Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieski kapturek

są dzieci, które nie miewają kolek i łagodnie przechodzą ząbkowanie?

Polecane posty

Gość niebieski kapturek

j.w.?

Gość grzechy number 1
są, ja mam taką córke

Gość mloda9mama
Musze sie pochwalic- JA MAM TAKIE DZIECKO. Jak sie urodzila to spala po 5-6 godz, nawet pielegniarki jej nie mogly dobudzic zebym cyca dala. Teraz skonczyla 5 miesiecy, nigdy nie miala kolki, nigdy nie bolal ja brzuszek jak skonczyla miesiac spi od 22.00 do 7.00 rano. Zabki pojawily sie dwa tyg temu a zauwazylam przy karmieniu bo mi lyzeczka stuknela. Juz ma dwa zebole i zauwazylam ze trzeci na gorze juz bedzie lada moment. Kazdemu zycze takiego dziecka.

Gość są są są
moje dziecko nie miało kolek i jak miało 4 m-ce już wyszły mu dwie dolne jedynki, było troszkę marudzenia jedynie

Mloda mama to sie tak nie ciesz,bo jeszcze wszystko przed Toba.Jak zaczną Twojej małej wychodzic 4 na raz zęby to dopiero zobaczysz.Moj jak mial 12 miesiecy to mial wszystkie zeby.Pierwszy mu wyszedl jak mial pol roku.Zaraz potem drugi.Tego samego miesiaca cztery kolejne.Potem znowu 4 na raz:-o Mialam ja sie z nim,oj mialam:-o

Gość mój syn tak miał
zero kolek, spał całe noce gdy skończył 4 miesiące (od około 22.30 do 8 rano), ząbkowanie było całkiem znośne, najbardziej bolały go pierwsze 2 zęby i kły. trzonowe - super az byłam zaskoczona. teraz ma wszystkie zęby mleczne. ma 2 lata 7 miesięcy. dla odmiany, żeby nie wyszło że był taki aniołek, to np. dopiero co dał się przekonać do nocnika (2 lata 7 mies). a kupę nadal robi w spodnie :O

Gość mloda9mama
Ale zebyscie nie myslaly, ze mam za dobrze, to jeszcze wam powiem ze mam druga core. Ma 18 miesiecy, przespala w swoim zyciu moze ze 3 noce, do tej pory, mimo ze nie je juz w nocy to sie budzi i trzeba wstac i dac pic albo smoka. jak wychodza jej zeby nie spie wcale, jedynki wychodzily pojedynczo, w nocy musialam wstawac do niej co 1- 1,5 godz, zeszlo miesiac. czworki szly wszystkie naraz to w nocy spala tylko na moich rekach. Mialam przerypane, na szczescie druga corka to aniol.

Gość mloda9mama
Do Mamaaa20 znam to juz bardzo dobrze.

Mój synek tak miał. Zero kolek a ząbki wyszły sama nie wiem kiedy. Ale coś za coś. Teraz ma 14 miesięcy i straszne kolki. A do tego jak miał 4 miesiące to walczyliśmy sporo czasu z pleśniawkami.

Gość tapeta
MOj syn mial kolki ale ząbki to nawet nie wiemy kiedy mu wyszły-bezboleśnie ma 20 miesięcy i ma juz wszystkie :)

moja córcia 5mies. płakała od urodzenia może z 20 razy :) i nie przez kolki tylko np. obudziła się i chciała NATYCHMIAST pić a mama się opierd... bo musiała butelkę umyć, wode zagrzać :) teraz zaczyna ząbkować i tylko miauczy- wystarczy jej dac chrupka albo gryzak i już po problemie- po prostu mam cudo małe :)

sa takie dzieci mojemu synkowi zabki wyszly nie wiadomo kiedy :) kolek tez nigdy nie mial za to corka miala kolki i zabkowanie tez nie za przyjemne... to pewnie tak dla rownowagi-zebym za dobrze nie miala heh :-p

Gość co do 4 ząbków
na raz.To mojemu synkowi wychodzą na górze 4 na raz.Juz są w połowie.Na dole widze białe kropki tam gdzie mają być dwójki (jedynki juz są).Nie marudzi.Jest pogodny.Tylko się slini okrutnie.Jesli chodzi o kolki to chyba tez nie miał.Przez dwa pierwsze miesiace płakał ale od kiedy zaczełam dawac wiecej mleka to przestał.

Gość moj za to ma 8 miesiecy
a kolek nie mial. Tylko raz zdarzylo sie, ze plakal wieczorem a ja nie wiedzialam od czego i co sie dzieje :/ ale mial zaparcia straszne i walczylismy z tym dlugo :/ chociaz nie plakal przy tym, wiec nic go nie bolalo :) a zabki ida nie wiadomo kiedy :) na razie ma 3 ale ida kolejne :) Mam nadzieje, ze tak bedzie zawsze, bo moge smialo powiedziec, ze mam zlote dziecko (raz tylko slyszalam jak placze, nigdy nie plakal po przebudzeniu :D ), no chyba, ze o wstawanie rano chodzi :/ zasypia mi o 22 a budzi sie czasem o 4 czasem o 5 a czasem o 6.30 :/ a ja na 6 do pracy, wiec troche jak zombie chodze :)

Mojej corce szlo osiem zebow na raz-wszystkie dwojki i czworki-nic. Kolek nie miala,w nocy spala od urodzenia,budzila sie tylko na karmienie,w wieku 9 miesiecy przestala sie budzic w nocy,teraz spi od 19.30 do 8:30 bez przerwy.Cudo,ale.. Planuje wkrotce drugie dziecko i boje sie,ze rozpieszczona przez corke nie dam rady jak male bedzie dawac w tylek.Oby nie.

Evi-no wlasnie dla rownowagi;) Slyszalam,ze jak pierwsze aniolek,to drugie da popalic i odwrotnie.

Pimboli ja właśnie czekam na drugą dzidzię i też obawiam się tego że jestem za bardzo rozpieszczona przez swojego synka i teraz może być mi ciężko. Ale zobaczymy jak to będzie :)

Hehe,Nati,nie dajmy sie zlym myslom,jedno bylo super,to drugie tez da rade:) Moja mama tak miala,szczesciara.

A moja mama własnie miała tak że ja byłam aniołkiem a moja siostra młodsza diabełkiem. Ale ja mam nadzieję że znajdę się w gronie tych szczęściar co im dzieci nie dają za bardzo popalić :)

Spoko,na pewno tak bedzie.W koncu czasem sie to zdarza;) A jaka masz roznice wieku miedzy dziecmi?

Poza tym podobno jak sie mialo aniolka pierwszego,to potem latwiej sie zdecydowac na drugie;)