Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreddka

jestem w szoku! ksiadz powiedzial mi ze

Polecane posty

A ja się księdzu (proboszczowi) nie dziwię. Ty nie gwarantujesz wychowania dziecka w wierze chrześcijańskiej, bo sama jej nie praktykujesz! :(

Gość kreddka
może orientuje się ktoś czy jest w lublinie parafia gdzie mozna ochrzcić dziecko bez nacisków na expressowy ślub?

Gość autorko u mojego brata
wygladalo to tak: ksiadz nie chcial ochrzcic juniora, bo rodzice po cywilu jedynie. fochy stroi, pieprzyl trzy po trzy, az w koncu brat sie z nim dogadal bez problemu, za to po poczynieniu uwagi, ze chyba kosciolowi beda nowe lawki potrzebne i on chetnie dwie ufunduje. kurwa, zgode na chrzest dostal od reki :O :D

Gość ale jakoś dziwnie
cywilny wzięłaś. Trochę nie rozumiem.

Gość kreddka
co dziwne wziełam b wtedy mu jeszcze ufałam i wierzyłam dzisiaj bym nie wzieła

Gość po cywilnym zawsze mozesz
sie rozwiesc i wziac kolejny slub w kosciele. a po koscielnym nie, chyba ze uniewazni malzenstwo.

Gość kreddka
a co do poprzedniego postu to praktykuje w czasach szkolnych na religie uczeszcalam, do Kosciola chodze co niedzielea, modle sie, jedyna rzecz to ze niema kosc.slubu ale nie wezme bo ogólnie rozwazam rozwód jesli mój mąz sie nie zmieni

Gość kreddka
włąsnie dlatego niechce brac ślubu bo jesli sie z kimś zwiaze i bede jej pewna to z pewnoscią zechce wziasc ślub koscielny. to niepsrawiedliwe jest u mnie dziewczyna*(18lat) która miala jawny romans z facetem ktory ma dwojke dziei (12 lat i 2l) i mają razem dziecko ochrzcili bez problemów Razem mio iz on żyje ze swoją żoną i dziecmi

KKK do ręki czytać i nie ma nawet potrzeby mieć żadnej zgody proboszcza to tylko kwestia podejścia. Swoją droga twój problem jest jakiś absurdalny. "nakryzczalam na niego ze jesli wezme z nim slub to bede chciala miec jeszcze dzieci a nie bede ryzykowac ich zdrowia bo nie od dzis wiadomo ze dziecko ojca palcego marich" A przepraszam wtedy sobie znajdziesz innego i z nim weźmiesz kościelny? Z punktu widzenia wiary jesteś w związku małżeńskim bo się wobec kogoś zobowiązałaś i zadeklarowałaś że jest twoim mężem. I sam obrządek nic już nie zmieni. A jeśli żyjesz z nim na chwilę z zamiarem(dopuszczeniem) zmiany i dla tego nie chcesz brać "oficjalnego" kościelnego ślubu to żyjesz w grzechu i tyle więc nie możesz ty ochrzcić dziecka bo złożona przez ciebie przysięga będzie kłamliwa. Więc twój problem jest związany z zakłamaniem i co gorsza niezrozumieniem wiary którą deklarujesz. Próbujesz ją postrzegać przez zakazy i nakazy kościoła i lawirować między niemi. A tu nie da się tak bo to nie przed księdzem przysięgasz nie przed nim składasz deklaracje a przed Bogiem więc nic nie oszukasz nie nagniesz. Więc proboszcz ma sporo racji że powinnaś uregulować swoje życie żeby móc deklarować że wychowasz dziecko zgodnie z "zasadami wiary" A w zasadzie chrzest jest lekko absurdalnie wypatrzony bo jest przyjęciem do kościoła ale przyjęciem osoby nie świadomej w zasadzie chrzest powinien się odbywać w momencie kiedy mamy pełną świadomość tego do czego on zobowiązuje...

to się rozwiedz a nie lamentuj, a w ogóle skoro uważasz że jego zachowanie jest patologiczne to idz do poradni uzależnień, i pogadaj ze specjalistą bo nie masz wiedzy na temat który cię nurtuje u mnie podziałało jak powiedziałam że zawsze mogę poprosić rodzinę o protekcję, w końcu biskup jest dalekim kuzynem kogoośtamm i nie składałam wbrew sobie przysięgi, a dziecko mi ochrzcili bo ja nie jestem katoliczką, na chcrzest zgodziłam się dla rodziny od strony ojca dziecka

"to niepsrawiedliwe jest u mnie dziewczyna *(18lat) ........" Może przyznali się do błędu żałowali za grzechy i postanowili poprawę.... A czy szczerze to inna bajka ;) ale to już nie kościołowi oceniać. A ty żyjesz w grzechu bo zakładasz rozwód. Gdybyś nie zakładała to by było ok. A przynajmniej lepiej.

Gość ale jazda na maksaaaaaaaaaaa
o kur.....a:) czy sa jeszcze normalni ksieza...chyba wszyscy z powolania juz poumierali a zostali tylko dorobkiewicze liczacy na latwa kase:(:(:(

Gość wierząca-njnnn
cały świat jest dziś zakłamany, latają do spowiedzi i komunii najwięksi grzesznicy i obłudnicy. żyją w przedmałżeńskich związkach, są fałszywi, dają w dupę innym, rozwodzą się a jak przyjdzie niedziela to pierwsi lecą do ołtarza.... czy kościół tego nie widzi? ŚWIĘTOKRADZTWO I TYLE..... A księża są lepsi? Nimi będzie piekło wybrukowane...

Gość kreddka
nie nie widze. bo jesli wezme z nim ślub tak jak ksiadz mi kaze a on bedzie to robil mimo iz mi obiecal to wtedy dostane rozwod koscielny od ręki skoro on SKŁAMAŁ(by)?,dałam nam pół roku albo bedziemy razem albo sie rozwiedziemy i niezamierzam leciec do slubu kiedy kaze mi ksiadz. nie mam tez zamiaru życ bez slubu do konca zycia opacznie rozumiecie to co czytacie

Gość kreddka
pamietam również pewną lekcje religii w liceum z ksiedzem gdzie mówił on iz alkocholizm i narkotyki są grzechem ponieważ niszczymy nasze zdrowie swiadomie. a tu proboszcz beszta mnie ze Marichuana nie uzaleznia i to nic takiego??! przeciez to chore. pewnie sam cows bierze

Gość jjjjjjjdsadada
Nie mozesz zaczekac z tym chrztem , jesli twoj maz sie zmieni wtedy mozesz zaczac planowac slub , jesli nie to rozwod , a wedy bdziesz panna i bez problemu ochrzcisz dziecko. Zreszta zabierasz sie od dupy strony, myslisz o chrzcinach zamiast pomyslec jak pomoc mezowi, zreszta jak od poczatku nie bylas pewna (nie wzielas slubu koscielnego) to po co byl slub cywilny ? Kaska pewnie co ? Latasz co tydzien do kosciola i przyjmujesz komunie ? A wiesz, ze teraz zyjesz w grzechu ? Co za hipokryzja ! Najpierw wymagaj od siebie a pozniej od innych.

Gość dziwna jesteś autorko
po pierwsze - PO CO DZIECKU CHRZEST ?? moje jest nieochrzoczone, ma 4 lata i ma się świetnie! po drugie - marihuana to nie jest coś takiego, jak np. kokaina czy heroina!! ja i mój mąż zapaliliśmy sobie w naszą noc poślubną (po ślubie cywilnym, bo nie uznajmy KK). jesteśmy zdrowi , szczęśliwi no ale Ty zapewne uznasz nas za narkomanów :P

Gość dondiego7
Ksiądz powinien mieć zgodę proboszcza innej parafii Kredko, aczkolwiek jeśli z rodzimej parafii ksiądz nie da takiej zgody masz prawo jeszcze raz udać się do księdza gdzie chcesz ochrzcić i powiedzieć mu szczerze jak jest. Ja osobiście bym ochrzcił dziecko, bo co dziecko jest winne że dorośli mają ze swoim życiem problemy i grzechy. Niech mały Aniołek w osobie dziecka sprawi że te problemy dzięki kochającym się rodzicom się jednak rozwiążą. Wiem że piszę swoją wypowiedź grubo po czasie ale ufam że dzieciątko KREDDKI jest już ochrzczone. Pozdrawiam.

Gość A skąd ty wzięłaś te rewelacje
że marihuana powoduje autyzm i porażenie mózgowe??? Możesz zlinkować źródło, bo mnie to zafascynowało!

Gość A jak jeszcze nie
ochrzczone, to też mu nic nie będzie :-D