Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcozrobic

czy to okres? czy zażywać nadal tab anty?

Polecane posty

Gość niewiemcozrobic

mój problem przedstawia się tak: wczoraj wieczorem 'zaczął' mi się okres a przynajmniej tak myślałam, od tego cyklu miałam zacząć brać tab anty. dlatego też rano wzięłam pierwszą. Tyle że teraz w zasadzie 'okresu' już nie mam(niecały dzień trwał i był skąpy) i już sama nie wiem czy to był okres wyjątkowo krótki i powinnam dalej brać tabletki czy przerwać i poczekać na jakiś normalny??.. to był 22/23 dc. Kilka ost cykli brałam leki na ich wyregulowanie, w poprzednim się pomyliłam i zażyłam je tak że @ dostałam około 23 dc właśnie.. poza tym aktualnie stosuję antybiotyki na bakterie i nie wiem czy to może mieć na to wpływ ? (przerwałam wczoraj z racji @, ale teraz nie wiem czy zacząć od nowa czy czekać ? ). Teoretycznie parę dni przed tym dzisiejszym krwawieniem odczuwałam pobolewanie piersi jak przed @.. bardzo proszę o rady kobiety bardziej doświadczone ode mnie ;/...

Gość nocnamarkagggaaa
kobieto!!!!!!!!!!!!!!!!! Podczas stosowania tabletek anty jest jasno napisane że nie można brac zadnych antybiotyków!!!

Gość niewiemcozrobic
to jest globulka dopochwowa :-) lekarz mi przepisal wiec chyba mozna :).. zreszta przerwalam uzywanie globulek gdy zobaczylam ze dostalam 'okres' i dopiero zazylam tabletke... mam to uznac za okres i nie przerywac zażywania tabletek?? czy czekac??

Gość nocnamarkagggaaa
jak już zaczełas to raczej nie powinnas przerywac. A uprawiasz sex z facetem czy tylko bierzesz by ustabilizowac cykl?

Gość niewiemcozrobic
hmm w sumie wzielam tylko 1.. a boje sie ze np dostane za pare dni niby nrmalny okres i juz wogole nie bede wiedziala co robic... :(.. zażywam zeby pomoglo na efekt zaburzen hormonalnych.. w tym te cykle tez..

Gość nocnamarkagggaaa
Skoro tak i nie musiz sie przed ciążą zabezpieczać to raczej kontyunowałabym branie tabletek a w poniedziałek koniecznie poszła do ginekologa.

Gość niewiemcozrobic
hmm.. do mojego ginekologa terminy sa najwczesniej za 3 tygodnie.. chyba masz racje z tym zeby brac dalej. jesli podczas brania wystapi 'normalny' okres powinnam wtedy przerwac stosowanie czy brac dalej ?? - wiem, glupie pytanie z ktorym powinnam udac sie do gin. walsnie.. W ogole biore pare roznych 'prochow' i ten fakt kolejnego 'problemu' mnie stresuje.. boje sie ze ejszcze to mi opozni/zatrzyma prawidlowy okres.. ehh.. chyba ze ten jest prawidlowy a taki krotki poniewaz w ostatnim cyklu namieszalam z braniem innego leku na uregulowanie..

Gość niewiemcozrobic
dziękuję w ogóle za zainteresowanie :)

Gość niewiemcozrobic
up

Gość naatalkaa
No więc po kolei. Nie przerywaj teraz przyjmowania pigułek. Mogło zdarzyć się tak, że krwawienie było bardziej skąpe niż zwykle właśnie dlatego, że wzięłaś pigułkę. Jeśli zdarzy się, że w trakcie przyjmowania kolejnych pigułek pojawi się niespodziewanie krwawienie bądź plamienie, to również nie przerywaj ich przyjmowania, bo takie sytuacje są dopuszczalne w pierwszych miesiącach przyjmowania pigułek.