Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annaq_88

Aparat ortodontystyczny - wydłużanie zębów?

Polecane posty

Gość annaq_88

Czy jest jakaś możliwość wydłużenia zębów aparatem? Czy jest to tylko możliwe poprzez wydłużanie korony zębowej? dodam że mam krótkie zęby, a chciałbym żeby były troszkę dłuższe, bo przy szerokim uśmiechu, który staram sie kontrolować widać mi dziąsła.. i nie podoba mi się to...

Gość annaq_88
up up

Gość aj em grejt
ee aparatem? raczej nie :D z tego co wiem to on prostuje tylko zeby

Gość groźba się nie spełniła
ortodontystyczny to jaki?

Gość annaq_88
up up

Gość rereerrerwe
Stomatolog może zrobić Ci taki kosmetyczny zabieg i nadać zębom dany kształt.

Gość annaq_88
nie chodzi mi o jakies kosmetyczne zabiegi.. slyszalam, ze niby jest taka mozliwosc wydluzania zebow aparatem.. i chcialabym sie dowiedziec czy to prawda... chcialabym miec je o jakies 1-1,5mm dluzsze..

Gość annaq_88
up up

Gość annaq_88
up up

Gość ale kobito

Gość ale to nic nie da bo tu jest
ważny układ tkanek miękkich policzków w stosunku do kości żuchwy pogorszysz jedynie sprawę, bo będziesz miała problem ze ścieraniem zębów i przy uśmiechu będzie widać i długie zęby i dziąsła zresztą nie sądzę, by coś takiego było możliwe do tego potrzeba korekty tkanek miekkich a nie zębów

Gość annaq_88
jest jakas mozliwosc unikniecia duzej widocznosci dziasel? czy tez musze moj usmiech tlumic i go ograniczac by nie usmiechac sie zbyt szeroko?

możliwość jest taka że optycznie możesz mieć wydłużone :classic_cool: odpowiednio wychylić zęby trzeba[oczywiście nie w każdym przypadku...]tylko tyle aparatem:classic_cool: , ale jeżeli konkretnie chcesz to licówki , korony...jest jeszcze plastyka dziąsła ...

Gość ja miałam ,
Najlepiej jak z tym pytaniem wybierzesz się do specjalisty. W końcu oni są od pięknych uśmiechów, więc znajdą najlepsze rozwiązanie. Aparat ortodontyczny działa na prostych zasadach fizyki, żeby coś przesunąć trzeba znaleźć punkt oparcia. Ja miałam wydłużane zęby. Po wyprostowaniu okazało się, że jeden kieł był krótszy i nie pasował do reszty. Pani odczepiła zaczep i przykleiła go wyżej. Przez to, że drut na sąsiednich zębach był niżej, zamek razem z zębem musiał się wysunąć. Wysuwanie zębów było najbardziej bolesną sprawą w całym moim noszeniu aparatu. Jeśli by to samo miało być ze wszystkimi zębami to za bardzo nie widzę możliwości do czego by je można było podczepić. Co by je wszystko miało ciągnąć w dół?

Gość dzon bon dzowi jestem
Daj sobie spokoj. Raczej nie ma mozliwosci wydluzenia zebow aparatem.

Gość wiosna wiosna wiosna ach to ty
można podciągąc aparatem dziąsła do gory

Gość lucylou
Ortodontystyczny:D

Gość aparatkaa
wiosna wiosna wiosna ach to ty -> ale jak?? Ja mam podobny problem do autorki. Robiłaś coś takiego alko ktoś z Twojego otoczenia?? Napisz proszę< to bardzo ważne dla mnie.

Gość życie nie jest czarno białe
można wykonać specjalny zabieg podnoszenia dziąseł, czy jakoś tak. O aparacie nie słyszałam.

Gość męskie
wydłużanie zębów nie zmieni pracy mięśni dziąsła nadal będą widoczne potrzebna jest operacja plasyczna

Gość REDslimTEA
Można,oczywiście,że tak. Sama noszę aparat ort po to,żeby wydłużyć dwójki. Byly sporo krótsze od jedynek,a po kilku miesiącach są prawie równiutkie. Także nie ma się co wahać-polecam:)

Gość aparatkaa
życie nie jest czarno białe -> jak?? u kogo?? kto się tym zajmuje??

Gość aparatkaa
REDslimTEA -> ale podnosiłaś dziąsła czy przedłużałaś żeby? Też tak chce!!

Gość RedslimTea
wydłużałam zęby skarbie. Dziś nie ma rzeczy niemożliwych. Efekt jest naprawdę piorunujący. Nie mogę sie doczekać sciągnięcia aparatu:)

Gość RedslimTea
nacisk aparatu jest kładziony w taki sposób,że zęby jakgdyby są mechanicznie wysuwane w dól i po prostu dłuższe

Gość życie nie jest czarno białe
polecam Borczyków w Katowicach

Gość aparatkaa
moja orto mówi mi że się nie da:/ Pewnie jej się nie chce :/ Przy uśmiechu widać mi pół dziąseł! Dramat!

Gość aparatkaa
Mi nie chodzi tylko o dłuższe żeby tylko żeby schować te cholerne dziąsla. Tobie też było widać? czy tylko miałaś krótkie zęby?

Gość RedslimTea
jeśli chcesz wydłużyć wszystkie ząbki pewnie trwałoby to dłużej z tego względu,że najpierw musiałaby być wydłużana jedna strona,a potem druga- taki nacisk musi wkońcu skąds sie brac. jeden ząb wysuwa sie przy pomocy dwóch pozostałych. ale wydaje mi sie ze nie ma rzeczy niemożliwych. Swoją drogą- usmiech z dziąselkami tez jest ładny. Mi ortodontka powiedziala,ze z wiekiem kosci tak sie ksztaltuja ze przy usmiechu ,ze coraz mniej widac nam zeby ;D takze moze lepiej poczekac te kilkanascie lat :D nie no ,zarcik :*

Gość RedslimTea
a schowanie dziąsel - kurcze-niewiem. trzeba by pewnie zmieniac zgryz,zeby uzyskac wiecej miejsca na zeby.