Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majuś0

kiedy powinna wystapic owulacja przy cyklu 36 dniowym?

Polecane posty

Gość majuś0

kiedy powinna wystapic owulacja przy cyklu 36cio dniowym.

Ja miałam 35 i tez nie wiedziałam. Ale gdy kochałam się 9, 10, 11 i 12 dnia cyklu zaszłam w ciąże:)

Standardowo jest 14 dni przed miesiaczką, ale u niektórych wystepuje 16 dni przed.

Nie ma czegoś takiego jak "standardowo". Owulacji/dni płodnych sobie nie wyliczasz, tylko wyznaczasz na podstawie pomiarów temp. i obserwacji śluzu (poczytaj sobie o metodach objawowo - termicznyych, np. na www.npr.pl lub www.naturalnemetody.fora.pl ). Faza poowulacyjna trwa 10-16 dni i jest raczej stała u danej kobiety.

Gość gość
A czy metoda obserwacji sprawdzi się też przy nieregularnych cyklach?

Gość gość
ja też mam nieregularne cykle..... powiem tak jak byłam przekonana że to owulacja i leciałam do gin. to okazywało się że to wogóle nie owulacja. najlepiej kupić testy owulacyjne i sprawdzać. :) albo u ginekologa na usg.

Gość gość
Przy nieregularnych cyklach lepszy od testów paskowych będzie mikroskop owulacyjny, bo jest wielokrotnego użytku. Testów trzeba użyć dużo, a wtedy wyjdzie to drogawo...

Gość gość
Przy nieregularnych cyklach obserwacja śluzu mierzenie temp i testy owu. Warto nauczyć się badać szyjkę. Przy cyklach 36 dniowych owu może być zarówno 20 dc jak i 30 dc bo możesz mieć niedomoge ciałka żółtego i bardzo krótka 2 fazę. Proponuje obserwacje :) Chyba ze cie stać to kilku miesięczne monitoringi cyklu. Ja na początek polecałbym jednak N PR :)