Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 91,8%

pytanie do samotnych 10 mln w totku czy druga połówka?

Polecane posty

Gość Ban Dole żesz ja pierrdolle
druga :classic_cool:

Gość oj to teraz ja..11
druga połówka, kase mam......

nie musisz myśleć za co opłacić miejsce do mieszkania, rachunki i setki innych rzeczy - nie muszę,ale często jestem obwiniana o powiększenie rachunków i wydatków,czuję,że jestem zbędnym balastem i dostarczycielką kłopotów i rodzice są sfrustrowani brakiem kasy i sie kłócą o to,widzę,jak jej brak niszczy miłość w tym domu. :( Chociażby z tego względu wolałabym mieć więcej pieniędzy,ale może nie od razu 10 mln bo to za dużo na tyle osób a klinika czy wydawnictwo nigdy nie będą szczytem moich marzeń,już wole fajne ciuchy :D Chociaż jakbym miała tyle hajsu,na pewno bym pomogła biednym. Pzychodzi moment że ludzie stają się mniej pożądani, a nawet masz ich cholernie dosyć i marzysz o świętym spokoju - hmmm,no ja prawie zawsze marze o świętym spokoju,bo jestem samotniczką z natury i usposobienia,ale już wolałabym być zawsze w towarzystwie denerwujących ludzi niż zawsze sama.W końcu od ludzi można odejść,gorzej,jak nie ma się do kogo zwrócić o pomoc.A niektórzy ludzie są tak super,że zawsze mam ochotę z nimi być i nigdy przenigdy bym ich nie zaliczyła do kategorii "Ludzie odchodzą, po nich przychodzą następni i tak w kółko..." Bo bez nich nie wyobrażam sobie życia. było fajnie, ale już bym drugi raz nie chciała do tego wracać, może dlatego twoja wypowiedz mnie tak "poruszyła" - poruszyła?? :) hehe,nie do końca wiem,jak to mam rozumieć:D :) Ale ja,jeśli miałabym w przyszłości woleć kasę od ludzi to stwierdzam,że chcę zawsze być nastolatką.Odpowiada mi to,że jestem w pewnym sensie "romantyczną idealistką" i wierzę w prawdziwą miłość. Chybabym umarła bez tej wiary :)

Gość ale sranie w banie
milki - ok, rozumiem wszystko, nie przelewa się w domu, rodzice czasami nie wytrzymują i powiedzą kilka słów za dużo, dostanie ci się itp... ale to jednak nie jest to samo, co ogarnięcie dosłownie tego całego finansowego rozpieprzu. Napisałam, ze w sumie nie ma sensu się nad tym rozdrabniać - w sensie - między nami, co jest ważniejsze itp, bo jesteśmy na zupełnie innych etapach życia, a na każdym z nich ważne jest co innego i myśli się inaczej, a przede wszystkim wie się o pewnych rzeczach też jakby inaczej (z innego punktu widzenia i mniej czy więcej). Widzisz sama zaznaczasz, że na chwilę obecną wolisz fajne ciuchy, a jakieś kliniki, wydawnictwa itp nie będą szczytem twoich marzeń... no jasne, ale to teraz, a za 10 lat, pewnie będziesz kombinować jaką by tu firmę i za co ją do cholery założyć ;) Ok, co do ludzi, to wiem, że wielu nie wyobraża sobie bez nich życia, ale niestety wielu musi. Nie chcę już ci za dużo pisać, bo jestem cyniczna i niezbyt miła baba;), nie będę nastolatce tu burzyć świata i gadać o tym że ludzie są pojebani i nie wolno na nich polegać, liczyć tylko na siebie, nie ufać nikomu, że miłość to bujda jak religia, że uczucia, wspomnienia to iluzja, i że wazne to mieć dużo kasy i zażywać przyjemności do bólu :D co do tego tekstu, że poruszyła mnie twoja wypowiedz, to chodziło mi o to, że jak ją przeczytałam to spontanicznie miałam ochotę na złośliwą i cyniczną odpowiedz - o takie poruszenie mi chodziło :P ok, dobranoc:)

a za 10 lat, pewnie będziesz kombinować jaką by tu firmę i za co ją do cholery założyć - wybacz ale jakoś nie potrafie sobie tego wyobrazić:D Nie chcę już ci za dużo pisać, bo jestem cyniczna i niezbyt miła baba - e no bez przesady :) myślałam,że będzie gorzej :D :classic_cool: że ludzie są poj**ani i nie wolno na nich polegać, - zgadzam się już teraz ,że w większości przypadków to prawda...ale nie we WSZYSTKICH..to,że Ty masz złe doświadczenia z ludźmi to nie znaczy,że wszyscy tacy są i wszyscy tak mają. liczyć tylko na siebie, nie ufać nikomu, - hmmm....wiem :P Ale naprawde,niektórym aż niesprawiedliwością byłoby choć troche nie zaufać :) Ja na przykład byłabym zła,gdyby przyjaciele mi nie ufali,bo dlaczego mieliby mi nie ufać,skoro ich nie zawiodłam i wiem,że nie zawiode ich zaufania? że miłość to bujda jak religia - nie prawda.Religia to zupełnie co innego,wiem,że katolicyzm to bujda jak cholera :classic_cool: :D Ale miłość..jest sensem życia.Potrafi być silniejsza niż nienawiść i niż potęga pieniądza,która niszczy wszystko i zabija uczucia.Ale żeby w nią wierzyć,trzeba samemu być do niej zdolnym. , że uczucia, wspomnienia to iluzja, - no jeśli tak,to ide skoczyć 😭 i że wazne to mieć dużo kasy i zażywać przyjemności do bólu - może dużo to przesada,byleby na te przyjemności starczyło,ale żeby sie we łbie nie poprzewracało :D No i żeby to rzeczywiście była wygrana na loterii,bo nie chce całego życia zmarnować na pracy :P A co do zażywania przyjemności to rzeczywiście sie zgadzam,pod warunkiem,że nie będzie to picie i przypadkowy seks,bo dla mnie to nie byłoby przyjemnością :D

Gość hej autorko
hej milki hehe, no ja też 10 lat temu nie mogłam sobie wyobrazić jak to będzie... generalnie pod wzgl. kasy, że nagle tzeba będzie kombinować co tu w życiu robić, że będę chciała założyć jakąś firmę, że praca bywa nudna i nie przynosi wystarczających dochodów... no ale to normalne:D póki jesteś nastolatką to olej temat i ciesz się życiem:) co do reszty mojej pisaniny, którą skomentowałaś, to oczywiście sprawa indywidulana (postzeganie i wiara w ludzi, miłość czy w religie), w kazdym razie w dorastaniu najgorsze jest to, tak z perspektywy mojej - że im dalej tym bardziej pozbywasz się złudzeń. I jedni się tych złudzeń pozbywają bardzo szybko, a jedni dopiero około 40 ;) to tak z rozmów ze starszymi znajomymi, ktorzy stwierdzają w pewnym momencie, że przychodzi okres kiedy ostatnie złudzenie, ideologia (dotycząca np. miłości, wiary itp) pęka i wtedy zaczynasz żyć wyłącznie dla siebie i swoich przyjemności. Stwierdzasz, że nie warto się starać, poświęcać, nie warto opierać swego życia na innych ludziach, i ogólnie wiele rzeczy, na które wcześniej stawiałaś stają się nie warte zachodu. No ale to już tak wybiegłam za daleko... ok;) nie znam tylko złych ludzi; znam masę mend, masę zwyczajnych ludzi i garstkę tych "dobrych". Ci dobrzy amortyzują jakoś nasze życie, jednak nie wpływają na nie aż do tego stopnia, że stajemy się idealistami (wtórny idealizm chyba juz w ogóle jest niemożliwy). "Nie chcę już ci za dużo pisać, bo jestem cyniczna i niezbyt miła baba - e no bez przesady myślałam,że będzie gorzej" - chamuje się, czasami mam jeszcze "ludzkie odruchy" i staram się maskować mój paskudny charakter ;) :D co do pojmowania przyjemności zażywanej do bólu - każdy patrzy inaczej, dla jednych to niekończąca się impreza doznań seksualnych, alkoholowych itp, dla innych coś związanego z zainteresowaniami czy zupełnie czymś innym - nie ma w tym nic złego, ani w seksie ani w rzuceniu wszystkiego i poświęceniu się swojej pasji, nawet najbardziej odjechanej (oczywiście bez popadania w patologiczne skrajności typu - jestem seryjnym mordercą, moją pasją jest podżynanie gardeł):) hedonizm, egoizm - to ludzkie przymioty bardzo bliskie naszej naturze, nauczeni jesteśmy je kontrolować i maskować w imię kultury, wychowania i jakiegoś dobra społecznego; uczymy się uczuć, empatii, różnych ideologi, kompromisów, uczymy się tego wszystkiego, co pozwala nam funkcjonować z innymi ludzmi i nie pozabijać ich, gdy mamy na to ochotę ;) to czyni nas w jakiś sposób "ludzmi", odróżnia od innych zwierząt, ale nie zawsze jesteśmy z tym szczęśliwi :) chyba stąd te nasze egzystencjonalne dołki, bo nasza natura kłóci się z kulturą, wychowaniem. cholera się rozpisałam :P pozdr.

absolutnie druga połówka pieniądze nie maja smaku jeżeli nie ma ich z kim dzielić a sama miłość jest wystarczająco słodka żeby sie bez nich obejść

Gość fcgh
10 mln, chyba już zgorzkniałam;)

co do wiary ostatnich złudzeń pozbyłam się już jakiś czas temu :P mam nadzieje,że z miłością nigdy tak nie będzie

Gość hej autorko
hej milki, w takim razie jeszcze wiele złudzeń przed tobą do tracenia (patrz - miłość) ;) :P to tak pół żartem, pół serio, żeby za bardzo nie smęcić o tych złudzeniach ;)

Gość hej autorko
hehe :P ok, już nic nie piszę ;)

Gość kama33
Nie mam ani kasy ani drugiej połówki. Ale wybieram połówkę, bo po co mi kasa jak nie mam z kim jej dzielić, nie ma nic gorszego od samotności.

Gość hghhghghgh
podniosę,a co mi tam ;)

Gość xDDDDDDDDDDDDDDD
podnosze

Gość jukaa
Kasa, bo szanse na to, aby wielka ta milosc pozostala wielka miloscia przez najblizsze 20 lat i nigdy nie zdradzila czy nie pozadala innej kobiety jest minimalna...

Gość jghjjhjhjhjhjhjhjj
a ja nie umim sie zdecydowac :o

Gość zdecydowanie 10 mln
i to bez zajakniecia! Chocbym wiedziala, ze do konca zycia bede bez tej drugiej polowki :D Nawet przez chwile watpliwosci nie mialam :P