go i strasznie szarpie pierś.zamiast skupić się na jedzeniu trochę pociągnie,a za chwilkę patrzy na mnie i odpada od piersi. dostawiam go ponownie znowu possie i znowu odpada. ssanie trwa jakieś 5 minut i koniec. dodam,że pokarm mam. jak go odłożę do łóżeczka to strasznie się denerwuje.daję mu smoczka a on bardzo nerwowo go łapie jakby szukał nie zaciskając ust. co jest nie tak?proszę o pomoc bo nie mogę go wciąż karmić,a jak chcę mu dać modyfikowane to nie chce go pić:(

Gość no pięknieee
ile ma miesiecy?

Gość co się dzieje?
7 tyg.

Gość bvbvbvbvbvbv
Żeby wszyscy mieli TAAAAKIE problemy

A może dobrze piersi nie umie chwycić i się denerwuje, jeśli masz za płaskie sutki to są takie osłonki kapturki wtedy dziecko umie dobrze chwycić.

Gość serenika
może ma zatkany nosek?Katarek?

Gość co się dzieje?
cały czas jak dotąd pił z piersi i było ok. sutki mam jak smoczki,więc też ok. od 3 dni tak reaguje i nie wiem na co? diety nie zmieniłam prócz tego,że od dwóćh dni jem zupę pomidorową, czy to od tego?

Gość a nie dokarmiasz go butlą
czasem, bo przez smoczek latwiej i dziecko sie rozleniwia. A moze ma cos w buzi, co go drazni, np afty?

Gość co się dzieje?
nie ma mowy nawet o butli bo jak tylko włożę mu smoczek to się krzywi i ma odruch wymiotny :(

Gość bułka_z_dzemem
Mój 8 tyg synek od paru dni robi coś podobnego (jednak nie wiem czy ci to w czyms pomoze). Je z 5 minut a po chwili wypluwa piers i patrzy na mnie, za moment znowu zaczyna szukac, daje mu, je kilka sekund i znow sie odrywa i gapi i taka zabawa moglaby trwac w nieskonczonosc. W koncu go odtswiam od piersi, odbijam i bawie sie z nim. Z ta jedna roznica ze on jest wtedy zadowlonony i wyglada na najedzonego. Polozna stwierdzila ze mam bardzo drozne kanaliki i po 5 minutach on juz sie najada a pozniej po prostu bawi z ta piersią i troche sie denerwuje bo z jednej strony brzuszek pełny a z drugiej by sobie possał. Myslalam ze to niemozliwe ale ostatnio po nocy mialam bardzo pełną pierś. Jak sie do niej dossał to po 5 minutach była pusta. Z tym ze to mnie zastanawia ze nigdy wczesniej tak nie robił a od niedawna to jest przy kazdym karmieniu w dzien. W nocy z kolei je spokojnie i mogly wisiec na cycku godzinami. W dzien sie podnieca i prezy i bawi i wypluwa i gapi i znowu szuka i wypuwa i denerwuje sie i rzuca....cholera wie o co chodzi

spróbuj z tymi smoczkami do butelek co maja kszrałt sutków matki - moja siostrzenica za pierwszym razem wypiła pieknie z butli (tzn przy pierwszej próbie). One s ą z Aventa. Twoje dziecko powinno ssac teraz nie dłużej niz 10-20 minut, powinnas je ponosic do odbicia i kłaść albo sie z nim pobawić - nam tak kazała robic lekarka i połozna.

Gość saleminka8
maramaj ale on ma 7 tygodni powinien już bardzo dobrze chwytać i ssać... co nie :) mój to opanował do perfekcji po kilku dniach ;) jak denerwuje się przy piersi-to może kolka-u mnie tak było. nie wiem jak tu jest... denerwuje się gdy go odkładasz,bo nie najadł się a ty go już odkładasz by leżał "sobie sam" głodny...może. smoczkiem go nie uspokoisz,ssanie smoczka nie napełni brzuszka,więc dlatego się denerwuje,już sam fakt że szuka jest oznaką że jest głodny ;) spróbuj ze smoczkiem lovi jak chcesz podać butelkę-jest niczym sutek-avent jest twardy autorko to może do lekarza idź,jeszcze nie słyszałam by dziecko wymiotowało po włozeniu mu smoczka (z butelki) !

Gość saleminka8
Magda Ewa Maria ale odrazu avent jak 7 tygodni był na mieciutkim sutku :P mój nerwicy dostawał przy avencie jak zmieniałam z lovi na avent,bo przecież musiałam go podczas karmienia wymęczyć,a avent jest najlepszy w tym hehe

Gość co się dzieje?
no właśnie mój w nocy też pięknie je tylko w dzień coś jest nie tak:( bawię się z nim i staram się jakoś odwrucić jego uwagę od tego,aby nie płakał. Teraz go położyłam. Śpi niespokojnie, mruczy i mlaska wysuwając języczek,jakby chciał possać :(

Gość co się dzieje?
salemika to nie tak, on nie wymiotuje tylko ma odruch wymiotny tak jakby mu ktoś palce do gardła wsadził. nie odkładam go do spania tylko kładę się obok niego i z nim gadam.jak zaczyna płakać daję mu smoka. wcześniej bez problemu go ciągnął i zasypiał.

Gość boze chron nas przed
u nas na takie akcje pomagalo karmienie w zupelnej ciemnosci