Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okolczykowana

Chwiejne jedynki !!

Polecane posty

Gość sami ignoranci
no zażywszy na fakt że implanty kosztują kilka tysięcy, to chyba lepiej zrezygnować z mody na kolczyki w języku.... poza tym jak dochodzi do zaniku kości lub są obniżone dziąsła, problemy z krążeniem to opcja impantów nei wchodzi w grę....

jak Wy niewiele wiecie na ten temat... ehh. dziwie sie, ze moda na kolczyki w jamie ustnej jeszcze panuje po tym, co sie tak czesto teraz slyszy w mediach i od lekarzy. zanik kosci wyrostka zebodolowego jest procesem przewleklym i poglebiac go moga wszelkie urazy blony sluzowej, przewlekle draznienie dziasel itd. tak naprawde zanik kosciu to pikus, bo najwiekszym zagrozeniem sa raki jamu ustnej powstajace wlasnie na podlozu przewleklego draznienia sluzowek. jezeli do tego ktos jeszcze pali papierosy, pje czesto alkohol, to liczba czynnikow kancerogennych rosnie. zanim sie zdecydujecie na tego typu "ozdoby" przemyslcie lepiej "za" i "przeciw", bo czasami po prostu nie warto sie narazac.

madeline ile znasz osob, ktore dostaly raka od kolczyka w jezyku? ja nawet o takim przypadku nie slyszalam, a sporo na ten temat czytam.

hmm... otoz, wszystkie "ciala obce" w jamie ustnej powoduja roznego stopnia uszkodzenia blony sluzowej nablonka. tak jak protezy, aparaty ortodontyczne, niedopasowane do zgryzu wypelnienia... a odpowiadajac na Twoje pytanie- owszem. widzialam taka osobe. co prawda ustalono u niej na podstawie badania histopatologicznego raka przedinwazyjnego, ktory ma dosc dobre rokowanie, ale jednak. jezeli juz masz takie ozdoby, to radzilabym Ci uwaznie obserwowac sluzowke w okolicy, bo czasami od niewielkiej nadzerki bardzo krotka droga do czegos duzo bardziej powaznego.

Gość chwiejące zęb y to początrk
choroby zwanej zanikiem kości szczęki, jeden ci wypadnie potem wszystkie ... ja jestem po usunięciu 21 zebow bo nie chciałam czekać az wypadna, 6 miesiecy bez zebow, czekam na wstawienie , koszt nowych i leczenia kilkadziesiat tysiecy zlotych , lepiej nie czekaj im pozniej tym gorzej

paradontoza ma najczesciej podloze genetyczne i jezeli do tego czynnika dokladamy dodatkowy w postaci przewleklego drazenienia kolczykami, mozna powiedziec, ze mamy gwarantowana ta chorobe. osoby z duzym zanikiem kosci kwalifikuja sie czasami do leczenia chirurgicznego, ktore jest kosztowne i nie zawsze daje dobre skutki. tak wiec o ile to mozliwe, nie dokladajmy sobie problemow... a odnosnie kolczykow w pepku- jest to najbardziej newralgiczne miejsce do szerzenia sie wszelkiego rodzaju zakazen. jesli dojdzie do stanu zapalnego, bardzo latwo rozprzestrzenia sie on na otrzewna, a zapalenie otrzewnej to ciezki stan zagrozenia zycia. nie chce straszyc, bo nie u kazdego taki stan sie rozwija, ale wszelkie takie upiekszajace zabiegi nalezy przeprowadzac z glowa i przemyslec tysiac razy, zanim sie na cos takiego zdecydujemy.

Gość wiedzma jest zla
" K**wa wodna... za tydzień koncert i nie wiem czy założyć kolczyk w brodzie czy nie.. A jak mi ktoś z łokcia j**nie w brodę i utracę kły?" jedynki to nie sa kly, tylko zeby sieczne a do kciukiem i tego zdrugiego zdjecia- takie ladne usta i takie oszpecone! a fuj!

Gość nie wiem czy genetycznie
u mnie sie dopiero zanik kosci szczeki objawił po pobiciu , złamnaiu zuchwy i ciazy ... wtedy zaczely mi sie zeby opuszczac i wypadla mi jedynka , kolczykow nigdy nie nosiłam

nosze od kilku miesiecy tylko jeden, wiec az tak oszpecone nie sa:) ale dzieki

Gość Okolczykowana
wezcie mnie nie straszcie, no:O a to nie jest jakas moda.. ja nie umiem tak bez kolczykow. golo sie czuje :P