Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreddka

jestem w szoku! ksiadz powiedzial mi ze

Polecane posty

Gość kreddka

POszłam do proboszcza z mężem prosić o chrzest dla dziecka (mamy cywilny) ksiądź odmówił kazał najpierw wziąść ślub to ja powiedziałam że na dzisiejszy dzień jest niemożliwy bo mąż zazywa narkotyki-marichuane a ksiadz na to ''ze to nie jest uzaleznienie'' ja na to ''ze jak nie jest skoro obiecal mi ze nie zapali a musial to zrobic i zburzyl moje zaufanie'' aa ksiadz dalej'' po marichuane siega siez roznych powodow a nie z uzalenienia to nie jest nie wiadomo co o co ci chodzi dziewczyno'' a mąż siedzial zadowolny i tylko mowil do mnie ''widzisz widzisz'' wkurwilam sie i nakryzczalam na niego ze jesli wezme z nim slub to bede chciala miec jeszcze dzieci a nie bede ryzykowac ich zdrowia bo nie od dzis wiadomo ze dziecko ojca palcego marich. jest narazone na porazenie mózgowe, autyzm i i wiele innych. pozatym nie bed siedziala z debilem ktory bedzie mial dziury w mózgu i nie nedzie umial sie wyslowic.

Gość aha i ach
TY masz rację, a proboszcz chce aby było "po Bożemu" czyli po ichniemu. :O Nie wiaż się slubem z takim człwoiekiem, jak dla mnie to i tak niefajnie ze cywilny z nim wzięłaś.

Gość kreddka
kurcze ale dziecko chce ochrzcic chodze do kosciola jestem wierzaca tylko te ślub, niewiem co robic

Gość kreddka
bo nie jestem poganką

Gość kreddka
zapytal ile mam lat ja ze 23 a on ze za 3 lata to juz nie bede sie nadawala do slubu przeciez teraz kobiety wychodza za mąż nawet w wieku 30 lat!

Gość gupeek
nie musisz miec slubu by dziecko ochrzcic. jak masz ksiedza idiote - zmien go.

Gość o jaaaaa
to poraża... niby wiem jak to jest do d*** w kościele, ale ta głupota i tak poraża...

Gość ale chyba da się to
jakoś załatwić, w końcu matki same też wychowują dzieci i nikt im chrztu nie odmawia, z tego co wiem to im tak nie wolno, dziecko nie jest niczemu winne, więc chrzest powinni mu dać

Jak nie jesteś, jak jesteś poganką. Nie masz ślubu kościelnego, a żyjesz z facetem i masz z nim dziecko. To nie jest po katolicku, niestety. :( A dziecko możesz ochrzcić za kilka lat - w czym problem?

Gość kreddka
chce ohrzcic dziecko w innej parafii ale zeby to zrobic musze miec zgode proboszcza z mojej parafii a on takiej zgody nie da wiec to blędne koło! natomiast jest jeden ksiądz normalny w tej parafii który powiedział mi jak szlam na wizyte do proboszcza ze ma nadzieje ze ,,proboszcz nie bedzie robił problemów bo nie powinno sie zmuszac ludzi do slubu a dziecko ochrzic trzeba'' ale on niema nic dogadnia

Gość kreddka
kiedy za kilka lat chce teraz i tak ma juz 10 miesiecy

nic mnie juz nie zdziwi, jesli chodzi o tych hipokrytów bogacących sie na ludzkiej naiwności...ja po ślubie cywilnym wyprowadziłam się za miasto i tam wziełam kościelny razem z chrzcinami

Gość gupeek
pisz do biskupa :) racja po Twojej stronie

Gość zenada jak ******
mialam podobna sytuacje ze ks niechcial dac chsztu bo mam tylko cywilny ks nie robi laski jak niechce ci dac ten chsztu to idz do innego tak jak ja to uczynilam ks z wioski mnie olal poszlam do miasta i obylo sie bez problemu i bylo za chszest co laska a nie 400zl jak w cenniku masakra coniektozy ks masja nasrane w bani jak tak to po burdelach sie szwedaja a jak tak to udaja poborznych

Idź do innej parafii, a na tego ksiedza napisz skargę. U nas też był taki, nie chciał ochrzcić mojej znajomej dziecka, bo, cytuję, 'on bękartów chrzcił nie będzie'. Ochrzciła w sąsiednim miasteczku :)

Gość haha jaka ciemnota haha kobiet
a 26letnia nie bedzie sie nadawac do slubu, o chooj, zajebiste:)

idz do innej parafii a z trawką - może jednak zasięgnij więcej informacji zanim stwierdzisz że płód może być uszkodzony z powodu palenia kobieto to ty paląc ( w ciąży ) narażasz dziecko a nie facet w ogóle skocz może z tym topikiem na czeskie forum co?

Gość kreddka
to nie wiesz ze plemnini sa słąbszej jakosci faceta palącego Boze co za ciemnogród!

Gość gupeek
slabszej jakosci = trudniej bedzie Ci zajsc w ciaze. ale na dziecko to nie wplywa ;)

Gość keysha
a poc co grac w ruletke bedzie chore nie bedzie bedzide nie bedzie

Gość mracellino
OBŁUDA WŚRÓD TYCH KSIĘZY WOGLE TEN TWOJ PROBOSZCZ JAKIS POPIPERZONY JA BYM GO ZASKARŻYŁĄ

Gość wiosna idzie:):)
moj brat mial podobna sytuacje 1 ksiadz nie ma prawa odmowic chrztu dziecka 2 mozesz napisac skarge do biskupa 3 idz do innej parafii 4 to juz z innej beczki, masz racje nie zgadzaj sie na slub koscielny jesli nie jestes tego pewna

Gość kreddka
Myśle że Biskup i tak weźmie strone ksiedza poszukam w innej parafii

Gość wiosna idzie:):)
biskup nie moze wziac strony ksiedza, bowiem kasiadz NIE MA PRAWA odmowic chrztu dziecka!!!!!! poczytaj w necie

Gość kreddka
ogólnie byłam wczśniej u innego księdza tejże parafii i on powiedzial ze udzieliłby chrztu bez problemu ale to od proboszcza zalezy czy sie zgodzi ustaliliśmy z tamtym ksiedzem nawet wstępną datę dla proboszcza ale to mialo być w styczniu 2011 i proboszcz powiedzial ze ABSOLUTNIE NIE TO ZA DŁUGO, ze ślub za miesiac ma byc

Gość kreddka
ale jak mam to uzasadnić nie ma między nami przeszkód zadnych nie jestesmy rozwodnikami tylko ja niechce bo nie wiem czy nie odejde od męza jeśli bedzie nadal palił