Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak Wasze

Jak Wasze 1,5 roczne dzieci maja zorganizowany dzien??

Polecane posty

Gość Jak Wasze

wstaje o 7 i ogląda bajki 7.30 śniadanie dziamle do 8 albo i dłużnej. Potem zabawa, czytanie książeczek, klocki itd przekąska kolo południa wyjście na podwórko (teraz odpada bo chory) 13 spanie 14.30 obiad- dziamlanie do 15.30 wrrr potem znów zabawa 18 TV 19-19.30 kolacja, kąpanie, mleko i do wyrka. Bajka całus i śpi. Czasem kolo 2 się nam wgramoli do łóżka. Oczywiście to wszystko się zmienia bo czasem jedziemy gdzieś na pół dnia i cały rytm zostaje zaburzony. Czasem ich kąpie wcześniej i się bawią w pidżamach. Zależy.

mój co prawda ma 15 miesięcy ale wygląda to tak: 6 - pobudka, przebranie, zabawa 7.40/8 - śniadanie zabawa do ok 8.30 8.30 - 9.30 - spacer 10.00 - deserek (zwykle jakiś serek owocowy) 10.30 - 12 - spacer 12.20 - 15 sen 15.30 - obiad zabawa do 17 17 - 18 - spacer, jak jest piękna pogoda to z tej zabawy rezygnuję i od razu po obiedzie i posprzątaniu po nim idziemy na dwór 19 - kolacja zabawa 19.40 - kąpiel 20/20.20 - sen nocny oczywiście czasem jest modyfikacja, np jak jest bardzo brzydka pogoda to spacery są krótsze, ale zwykle są 3 w ciągu dnia, tego staram się pilnować, no chyba ze wyjątkowo pada czy wieje to z któregoś rezygnuję, ale nigdy z tego przed snem! ten musi być. czasem jak jest ślicznie na dworze, jak dziś np to spacery są dłuższe (rano jak o 8.30 wyszliśmy tak dopiero na sen o 12 wróciliśmy, deserek nad zalewem sobie zjadł, no i po obiedzie od razu wyszliśmy i na 18.30 wróciliśmy, więc praktycznie w domu tylko spał). czasem też śpi krócej w dzień, ale to taki ogólny plan dnia jest :)

tak :) mały uwielbia spacerki a jak ma mi w domu marudzić to wolę go na plac zabaw, czy na górki nad zalew wysłać :P zmęczona jak jasna choroba jestem po takim dniu, ale i on lepiej śpi i nie marudzi i nie muszę go całe dnie nosić (bo w domu jest okropny zwłaszcza teraz jak zęby idą)

Gość mamamarysienki
rzeczywiscie sporo czasu spedzasz na dworze, ale jak nie pracujesz to mozecie na to sobie pozwolic, z korzyscia dla ciebie i dziecka u mnie wyglada to tak 6.30 pobudka 7- sniadanie zabawy ,czytanie ksiazeczek 9.30 drugie sniadanie 10-11.30 sen pobudka 12-12.30 obiadek 13-14, 14.30 spacerek 15 podwieczorek 16-17 sen - lubi spac po poludniu 18 przygotowanie do kapieli . kapiel 18.30 19 kolacja 19.30 spanko

Moja Mała też ma 15 miesięcy ok 6-7 się budzi ale biorę ją do naszego łóżka i 30-40 minut drzemie albo się kokosimy, całujemy i przytulamy. ok 8 się ubieramy 8.30 śniadanko (zazwyczaj kaszka) zabawa, asystowanie mamie przy sprzątaniu ok 11 drugie śniadanko (jajko, kanapka lub coś innego) 11.30 - 12.30 spanko ok 13 banan, jabłko lub deserek owocowy 13.30 -15 spacer 15.30 obiadek 16.30 17.00 drzemka 17.30-18 serek deserek typu danonek lub budyń 19.30 kolacja kubek mleka modyfikowanego (zazwyczaj wypija 1/2 lub 3/4) 20 kąpiel i spanko TV nie ogląda (nawet ją nie interesuje), wiadomo że czasem plan ulega zmianie, no i oczywiście w każdej wolnej chwili się bawi, ale to oczywiste :)