Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zbychu

Czy ktoś tu brał kredyt hipoteczny??

Polecane posty

Mam pewne pytanko związane z procedurą brania takiego kredytu.. ma ktoś to za sobą?

Gość a może bank wie?

Gość a może bank wie?
różne banki mają zasady

Gość cobieta
Ty sie ludzi nie wypytuj - bo w zależności od banku rózne są komplety dokumentów , rózny czas oczekiwania i przyznawania -albo nie kredytu

wiem, że różne ale pewne procedury są na pewno porównywalne

Gość cobieta
ja brałam - tak na marginesie .

chodzi mi o koncowy etap, czyli umowe kredytową po wydaniu decyzji na tak. Czy po wydaniu takiej decyzji mozna uznac ze kredyt przyznano ?

Gość cobieta
ale o co Ci chodzi konkretnie ?

Gość cobieta
teoria mowi ,ze tak - ale w praktyce nie . Bo przecież i tak nic nie zalatwisz tylko ze śwaidomościa ,ze bank sie zgodził na kredyt - ale ani umowy ani tym bardziej forsy nie masz

chodzi mi o to ze dostalem decyzje na nizsza kwote niz chcialem ale przyjąłem ją i zebralem srodki a bank teraz poprosil o moj wyciag z konta i przeprowadza inwigilacje dochodow..

Gość cobieta
ale coś jest nie tak z tymi wyciagami i wydatkami ?

Gość cobieta
dochodami :))

nie jest nie tak, tylko ze decyzja jest na kwote nizszą o 60 tys od wartosci mieszkania ktore chce kupic. Oni chyba sprawdzają czy będe wyplacalny, ale to przciez wynika z aktu notarialnego? Nie wiem co myslec..

nigdy wczesniej nie bralem zadnego kredytu wiec historie mam ok ale ta dysproporcja związana z dopłątą ich chyba nurtuje. Ponadto ja pobieram wynagrodzenie rocznie i mysle ze oni sie boją zeja te pieniadze z wynagrodzenia wrzuce w mieszkanie i nie bede mial na raty kredytu. Co robic?

Gość cobieta
rzeczywiście nic nie wiesz - bo co ma Twoja wyplacalność z aktem notarialnym :) Jeśli chodzi o wyciagi to pewnie potwierdzają Twoje zatrudnienie - i płynność finansowa - a że kwota o tylke nizsza - to pewnie za małe masz zrobki :)

moja wyplacalnosc z aktem ma tyle wspolnego ze bez niej go nie podpisze przeciez.

Gość cobieta
płacą ci raz w roku ?:)) znajdz kogoś kto będzie współbiorcą kredytu - np . żona , dziewczyna , matka , brat - ważne ,zeby mial zatrudnienie

podpisany akt notarialny swiadczy o posiadanych przeze mnie brakujących środkach. Zarobki mam całkiem przyzwoite i nawet mnei cieszy ta mniejsza kwota kredytu po czasie bo bank bedzie miał łapę tylko na części mieszkania a nie na całym:)

Gość cobieta
mylisz sie :) jak Ci zabraknie na " kawałek " mieszkania - to bank sprzeda mieszkanie - weżmie brakujacą różnicę - a Tobie odda resztę - bo " musi zaspokoić swoje zasadne roszczenie " :) Sorry Vinnetu , ze Cie pozbawiam zludzeń

nie mam nikogo takiego, kiedy chodzi o pieniądze to wiesz jak jest - każdy umywa ręce. Muszę poradzić sobie sam żony nie mam, rodzice są w podesżłym wieku. Moze to tylko formalnosc ale kiedy uslyszalaem ze jest decyzja na okrsloną kwote to sądzilem ze to oznacza ze musze tylko zgromadzic brakującą czesc..

Gość cobieta
nieruchomośc jest caloscia - i jako taka nie jest dzielona na cżęści w przypadku zbycia .

nie boje sie tego, mam dosc pieniedzy, mniej kredytu do splacenia i szybciej to pojdzie, to nie problem.

to mnei w ogole nie obchodzi bo zamierzam ten kredyt w ciagu kilku lat splacic. tylko zeby mi go dali ja mówili a nie mnie teraz prześwietlają nie wiem czemu.

Gość cobieta
to gdzie jest problem ?

sprzedający od kilku dni juz czekają i niebawem skonczy im sie cierpliwosć zapewne, szkoda by bylo zadatku.

Gość cobieta
podejrzewam , ze jednak zarabiasz za malo -albo kupujesz mieszkanie na wsi ? To podobno jest cżesta przyczyna odmowy , bo to nie jest dobra inwestycja dla banku - jakby co

Gość cobieta
jak sprzedawałam swoje mieszkanie - to ugadaliśmy sie w końcu stycznia - a umowę podpisaliśmy w polowie maja :)